A belsőépítészetben fontos szerepet kapott a fa, a levelek és a virágok
Dizájner mennyezet az étteremben
Munkatársunktól    2013.08.18    6 hozzászólás

A 2012-ben átadott brazil és japán konyhát egyszerre kínáló barcelonai étterem komoly kihívás elé állította az építészeket, hiszen a két kultúra sajátosságait egy helyen kellett megmutatniuk.


Az El Equipo Creativonak először is találnia kellett valami közöset Ă©s mĂ©gis egyedit a kĂ©t ország gasztronĂłmiájában, amelyből elindulhat. A táj volt az, amely mind a kĂ©t kultĂşra Ă©tkezĂ©sĂ©ben fontos szerepet kap. ĂŤgy ezt ĂĽltettĂ©k át az a gyakorlatba Ă©s egy kĂĽlönleges látványosságot hoztak lĂ©tre. BrazĂ­lia dĂşs növĂ©nyzete, a vidám Ă©letstĂ­lus Ă©s a rengeteg szĂ­n jĂłl megfĂ©r a japán festmĂ©nyekkel, a drámai művĂ©szettel, Ă©s a virágkötĂ©s művĂ©szetĂ©vel, az ikebanákkal. UtĂłbbibĂłl származik az Ă©tterem neve is.


A belsőĂ©pĂ­tĂ©szetben fontos szerepet kapott a fa, a levelek Ă©s a virágok. Az eredmĂ©ny világos, elegáns Ă©s statikus összeállĂ­tás lett, mely ámulatba ejt minden beĂ©rkező vendĂ©get. A fa elsősorban a mennyezeten Ă©s a falakon meghatározĂł, a keresztben Ă©s össze-vissza futĂł fa mintázatok kĂĽlönleges árnyjátĂ©kokat kĂ©peznek az egĂ©sz Ă©tteremben. A levelek zöld szĂ­ne a fĂĽggönyökön köszön vissza. Az ikebana kötelező szĂ­neit az asztaloknál jelenĂ­tettĂ©k meg: a virágszirom alakĂş asztalok citromsárga, limezöld Ă©s vörös szĂ­nekben pompáznak. A bár, a konyha, az asztalok tál formájĂş elrendezĂ©se megannyi kis szigetet alkot a helyisĂ©gben, az őket összekötő folyosĂłk a vĂ­z folyamatos mozgását szimbolizálják.

Cimkék: dizájn, étel, étterem,
avatar
Sonja
-
2013.08.28. 18:23
6
ötletes, ilyet még nem láttam :O
avatar
likecolor
-
2013.08.25. 20:04
5
de szupi :)
avatar
lovelyrekus
-
2013.08.21. 19:59
4
gyönyörű, nagyon ügyeltek a részletekre is!
avatar
Torpedo
-
2013.08.19. 20:24
3
Kitettek magukért, ez az étterem nem akármilyen!
avatar
Bernie
-
2013.08.18. 21:19
2
Ott élőben nyomasztó lehet ez a plafon :D
avatar
paradise
-
2013.08.18. 17:36
1
ez valami csúcs szuperül néz ki!!
Nyári D&G szmokingzakó
A YOOX új kollekciójában a D&G egyik legdivatosabb szmokingzakóját is megkaparinthatjuk, ami a nyári időszakban remekül kiegészítheti elegáns ruhatárunkat.

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
1988-ban vĂ©get Ă©rtek az iraki-iráni harcok az Ă–böl-háborĂşban, Szöülban megkezdődtek a huszonnegyedik nyári olimpiai játĂ©kok, a Die Hard pedig Ăłriási sikert Ă©rt el a mozikban.