A 2012-ben átadott
brazil Ă©s japán konyhát egyszerre kĂnálĂł barcelonai
Ă©tterem komoly kihĂvás elĂ© állĂtotta az
Ă©pĂtĂ©szeket, hiszen a kĂ©t kultĂşra sajátosságait egy
helyen kellett megmutatniuk.
Az El Equipo
Creativonak először is találnia kellett valami közöset
és mégis egyedit a két ország gasztronómiájában,
amelyből elindulhat. A táj volt az, amely mind a kĂ©t
kultúra étkezésében fontos szerepet kap. Így ezt
ültették át az a gyakorlatba és egy különleges
látványosságot hoztak lĂ©tre. BrazĂlia dĂşs
növĂ©nyzete, a vidám Ă©letstĂlus Ă©s a rengeteg szĂn
jól megfér a japán festményekkel, a drámai
művĂ©szettel, Ă©s a virágkötĂ©s művĂ©szetĂ©vel, az
ikebanákkal. Utóbbiból származik az étterem neve is.
A belsőĂ©pĂtĂ©szetben
fontos szerepet kapott a fa, a levelek és a virágok. Az
eredmĂ©ny világos, elegáns Ă©s statikus összeállĂtás
lett, mely ámulatba ejt minden beĂ©rkező vendĂ©get. A fa
elsősorban a mennyezeten Ă©s a falakon meghatározĂł, a
keresztben és össze-vissza futó fa mintázatok
különleges árnyjátékokat képeznek az egész
Ă©tteremben. A levelek zöld szĂne a fĂĽggönyökön
köszön vissza. Az ikebana kötelező szĂneit az
asztaloknál jelenĂtettĂ©k meg: a virágszirom alakĂş
asztalok citromsárga, limezöld Ă©s vörös szĂnekben
pompáznak. A bár, a konyha, az asztalok tál formájú
elrendezése megannyi kis szigetet alkot a helyiségben, az
őket összekötő folyosĂłk a vĂz folyamatos mozgását
szimbolizálják.