Elérhető rózsaarany változatban is
Éjsötét lett az új Richard Mille modell
Oroszvári Péter    2012.10.25    1 hozzászólás

Sötét idők járnak a Richard Mille óragyár háza táján: 30 darabos, minden eddiginél feketébb limitált szériával jelenik meg az RM 030, valamint a felhúzó szerkezetet is újratervezték.

Néhány apró részlettől eltekintve valóban teljesen fekete az óra, csak a dátumablak kerete, a másodpercmutató hegye, a járástartalék maximuma és a felhúzó-indikátor virít ki pirosságával, a mutatók és a kilátszódó alkatrészek pedig fémes ezüstszínben csillognak.


Akikre esetleg ez a nagy sötétség depresszíven hatna, az választhatja a rózsaarany változatot is, amiben csak a szkeletált számlap maradt szürkeárnyalatos, több azonban a piros, és a fehér is megjelent. Ez a típus szintén 30 példányban készül, de ehhez is fekete gumiszíj jár.


Lényegesen fontosabb viszont, hogy a felhúzó mechanikát 4 évnyi munkával teljesen újratervezték, megalkotva egy hosszabb élettartamú, precízebb rendszert. Mikor egy automata óra rugója teljesen összenyomódott a rotor mozgásának köszönhetően, felléphet a túlhúzás veszélye, amit általában úgy oldanak meg, hogy a rugóról egyszerűen lecsúszik a húzókar. Ez azonban kopást okoz, a keletkező mikrotörmelék pedig szennyezi az óra belsejét, rontja a szerkezet járását. Richard Mille órájában azonban egyből lekapcsolódik a rugó a húzómechanizmusról, ezáltal nem jön létre a felületek közötti felesleges súrlódás.

Az órák feltehetően bőven túllépik az alapverziók 20 millió forint körüli árát, de számunkra az is megnehezíti a beszerzést, hogy csak az Egyesült Államokban fogják forgalmazni őket.

Dolce&Gabbana 'Martini' öltöny
Mi lehet jobb egy Dolce&Gabbana öltönynél? Egy Dolce&Gabbana 'Martini' öltöny!

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
A nyolcvanas évek derekán a világ országai fokozatosan demokratizálódtak: Brunei elnyerte függetlenségét, és Uruguay-ban is demokráciát kiáltottak ki a diktatúra helyett.