Hogy a nyár se múljon el D&G nélkül...
D&G tavaszi-nyári kollekció 2011
47 hozzászólás
Szabó Adrienn    2011.04.28

Azon szerencsĂ©sek közĂ© sorolhatjuk magunkat, akik idĂ©n is betekintĂ©st nyertek a D&G páratlan világába. A vidám, fiatalos, friss, ĂĽde szĂ­nek Ă©s formák elhoznak nekĂĽnk egy kis szeletet egy földi paradicsombĂłl. A virágos minták, a tavaszi pezsdĂ­tő szĂ­nek Ă©s a pasztelles lágyabb árnyalatok gyönyörködtetik idĂ©n tavasszal a szemĂĽnket. De, akkor most valĂłsággal kezdődjön ez a gyönyörködtetĂ©s, ne csak beszĂ©ljĂĽnk rĂłla, Ă­me a kollekciĂł!

FÉRFI KOLLEKCIÓ

A férfiakkal kezdeném, hogy beindítsam a kis nyíló virágainkat – a hölgyeket – egy tökéletes, páros trendtúrára ebben a tavaszi kertben.


Elsőnek vegyĂĽk az elegánsabb formát, majd szĂ©pen lassan lelazulunk. Alapdarabnak számĂ­t a fehĂ©r ing, melyen a fekete gombok tökĂ©letes kontrasztot alakĂ­tanak ki, ezzel növelve az eleganciát Ă©s a finom Ăşrias megjelenĂ©st. A rövid ujjĂş ingeket pedig, v kivágásĂş rövid ujjĂş kardigánokkal kombinálták. SzĂ­nvilágát tekintve finom, pasztelles árnyalatok jellemzik ezt a családot. Az orgonalila, a halványkĂ©k a legdominánsabb. Az ingeken a kar vonalát több esetben kiemeltĂ©k csĂ­kozással, valamint a gombsort Ă©s a nyakrĂ©szt is ilyen mĂłdon dĂ­szĂ­tettĂ©k. Tovább szĂ­nesĂ­tettĂ©k a kollekciĂłt pár olyan darabbal melynek gallĂ©rja Ă©s mandzsettája fehĂ©r, Ă­gy azok egy sokkal fiatalosabb de mĂ©gis komoly formát öltöttek. A mellĂ©nyeket idĂ©n sem vetettĂ©k el, továbbra is a zakĂł alá befĂ©r egy mellĂ©ny. Aki pedig mĂ©g az ing-mellĂ©ny-zakĂł triĂłban is fázna, annak egy beige szĂ­nű ballonkabát segĂ­thet a baján. Persze a gallĂ©rt tessĂ©k felhajtani, Ă©s ha szakad az eső, fĂşj a szĂ©l Ă©s mindenĂĽtt szĂĽrke felhők vannak is a D&G napszemĂĽveg is kell a tökĂ©letes megjelenĂ©s elĂ©rĂ©sĂ©hez!


JĂł, most már tĂ©rjĂĽnk át a hĂ©tköznapi darabokra, irány a nyár. Az Ă©jszakai kocsikázások, a sĂ©ták a szmognevelte fás parkokban Ă©s a tengerparti vad focizások a homokban. Egy finom átmenetet kĂ©pez pár darab az elegáns Ă©s az utcai viselet darabjai közt. Az ingeket vĂ©kony nyakkendőkkel Ă©s bőrdzsekikkel tettĂ©k sportosabbá. Talán nem fog senki megkövezni, ha rámondom, hogy a smart stĂ­lust követik ezek az összeállĂ­tások. Ez után jönnek a printes polok, amelyek legnagyobb meglepetĂ©semre fĂ©rfiakat mintáznak. A tavalyi páratlan modellek után ez elĂ©g Ă©rdekesen hat, de nem mondtam, hogy nem jĂł. De vissza a lĂ©nyeghez! Az elmĂşlt 10 Ă©vben rendszeresen visszaköszön több luxusmárkánál a polo-ing páros, de nem a megszokott formában – ing alá polo – hanem a polora vesznek kerek nyakĂş inget. Ebben a kollekciĂłs családban főleg a fekete Ă©s fehĂ©r alapszĂ­nekkel találkozhatunk, amit nĂ©ha feldobnak egy kis olajzölddel. A farmereket koptatásokkal, szaggatásokkal Ă©s foltozásokkal vadĂ­tották meg.


Jön egy kis szĂ­n, Ă©let, vidámság, ĂĽdesĂ©g! Almazöld, a már emlĂ­tett orgonalila Ă©s a halvĂ©nykĂ©k játsszák a főszerepet. Legyen az nadrág, vagy ing a lĂ©nyeg, hogy szĂ­nes legyen, persze a megszokott fehĂ©r Ă©s a farmer szĂ­nek is megmaradtak. A nadrágokat hosszĂş Ă©s capri fazonban kĂ­nálják, mind a kĂ©t esetben az alja fel van hajtva a daraboknak. A visszahajtás szĂ­ne pedig tovább fokozva a játĂ©kot a szĂ­nekkel, enyhĂ©n eltĂ©r a nadrág alapszĂ­nĂ©től. A legnagyobb kontraszt a kĂ©k nadrágnál van, melynek a felhajtása fehĂ©r szĂ­nű. A nyárias feelingen az anyagokon tĂşl a viselĂ©si mĂłd dobott; az ingek lightosan kigombolva, a nadrágba betűrve, egy carshoeval vagy egy vászoncipővel tökĂ©letes összeállĂ­tást kapunk.


Most kicsit beszĂĽrkĂĽlĂĽnk, de nem leszĂĽnk sima mezei egerek, mĂ©g csak vĂ©letlen sem, ugyanis a szĂ­nvilágra utaltam, nem a tĂşlzott egyszerűsĂ©gre Ă©s a konzervativizmusra. A halvány szĂĽrkĂ©től kezdve az erős grafitos árnyalatig minden megtalálhatĂł, kis világosságot csempĂ©szve a kĂ©pbe a fehĂ©rrel. Ilyen dara pĂ©ldául a fehĂ©r, nagy zsebes nadrág is; ha már a nadrágoknál tartunk, itt is jellemző a visszahajtás, mely ez esetben csĂ­kozott. A vagány, sportosabb darabokat zipzározások dĂ­szĂ­tik. A koszos-szĂĽrke árnyalatĂş darabokat ajánlom azoknak a fĂ©rfiaknak, akik mĂ©g egy tĂşra során is jĂłl akarnak kinĂ©zi, de vĂ©letlen se tudnak vigyázni a ruhájukra.


Ha már a tĂşránál Ă©s a terepnĂ©l járok, itt hoznám fel a nagyvárosi D&G katonákat. A nagydumások kollekciĂłja, hogy Ă©ppen az erdőben kommandĂłztál, vagy a sivatagon át jöttĂ©l egy kis kerĂĽlővel Ă©s kĂ©stĂ©l a randirĂłl, Ă©n rád bĂ­zom, egy biztos minden darabrĂłl árad a kemĂ©ny bevetĂ©sről Ă©rkezett fĂ©rfi hatása. Ahogy a Destiny’s Child három dĂ­vája, Ăşgy minden nő keresi a saját katonáját, a tavaszi kollekciĂłban mászkálĂł fĂ©rfiakban pedig meg is találhatja akár. A batikolt hatásĂş Ă©s nap-fakĂ­totta darabok zöldes, khakis, barnás szĂ­nvilága teljesen ebbe a világba illik bele. A kötött darabokat sem terveztĂ©k basicre, belevittek pár csavart formát, ezekre a darabokra főleg a v nyakmegoldás jellemző.


A levĂ©lmintás ingek nálam minden nyáron nyernek. A dresscode egy kellemes belvárosi sĂ©tához: egy levĂ©l vagy virágmintás laza ing – persze csak Ă©s kizárĂłlag D&G – egy fehĂ©r vászonnadrág, egy cipő vagy papucs, napszemĂĽveg. A recept adott a sikerhez, már csak rajtatok mĂşlik. A virág Ă©s levĂ©lminták mellett megjelenik a fĂ©rfi kollekciĂłban a csĂ­kozás, melyet inkább dĂ­szĂ­tĂ©skĂ©nt alkalmaznak, de nagyon feldobja a nadrágokat, ingeket.


A sport kollekciĂł poloin a print fő tĂ©mája a vadállatok. A fehĂ©r tigris Ă©s a zebra Ă­gy kerĂĽlt a közĂ©ppontba. A grafikai munkárĂłl nekem leginkább a hatalmas falra fĂĽggeszthető kĂ­nai legyezők jutnak eszembe, ahogy az állatok körĂĽl az alapot megfűszereztĂ©k pár Ă©lĂ©nk szĂ­nnel. NĂ©melyik darab olyan hatást kelt, mintha rosszul teregettĂĽk volna ki Ă©s a nap megszĂ­vta volna, de mĂ©g Ă­gy is tökĂ©letesek. Ami elsőre szemet szĂşrt a kĂ©pen, az a kilĂłgĂł zokni volt minden esetben, de ha ez a divat, akkor fĂ©lre a bokazoknival, mindenki mutassa meg a hĂłfehĂ©r sportzokniját, főleg, ha D&G. A nacikat buggyosĂ­tották pár hĂşzással, gumĂ­rozással, nehogy már egyszerű alap darabokban sportoljanak a márka kedvelői. A kapucnit idĂ©n is támogatták minden mennyisĂ©gben, csak Ăşgy mint a finomabb, elegáns anyagokat. A fĂ©nyes fekete Ă©s szĂĽrke anyagok Ă­gy kerĂĽltek kĂ©pbe.

Most, hogy kiöltözködtĂĽk magunkat Ă©s Ă­gy a vĂ©gĂ©re a sport is meg volt, pihenhettek őszig, amikor is jövök a friss kollekciĂłval!

NŐI KOLLEKCIĂ“

A női kollekciĂł Ă©lĂ©nkebb, erősebb szĂ­nekkel dolgozott, mint a fĂ©rfi, a narancs, a pĂĽspöklila, a piros; egy erősebb hatást kelt, mint a finomabb szĂ­nárnyalatok. A mintákban is egy intenzĂ­vebb vibrálást vehetĂĽnk Ă©szre, a kockás, az ocelotos, a tigris Ă©s virágmintás darabok mondhatni leverik az egyszerűbb, fĂ©rfi darabokat. NĂ©zzĂĽk csak, mivel is nyertĂĽk a ruhacsatát, mi, nők!


Itt is az elegáns kollekciĂłval kezdenĂ©m. Alapul termĂ©szetesen az örök klasszikus fekete szolgált, melyen aprĂł dĂ­szĂ­tĂ©seket találhatunk. GyöngyözĂ©sekkel, az anyagok textĂşrájába vitt eltĂ©rĂ©sekkel tettĂ©k szĂ­nesebbĂ© a feketĂ©t. A fĂ©nyjátĂ©kot pár selyemhatásĂş, enyhĂ©n reflektĂ­v anyaggal, valamint szatĂ©nnal Ă©rtĂ©k el. A csillogástĂłl nem kĂ­mĂ©ltek minket idĂ©n sem, a flitterek most aranyban játszanak Ă©s a lehető legtömĂ©nyebb mennyisĂ©gben. A blĂşzokon a zsabĂłzás, a nagy masnik Ă©s a csipkĂ©zĂ©sek vittek nőiessĂ©get, az enyhĂ©n fĂ©rfias szabásĂş darabokba. KiemelnĂ©k egy olyan darabot, amely szĂ­ne miatt nem szorul ugyan kiemelĂ©sre; egy csodaszĂ©p narancsszĂ­nű kabátot, melyben biztosan ki fog tűnni viselője a nyári tömegből.


Egy kis vadságot is belecsempĂ©sztek ebbe a komoly világba. A tigris Ă©s ocelot mintás darabok egy könnyed, lágy esĂ©sű, enyhĂ©n lĂ©gies vonalat kĂ©pviselnek. A pántokat aprĂł dĂ­szĂ­tĂ©sekkel dobták fel, a mĂ©lyen dekoltált ruhák pedig tovább hangsĂşlyozzák a női vállakat Ă©s a dekoltázst. E mellett az Ăşgynevezett nyakbakötős modellek is nagy teret hĂłdĂ­tanak idĂ©n, főleg a tigris csĂ­kos családnál. A vadmacskák rövidnaciját pedig olyan felhajtással kĂ­nálják, mint az uraknál, Ă­gy tökĂ©letesen passzolhatunk párunkhoz.


Virágom, virágom! ĂŤgy hĂşsvĂ©t után a locsolĂłs versek Ă©s az azt követő illatfelhő elől menekĂĽlve biztos menedĂ©ket lelĂĽnk a D&G-ben. Az aprĂł-virág mintás darabok talán az idei kollekciĂł legnőiesebb Ă©s legfinomabb családjának mondhatĂłak. Több szĂ­n szolgált alapul a mintának. KezdenĂ©m a kĂ©kkel, Ă©s már is egy vĂ©gtelenĂĽl egyszerű, de igen mutatĂłs inggel, melyben a minta a nyakrĂ©sznĂ©l Ă©s a gombolásnál villan fel, ezzel egy kis Ă©letet csempĂ©szve az egyszĂ­nű alapdarabba. A szövet jellegű anyagokba is vittek egy kis lágyĂ­tást; pár mind a textĂşrát, mind a mintát megszakĂ­tĂł virágos sávval.


A bővebb darabokat vĂ©kony övekkel karcsĂşsĂ­tják, ezzel kiemelve a nőies vonalakat. A kĂ©kes, farmeros világot egy kis pirossal törtĂ©k meg ezzel szĂ­nesĂ­tve a kollekciĂłt. A vĂ©kony pántos mini Ă©s midi ruhákban az olasz virágárus lányok kelnek Ă©letre egy elegánsabb formában, hála a tervezőknek. A kötöttárura is ez a leheletnyi vĂ©konyság jellemző, Ă­gy egy nyári estĂ©n is kellemesebb viseletet jelent bármelyik kardigánnál egy D&G modell. ValĂłszĂ­nűleg, az A vonalĂş, felĂĽl testhezállĂłbb, enyhĂ©n passzos ruhák lesznek a kedvenc darabok idĂ©n, melyeket pár rĂłzsa minta dob fel.


A csipkĂ©t Ă©s a tömĂ©ny fodrokat idĂ©n sem tudták kiĂĽtni előkelő nyergĂĽkből. A szĂĽrke, fátyolos maxiruha vagy a csipkĂ©vel dĂ­szĂ­tett darabok egyaránt a nőies eleganciát kĂ©pviselik. A sűrű fodrok pedig, enyhĂ©n habos-babossá varázsolják a finom anyagokat, ezzel egy kis tömĂ©nysĂ©get adva azoknak.


JĂł idő, napfĂ©ny, fás liget egy kis árnyĂ©k, tollaslabda, piknikkosár, mindenfĂ©le nyalánkság Ă©s egy kockás terĂ­tő. Minden megvan egy tökĂ©letes piknikhez, már csak az alkalomhoz illően kĂ©ne felöltözni. Ezen a D&G oly annyira segĂ­tett, hogy egy előkelő formában nemes egyszerűsĂ©ggel saját terĂ­tőnkhöz passzolhatunk szĂ­nben Ă©s mintában. A piros Ă©s sötĂ©tkĂ©k kockás darabok ezt a hangulatot idĂ©zik. A mell alatt megköthető ingek, laza farmerral párosĂ­tva egy vagányabb vonalat kĂ©pviselnek, mĂ­g a körszoknyák egy számomra picit kislányos de tĂĽndĂ©rien bájos világba repĂ­tenek. A lovaglĂłnadrág stĂ­lusĂş kockás naci is egy meghatározĂł modellje a kollekciĂłnak, mely kĂĽlönleges szabásának köszönhetően egĂ©szen Ăşj stĂ­lust visz ebbe a kockás világba. A cseresznyemintás ruháknak pedig, a halvány zöld egy árnyalata Ă©s a fehĂ©r szolgált alapul. A finom nyári csemege pedig, egy Ă©lethű ábrázolási formában kerĂĽlt a ruhákra. Nem a megszokott, rajzolt, mesecseresznyĂ©k mosolyognak ránk, hatalmas piros pöttyel a tetejĂĽkön, jelezve a csillogĂłs, ropogĂłs hĂ©jat. Egy sokkal komolyabb formában találkozunk a nyár nagy kedvencĂ©vel.

Most pedig, kalandra fel! Támadjuk meg a D&G-t a az Andrássy Ăşton, mert lehet, hogy most tehetjĂĽk meg utoljára. RemĂ©nyeink szerint, hamarosan friss informáciĂłkkal szolgálhatunk a világszerte mindenkit foglalkoztatĂł D&G megszűnĂ©sĂ©nek kĂ©rdĂ©sĂ©ről.

Kapcsolódó cikkek
Hull a hó és senki sem fázik, ha ruhatára csupa-csupa D&G-ben játszik. A hópelyhek hangulatosan hullnak a D&G őszi-téli kollekcióját bemutató honlapon. Ez, a kellemes feeling árad minden darabból. 
Tavaly december 4-én megnyitott a várva várt D&G boutique az Andrássy út 33. szám alatt! A rég várt megnyitóról eddig csak álmodtak a nemzetközi luxuscikkek szerelmesei, mára azonban mindenki nagy örömére a D&G store tökéletes valóság itt Magyarországon is. 
8,250,300 Huf / 26,700 Eur
5,963,700 Huf / 19,300 Eur
Kristen Stewart megjelenĂ©sĂ©t igen erős kritikák szokták Ă©rni, lezser, könnyed, laza hĂ©tköznapi viseletei miatt. SzĂĽletĂ©snapja alkalmábĂłl egy rövid összeállĂ­tást olvashattok a legemlĂ©kezetesebb ruháirĂłl.
Az utĂłbbi időben számtalan kĂ©rdĂ©s merĂĽlt fel a Trendmagazinnal kapcsolatban, amikre most megĂ©rkeztek a válaszok!
Oldalunkon hamarosan egy nagyobb összefoglalĂł Ă­rás jelenik meg az idĂ©n április 9-Ă©n 21. Ă©letĂ©vĂ©t betöltő Kristen StewartrĂłl. Ennek kapcsán a Trendmagazin a hazai rajongĂłi közössĂ©gekkel egyĂĽttműködve szĂĽletĂ©snapi ajándĂ©kcsomagot kĂĽld Kristennek!
avatar
Orange
-
2011.05.02. 18:44
47
Szandi én is így gondolom, de meglátjuk!
avatar
Adrihanna
-
2011.05.02. 17:35
46
a napokban jön a cikk ma leadtam képestül mindenestül.. Az Adnrusch József és a D&G marketingese nyilatkozott nekem az üggyel kapcsolatban, szóval első kézből jön majd az info rajtam keresztül =)
avatar
Szandi
-
2011.05.02. 15:05
45
Én sose értettem hogy miért van két Dolce.. egy rövidítve meg egy külön.. És sztem ezt az emberek egy része se érti, elég zavaró. Szerintem emiatt szűnik meg a D&G!
avatar
Barti33
-
2011.05.02. 14:12
44
Remélem nem szűnik meg vélglegesen a márka! Mikor lesz róla infó?
avatar
szabolcs
-
2011.05.01. 22:27
43
Néhány világos nyári zakót is beválogathattatok volna, mint amik a reklámképeken vannak, azok nagyon jók. :)
avatar
Adrihanna
-
2011.05.01. 21:17
42
nekem tiszta pizsi feelingje van a hosszú nacis felhajtásnak.. tetszik =) furi, szokatlan de tökjó és am ha jól emléxem nincs odavarrva le tudod hajtani csak ők így kínálják =)
avatar
Blackjack
-
2011.05.01. 20:54
41
Pongo: szerintem 40-50ezer közt..
avatar
pongo
-
2011.05.01. 16:11
40
Mennyibe kerül egy fehér ing fekete gombokkal?
avatar
Csili
-
2011.05.01. 15:09
39
Pasiknál nem jó a felhajtott nadrágszár de nőknek nagyon jól áll :)
avatar
Karessz
-
2011.05.01. 00:21
38
Látszik hogy most sportosabbra vették a figurát, de jó!
avatar
Attilaa
-
2011.05.01. 00:07
37
Igaz.!:D
avatar
greenclub
-
2011.04.30. 23:59
36
Semmi se jó felhajtva max az ing ujja :D
avatar
Attilaa
-
2011.04.30. 23:43
35
Ez a felhajtott nadrág shortoknál jól néz ki, de itt a képeken télleg nagyon ronda:DDD
avatar
Barbie
-
2011.04.30. 22:44
34
nagyon sajnálnám ha végleg megszűnne a D&G, mert én kedvelem amiket kreálnak, tavaly is azok a csokornyakkendős táskák mmmm :)
avatar
challenger
-
2011.04.30. 21:19
33
póló alá ing.. mindig kitalálnak valami újat :D de ez a felhajtott nadrág miért lett divat?
avatar
Adrihanna
-
2011.04.30. 19:57
32
amint meg lesz az engedélyem, rakjuk is a cikket.. hétvége van.. remélem hétfőre átmegy a cenzúrán =))) és már megy is ki =)
avatar
Nora16
-
2011.04.30. 19:20
31
ocelot mintás darabok (L) virágmintás szoknyák (L) asszem szereznem kéne egy kis pénzt (L)
avatar
Florahh
-
2011.04.30. 17:18
30
szépek mint mindig :)
avatar
Tompi
-
2011.04.30. 16:17
29
Jók azok a rányomott arcfotós pólók. Azt mi alapján döntik el hogy kit tesznek rá? Mert tavaly is voltak ilyenek.
avatar
urbanjoco
-
2011.04.30. 14:25
28
a virágmintás gatyás lila cipős fiúk elindulnak meghódítani a kacér szoknyás lányokat spring summer 2011 d&g love you
avatar
horvath_tamas
-
2011.04.30. 13:48
27
Kíváncsian várjuk a híreket Adri :) A Starity-n már kikészültek a lányok.
http://starity.hu/magazin/14302-megszunik-a-dandg-marka/

:D
avatar
suvitomi
-
2011.04.30. 00:17
26
Megint egy jó kollekciót hozott ki a márka.. Az a beige ballonkabát nagyon tetszik, milyen árban van kb?
avatar
Adrihanna
-
2011.04.29. 23:20
25
az pont nem de amúgy van a koliban nekem nagyon tetszik most =) szuperjó cuccaik vannak és nyitva van ám az Andrássyn lehet menni ;) =)))
avatar
Bebe
-
2011.04.29. 23:13
24
javorszarvas szerintem az rövid ujjú.
avatar
Bebe
-
2011.04.29. 23:13
23
na írjad ám gyorsan :D
avatar
Adrihanna
-
2011.04.29. 22:36
22
én simán pereskednék am velük.. majd meglátjátok a cikkből amit én írtam, hogy mi igaz mi nem és látjátok mennyi a rosszindulat pár magyar szerkesztőben újságíróban...
avatar
lovelyrekus
-
2011.04.29. 22:33
21
remélem nem fog megszűnni teljesen, mert véleményem szerint egyedi ruhákat terveznek és kell hogy legyen egy fiatalos vonal is!
avatar
donvito
-
2011.04.29. 21:55
20
Úgyis akartam vmi party gatyát nyárra, az a kék virágos jó lenne :D
avatar
Shadow88
-
2011.04.29. 20:29
19
Attilaa: igen de ez most nem igazán jött össze nekik :D
avatar
Shadow88
-
2011.04.29. 20:27
18
Bernie: mert semmi észérv nincs mellette. Vagy max fogják és ezeket a ruhákat átnevezik Dolce&Gabbanára és úgy árulják. De akkor meg nincs szó csődről.
Tom Ford zakó a YOOX kínálatában
Tom Ford megérkezett a YOOX-ra! Ha már régóta vágysz ruhadarabra a világ jelenleg egyik leginnovatívabb tervezőjétől, akkor most itt a lehetőség...

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
Hazánkban kikiáltották a Magyar Köztársaságot, az USA 41. elnökeként beiktatták George H. W. Bush-t, Tim Burton Batmanje pedig letarolta a mozikat.