San Juan városától mindössze 25 kilométerre található
Csodás hotel Puerto Rico partjainál
Kocsis Katica    2013.01.07    2 hozzászólás

Az Atlanti-Ăłceán partján, egy pálmafákkal övezett terĂĽleten fekszik a Ritz-Carlton hotellánc legĂşjabb darabja, a Dorado Beach, ami egy meghitt szentĂ©ly lehet azok számára, akik el akarnak rejtőzni a világ zajai elől. A december 12-Ă©n megnyitott szálloda Puerto Rico idilli Ă©szaki partján találhatĂł, San Juan városátĂłl mindössze 25 kilomĂ©terre.


A hotellánc hatalmas összegeket ruházott be ebbe a hotelbe, a szálloda kialakĂ­tása 414 milliĂł dollárba kerĂĽlt. Azonban ez meg is látszik a vĂ©geredmĂ©nyen, hiszen a Dorado Beach az a hely, ahol igazán Ă©rtelmet nyer a luxus kifejezĂ©s: a 14 lakosztály Ă©s a hotel további 100 szobája közel 6 nĂ©gyzetkilomĂ©teren terĂĽl el, a korábbi Laurance Rockefeller birtokon. A szobákon tĂşl termĂ©szetesen itt is megtalálhatĂłak azok a helyisĂ©gek, melyek nem hiányozhatnak egy luxushotel kĂ­nálatábĂłl sem: szabadtĂ©ri zuhanykertek, merĂĽlőkádak, privát balkonok Ă©s szemĂ©lyes gardrĂłbok várják a vendĂ©geket.


A Dorado Beach Ă©kköve a Su Casa, ahonnan remek kilátás nyĂ­lik az Atlanti-Ăłceánra. Az Ă©pĂĽlet 1920-ban Ă©pĂĽlt, az ĂĽltetvĂ©ny első tulajdonosa, Clara Livingston számára. Ez a spanyol stĂ­lusban kialakĂ­tott villa nĂ©gy tágas hálĂłszobáját egy elegánsan berendezett nappali Ă©s Ă©tkező egĂ©szĂ­ti ki. A nagy kiterjedĂ©sű verandán mĂ©g egy igen nagy társaság is jĂłl Ă©rezheti magát, gyönyörködhet a lĂ©legzetelállĂ­tĂł kilátásban vagy akár Ăşszhat egyet a feszĂ­tett vĂ­ztĂĽkrű medencĂ©ben is. EzenfelĂĽl a hotel egy botanikus wellness központtal is bĂĽszkĂ©lkedhet: a Spa Botánico 5 hektárt beborĂ­tĂł terĂĽletĂ©n nemcsak kĂĽlönböző luxusszolgáltatásokat vehetnek igĂ©nybe az ide látogatĂłk, hanem a helyi ősi gyĂłgyĂ­tĂł mesterek által vĂ©gzett kezelĂ©seket is kiprĂłbálhatják.


A hotel vendĂ©gei kĂĽlönleges Ă©s egyedi Ă­zeket fedezhetnek fel pihenĂ©sĂĽk alatt. A nemzetközileg elismert sĂ©f, JosĂ© AndrĂ©s Ă©teleiben nagyszerűen hozza vissza Puerto Rico kulináris hagyományát, melyben a karibi Ă­zvilág mellett a spanyol Ă©s az amerikai zamatok is megjelennek. A Sand Barban a tapasok Ă©s a könnyű ebĂ©dek szerelmeseinek kedveskednek, de elkortyolhatunk itt egy frissĂ­tő koktĂ©lt is, miközben megpihentetjĂĽk talpunkat az aranylĂł homokban.


A vendĂ©geknek ezeken a helyeken tĂşl is számos hely kĂ­nálkozik a kikapcsolĂłdásra: a hotel grill bárjában mediterrán Ă©teleket kĂłstolhatnak vĂ©gig, a La Cocina Gourmet-ban puerto rico-i kávĂ©kĂĽlönlegessĂ©geket fogyaszthatnak, a Watermill Parkban Ă©lmĂ©nyfĂĽrdőzĂ©sben lehet rĂ©szĂĽk, de akik a környĂ©kben gyönyörködnĂ©nek inkább, azoknak Ă©rdemes bejárniuk a Rockefeller tanösvĂ©nyt vagy elmerĂĽlniĂĽk a környező zátonyoknál, ahol lenyűgöző Ă©lmĂ©nyeket szerezhetnek.


avatar
littlelady
-
2013.02.05. 20:46
2
ezdeszep :O
avatar
Angelina
-
2013.01.09. 21:22
1
Gyönyörű hely! Puerto Rico mindig is a kedvencem volt! :)
Thomas Pink csíkos ing
A Thomas Pink ugyan hazánkban nem ismert, de bátran állíthatom hogy az egyik legminőségibb márka az ingek gyártásában.

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
Amikor mindenki kĂ©t számmal nagyobb felső ruhát, de szűk nadrágot hordott, amikor a fĂ©rfiak nagy rĂ©szĂ©nek is nőies frizurája volt, amikor egy mobiltelefon akkora volt, mint ma egy laptop, na akkor dĂşlt a huszadik század legnagyobb kulturális forradalma.