Robert De Niro volt a fesztivál elnöke
Magyar filmterv nyert Cannes-ban
2 hozzászólás
Molnár Gergely    2011.05.27

Noha idehaza elĂŠggĂŠ zavaros a filmszakma jelenlegi helyzete, ĂĄtmeneti időszakot ĂŠlĂźnk, most - ĂŠs a kĂŠsőbbiek folyamĂĄn is - tĂśbb kĂźlĂśnbĂśző ĂŠrdekcsoport csap Ăśssze, de azĂŠrt sikereket is el tudnak ĂŠrni filmeseink, akĂĄr Cannes-ban is.


A Robert De Niro elnĂśkletĂŠvel megrendezett 64. Cannes-i FilmfesztivĂĄlon Miklauzic Bence ĂŠs Lengyel Ferenc A parkolĂł cĂ­mű filmterve Krzysztof Kieslowski-dĂ­jban rĂŠszesĂźlt, amely a varsĂłi szĂŠkhelyű FĂźggetlen FilmalapĂ­tvĂĄny elismerĂŠse, ezt a dĂ­jat a legjobb kelet-kĂśzĂŠp-eurĂłpai forgatĂłkĂśnyveknek osztjĂĄk ki. A vilĂĄg egyik legjelentősebb filmes esemĂŠnyĂŠn Tiszteletbeli Arany PĂĄlma-dĂ­jat kapott Bernardo Bertolucci, Az utolsĂł tangĂł PĂĄrizsban ĂŠs A kis Buddha rendezője.

Miklauzic Bence és a díj
Miklauzic Bence és a díj

A dĂ­jazott magyar forgatĂłkĂśnyv szĂ­nhelye egy budapesti parkolĂł, főszereplője egy parkolĂłőr ĂŠs egy Ăźzletember, akinek az irodĂĄja arra a parkolĂłra nĂŠz, ahol az őr ĂŠl ĂŠs dolgozik. ValĂłszĂ­nűleg az egyedi magyar lĂĄtĂĄsmĂłd tetszett meg a zsűrinek, amely EurĂłpĂĄban ĂŠs azon belĂźl is Kelet- KĂśzĂŠp-EurĂłpĂĄban is kĂźlĂśnlegesnek szĂĄmĂ­t. GratulĂĄlunk a nyerteseknek!

Cimkék:
Fullextrás Dolce & Gabbana öltöny
A Raffaello Networknek hála befutott a szezon legmenőbb, legfeltűnőbb öltönye. Hogy melyik márkáról van szó? Természetesen a Dolce&Gabbana jelentette meg ezt a 100% gyapjúból készült, nagyon fényes kék öltönyt.

IdĂŠn sem lesz hiĂĄny Ăşj karĂłrĂĄkbĂłl, erről a bĂĄzeli ĂłrakiĂĄllĂ­tĂĄs gondoskodik. Folyamatosan frissĂźlő cikkĂźnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂŠn ĂŠrkezett el 40. ĂŠvfordulĂłjĂĄhoz a Patek Philippe legnĂŠpszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂŠre kĂŠt kĂźlĂśnleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂŠ Weber elemzĂŠsĂŠből kiderĂźl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svĂĄjci luxusĂłrĂĄk toplistĂĄjĂĄt. A mĂĄsodik helyen az Omega ĂĄll.
Az idei Baselworld kiĂĄllĂ­tĂĄs is szĂĄmtalan ĂşjdonsĂĄgot tartogat a luxusĂłrĂĄk rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂźlő cikkĂźnkben a legĂŠrdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂźnk!
MĂĄrcius 21-ĂŠn kerĂźlt megrendezĂŠsre a TrafĂłban az ÁthallĂĄsok cĂ­met viselő konferencia ĂŠs beszĂŠlgetĂŠs, melynek legfőbb cĂŠlja az volt, hogy bemutassa a KĂĄdĂĄr-rendszer utolsĂł ĂŠvtizedĂŠnek kultĂşrĂĄjĂĄt vagy ellenkultĂşrĂĄjĂĄt.