Schobert Norbinak nem tetszik az ötlet
Kutyák százezrei kerülhetnek utcára?
12 hozzászólás
Nagy Anna    2011.09.26

Évről-Ă©vre egyre több kutya kerĂĽl utcára, majd onnan a menhelyekhez, akik azonban már egyre kevĂ©sbĂ© bĂ­rják az ĂĽzemeltetĂ©st. Mi lehet a megoldás? A VidĂ©kfejlesztĂ©si MinisztĂ©rium Ă©vi 3500 forintos ebadĂłt javasol, az Ă­gy befolyt összegeket pedig a menhelyek fejlesztĂ©sĂ©re fordĂ­tanák.


A TV2 Mokka cĂ­mű műsorának mai vendĂ©gei Ganxsta Zolee zenĂ©sz Ă©s Schobert Norbi Ă©letmĂłd tanácsadĂł voltak, akik a stĂşdiĂłba saját kutyáikkal Ă©rkeztek. Ganxsta Zolee szerint azĂ©rt nem szerencsĂ©s ez a törvĂ©ny, mivel ennek hatására mĂ©g több ember dönthet Ăşgy, hogy megválik kedvenc háziállatátĂłl, hiszen nagyon sokan komoly megĂ©lhetĂ©si gondokkal kĂĽszködnek, Ă©s ez az Ăşj adĂł őket sĂşlytaná leginkább. A zenĂ©sz felesĂ©ge egy kutyamentő alapĂ­tványnál dolgozik, Ă©s elmondása szerint már most is nap mint nap szembesĂĽlnek ilyen esetekkel, igaz az ő kĂ©t kutyusuk után nem kell majd fizetni, hiszen a törvĂ©nytervezet szerint a menhelyről Ă©rkező ebek mentessĂ©get Ă©lveznek majd. A Mokka házigazdája, Vujity Tvrtko arra hĂ­vta fel a figyelmet, hogy sokan trĂĽkközhetnek ezzel a kiskapuval, hogy elkerĂĽljĂ©k a befizetĂ©st.

Schobert Norbi és kutyája,
Szultán
Schobert Norbi és kutyája, Szultán

Schobert Norbi sem Ă©rt egyet az Ăşj intĂ©zkedĂ©ssel. “Az a borzasztĂł, hogy 300-400 ezer kutya utcára kerĂĽlhet, nagyon sok idős embernek az egyetlen társa a kutya, ők örĂĽlnek ha egyáltalán Ă©telre telik, Ă­gy ez nekik nagy hátrányt fog okozni. Szerintem önmagában ezek az Ăşj adĂłk meg adĂłemelĂ©sek rossz irányba viszik az országot, ebből nem lesz fellendĂĽlĂ©s, az biztos!” - mondta el vĂ©lemĂ©nyĂ©t az ĂĽzletember, majd hozzátette, hogy ha a törvĂ©nyt elfogadják, akkor ő ki fogja fizetni a dĂ­jat, de nem Ă©rt vele egyet.

A műsorban megszĂłlalĂłk egyetĂ©rtettek abban, hogy a menhelyeket segĂ­teni kell, de szerintĂĽk ezt nem Ăşjabb adĂł kiszabásával kellene elĂ©rni, hiszen ez ismĂ©t a szegĂ©ny rĂ©teget Ă©rinti negatĂ­van. Ganxsta Zolee vĂ©lemĂ©nye szerint a tehetős embereknek lenne a feladata, hogy alapĂ­tványokon Ă©s más mĂłdokon keresztĂĽl támogassák a gazdátlan ebeket.


A TV2 Mokka adásának megtekintése

avatar
Marci20
-
2011.10.09. 16:54
12
Sonic: Gondolom van valamilyen kutyakönyv az állatorvosoknál amiből kiderül hogy kinek hány állata van.
avatar
Sonic
-
2011.09.29. 21:31
11
és azt hogy fogják tudni h ki tart kutyát és ki nem???
avatar
DaNi
-
2011.09.28. 22:06
10
Fire arra csak azért nem vetnek ki mert nem tudnák beszedni :D
avatar
Fire
-
2011.09.28. 21:19
9
Ezt a szégyent! Viktorék már mindenre adót vetnek ki. Előző kormánynál sokkal kevesebb ember háborgott, ezek már mindenért lassan a magyar levegőért is adót fizettetnek majd. :(
avatar
Oliv3r
-
2011.09.28. 14:55
8
Schobert Norbi órájára like :P
avatar
Huszti
-
2011.09.28. 00:03
7
Ebadó? WOW! Na ne!
avatar
Shadow88
-
2011.09.27. 20:06
6
Lesz itt adó mindenre lol
avatar
Bernie
-
2011.09.27. 15:09
5
Nekünk is van kutyánk, az évi 3500ft kibírható, de akkor már fizessenek a macska, tengerimalac stb tartók is..
avatar
wasabi
-
2011.09.26. 22:52
4
grat újabb haláli értelmes intézkedés ..
avatar
Beyoncefs
-
2011.09.26. 20:53
3
nemáár!!!!!!! nem jó ötlet!!
avatar
Burton
-
2011.09.26. 20:27
2
ha a menhelyeket támogatják belőle az jó, de én is úgy vagyok vele mint a Norbi hogy ezeket az ügyleteket senki nem látja át, hogy ha teszemazt nekem van két kutyám (akkor én már 2x3500at fizetek vagy hogy lesz ez?) szal akkor én bezifetek mondjuk 7000 ft de én hol látom hogy azt tényleg mire költik? SEHOL...
avatar
crosswind
-
2011.09.26. 19:51
1
Nagyon rossz ez az ötlet, mert megint új adó, az ember pedig utál adót fizetni... Rosszul jön ki az egész, mintha a kutyatartás valami olyan lenne amiért adózni kéne! Inkább támogatni kéne a kutyatartókat, mondjuk a külföldről jövő állateledelek kedvezményessé tételével, hogy minél többen magukhoz vehessenek kutyát.
Hugo Boss 'Waldon' mandzsettagomb
A kifinomult eleganciával rendelkező férfiak fontos kiegészítője a mandzsettás ing. A Hugo Boss új kollekciójában találunk egy 'Waldon' elnevezésű, fényezett palládiumból készült, csavart barázdákkal díszített mandzsettagombot, ami "semleges" színe miatt bármilyen típusú inghez és öltönyhöz passzolhat.

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
A nyolcvanas Ă©vek derekán több terror támadás is törtĂ©nt, de elindult a világsztárokat tömörĂ­tő USA for Africa project is.