A 2006-ban épült, 2000 méteres tengerszint feletti magasságon található
Díjnyertes luxushotel Lijiangban
Munkatársunktól    2013.02.21    1 hozzászólás

A Banyan Tree Lijiang Resort éppolyan fenséges, mint a város, ahol fekszik. Lijiangot Kelet Velencéjeként is szokás említeni az óvárost keresztülszelő csatornák, és felettük átívelő hidak miatt. Lijiang óvárosa az UNESCO örökség része, és a szálloda is a legjobb úton halad, hogy hasonló szintű glória és hírnév vegye körül.


A 2006-ban épült, 2000 méteres tengerszint feletti magasságon található, 120 szobás létesítmény 2007-ben elnyerte a legjobb luxushoteleknek járó díjat, és a legjobb kínai SPA hotelként tartják számon. A hotelt északról a lenyűgöző Yulong-hegység határolja, valamint alig negyedórára fekszik a hasonló történelmi háttérrel rendelkező Dayan városától.

A Banyan Tree Lijiang Resort hagyományos kínai stílusban épült a Naxi kultúrát követve. A dizájnja egy helyi lakóházat idéz, amely mind a Han Kína és mind a Tibeti civilizáció jegyeit magán hordozza. A lakosztályokat magukban rejtő vörösesbarnával és arannyal gazdagon díszített, tradicionális kínai tetős villák jól illeszkednek a helyi atmoszférába. A többféle típusú lakosztályok tágasak, erkéllyel vagy terasszal rendelkeznek, némelyikük saját kültéri jakuzzit is rejt.


A kínai öt elem filozófiája szerint kialakított keleties SPA, a kantoni és nyugati ételeket kínáló hangulatos éttermek, a holdfénybe burkolózó pagoda mind egzotikus élménnyel gazdagítják a vendégeket. A fitneszterem, a teniszpályák is a felüdülést kínálják.

Ha szeretnénk valami igazán egyedi és különleges szuvenírt beszerezni, érdemes meglátogatni a Banyan Tree Galériát, ahol kézzel készült, a város történelméről mesélő ajándéktárgyakat vásárolhatunk.

Prémium Dolce&Gabbana blézer
A YOOX új kollekcióinak a legütősebb és legegyedibb zakóját ezúttal is a Dolce & Gabbana hozza.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
1986-ot egy negatív szimbólummá vált katasztrófa, a Csernobil-i atomreaktor robbanása árnyékolta be, az év egyik legnagyobb slágere a 'Rock me Amadeus' volt, Tom Cruise főszereplésével pedig a Top Gun hódította a mozikat.