2014-ben indulna az értékesítés
Családi autót tervez a Tesla
1 hozzászólás
Váradi Zoltán    2012.02.13

Az amerikai családosok kegyeit keresi a Tesla az új egyterű modelljével, aminek első fotóit most publikálta a vállalat.


A Model X egyelőre csak tanulmány, de előrevetíti a Tesla új szemléletét: az eddig csak sportautókat és sportos limuzinokat gyártó cég most a családosok számára kíván egy teljesen új autóval alternatívát nyújtani.


A 7 személyes autóról sok mindent még nem tudni, de az már biztos, hogy a Model X a Model S alvázára és futóművére épül majd. A legkülönlegesebb pontja a tanulmánynak az a sirályszárny-ajtó, ami amellett hogy rendkívül látványos, meglehetősen könnyűvé teszi a ki- és beszállást a szűkebb helyeken is.


Az elektromos hajtású autó alapesetben hátsókerékmeghajtású motorral jelenne meg, de a hírek szerint kapható lesz összkerékmeghajtással is. A Tesla közleménye szerint a Model X akár már jövőre végleges formát ölthet, de a sorozatgyártásra csak 2013 végén kerülne sor. A családi Tesla  ára 50,000 dollártól indulna.

Cimkék: autó, dizájn, Tesla,
avatar
Tompi
-
2012.02.14. 13:15
1
Most röhögök azokon akik még 1-2 éve mondták hogy bezzeg a Tesla sose csinálna terepjárót.. :D Lett belőle egy 7 személyes egyterű :D
Tommy Hilfiger 'Ryder F09' farmer
A Tommy Hilfiger ezen farmere tökéletes választás a hétköznapokra. Sötétkék színe miatt szinte mindenhez viselhető, legyen az pulóver, póló vagy éppen ing.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Március 21-én került megrendezésre a Trafóban az Áthallások címet viselő konferencia és beszélgetés, melynek legfőbb célja az volt, hogy bemutassa a Kádár-rendszer utolsó évtizedének kultúráját vagy ellenkultúráját.