Elrhet rzsaarany vltozatban is
jstt lett az j Richard Mille modell
Oroszvri Pter    2012.10.25    1 hozzszls

Sötét idk járnak a Richard Mille óragyár háza táján: 30 darabos, minden eddiginél feketébb limitált szériával jelenik meg az RM 030, valamint a felhúzó szerkezetet is újratervezték.

Néhány apró részlettl eltekintve valóban teljesen fekete az óra, csak a dátumablak kerete, a másodpercmutató hegye, a járástartalék maximuma és a felhúzó-indikátor virít ki pirosságával, a mutatók és a kilátszódó alkatrészek pedig fémes ezüstszínben csillognak.


Akikre esetleg ez a nagy sötétség depresszíven hatna, az választhatja a rózsaarany változatot is, amiben csak a szkeletált számlap maradt szürkeárnyalatos, több azonban a piros, és a fehér is megjelent. Ez a típus szintén 30 példányban készül, de ehhez is fekete gumiszíj jár.


Lényegesen fontosabb viszont, hogy a felhúzó mechanikát 4 évnyi munkával teljesen újratervezték, megalkotva egy hosszabb élettartamú, precízebb rendszert. Mikor egy automata óra rugója teljesen összenyomódott a rotor mozgásának köszönheten, felléphet a túlhúzás veszélye, amit általában úgy oldanak meg, hogy a rugóról egyszeren lecsúszik a húzókar. Ez azonban kopást okoz, a keletkez mikrotörmelék pedig szennyezi az óra belsejét, rontja a szerkezet járását. Richard Mille órájában azonban egybl lekapcsolódik a rugó a húzómechanizmusról, ezáltal nem jön létre a felületek közötti felesleges súrlódás.

Az órák felteheten bven túllépik az alapverziók 20 millió forint körüli árát, de számunkra az is megnehezíti a beszerzést, hogy csak az Egyesült Államokban fogják forgalmazni ket.

Prmium Valentino lakkcip
Párizs egyik legpatinásabb butikjában, a L’Eclaireurben vásárolhatjuk meg ezt a nem akármilyen minség cipt a Farfetch segítségével.

Idén sem lesz hiány új karórákból, errl a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissül cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzésébl kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissül cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Miután a hatvanas-hetvenes években ugrásszeren ntt a TV-készülékek száma a háztartásokban világszerte, egyre nagyobb hatást gyakoroltak az emberek életére a különböz Tv-sorozatok.