Az ivóvíz és a művészet találkozása
Dizájner szökőkutak épülnek Londonban
Munkatársunktól    2014.07.29    3 hozzászólás

Az ivĂłvĂ­z művĂ©szet lesz - állĂ­tják a legnevesebb brit Ă©pĂ­tĂ©szeti irodák, akik bemutatták a nyilvánosság előtt a tervezetĂĽket, miszerint London utcáit el szeretnĂ©k „árasztani” dizájnos szökőkĂştjaikkal. A terv alapját az oszmán szökőkĂşt a „kioszk” adta, mivel ezek a kutak a 17. században a központi találkozĂłhelyek voltak a városokban, Ă©s mĂ©g ivĂłvizet is biztosĂ­tottak az emberek számára. A tervezők szintĂ©n ugyanezt az Ă©rzĂ©st szeretnĂ©k elĂ©rni London utcáin is, termĂ©szetesen a mai modern kor igĂ©nyeire alapozva.

„A szökőkutakat hagyományos török kerámiával kellene bevonni, mivel Ă­gy keltenĂ© Ă©letre mĂ©g jobban azt az Ă©rzĂ©st, amit rĂ©gen a kioszk­ok” - mondta a Zaha Hadid Architects vezetője. A Studio Wave alapĂ­tĂłja, Maria Smith szerint a szökőkutak nemcsak látványossá teszik majd a várost, de mĂ©g hasznosak is lesznek, mivel ingyenes ivĂłvĂ­zpontok lĂ©tesĂĽlnek majd London utcáin.

avatar
Sarah22
-
2014.08.14. 12:41
3
De jó!
avatar
Walther
-
2014.08.09. 16:54
2
Az utolsó előtti komoly!
avatar
zsu
-
2014.08.01. 20:41
1
az elso huu nagyon szep, igaz kicsit balesetveszelyes....
Tommy Hilfiger 'Ryder F09' farmer
A Tommy Hilfiger ezen farmere tökéletes választás a hétköznapokra. Sötétkék színe miatt szinte mindenhez viselhető, legyen az pulóver, póló vagy éppen ing.

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
1986-ot egy negatĂ­v szimbĂłlummá vált katasztrĂłfa, a Csernobil-i atomreaktor robbanása árnyĂ©kolta be, az Ă©v egyik legnagyobb slágere a 'Rock me Amadeus' volt, Tom Cruise főszereplĂ©sĂ©vel pedig a Top Gun hĂłdĂ­totta a mozikat.