Robert De Niro volt a fesztivál elnöke
Magyar filmterv nyert Cannes-ban
2 hozzászólás
Molnár Gergely    2011.05.27

Noha idehaza elĂ©ggĂ© zavaros a filmszakma jelenlegi helyzete, átmeneti időszakot Ă©lĂĽnk, most - Ă©s a kĂ©sőbbiek folyamán is - több kĂĽlönböző Ă©rdekcsoport csap össze, de azĂ©rt sikereket is el tudnak Ă©rni filmeseink, akár Cannes-ban is.


A Robert De Niro elnökletĂ©vel megrendezett 64. Cannes-i Filmfesztiválon Miklauzic Bence Ă©s Lengyel Ferenc A parkolĂł cĂ­mű filmterve Krzysztof Kieslowski-dĂ­jban rĂ©szesĂĽlt, amely a varsĂłi szĂ©khelyű FĂĽggetlen FilmalapĂ­tvány elismerĂ©se, ezt a dĂ­jat a legjobb kelet-közĂ©p-eurĂłpai forgatĂłkönyveknek osztják ki. A világ egyik legjelentősebb filmes esemĂ©nyĂ©n Tiszteletbeli Arany Pálma-dĂ­jat kapott Bernardo Bertolucci, Az utolsĂł tangĂł Párizsban Ă©s A kis Buddha rendezője.

Miklauzic Bence és a díj
Miklauzic Bence és a díj

A dĂ­jazott magyar forgatĂłkönyv szĂ­nhelye egy budapesti parkolĂł, főszereplője egy parkolĂłőr Ă©s egy ĂĽzletember, akinek az irodája arra a parkolĂłra nĂ©z, ahol az őr Ă©l Ă©s dolgozik. ValĂłszĂ­nűleg az egyedi magyar látásmĂłd tetszett meg a zsűrinek, amely EurĂłpában Ă©s azon belĂĽl is Kelet- KözĂ©p-EurĂłpában is kĂĽlönlegesnek számĂ­t. Gratulálunk a nyerteseknek!

Cimkék:
Boss Black csíkos ing
A Nordstrom is készül már az év végére, így egyre több termékük jelenik meg akciós áron, ahogy az itt látható Hugo Boss Black ing is.

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
Amikor mindenki kĂ©t számmal nagyobb felső ruhát, de szűk nadrágot hordott, amikor a fĂ©rfiak nagy rĂ©szĂ©nek is nőies frizurája volt, amikor egy mobiltelefon akkora volt, mint ma egy laptop, na akkor dĂşlt a huszadik század legnagyobb kulturális forradalma.