Megannyi híres ember megfordult a kaliforniai villában
Eladó Sinatra birtoka
2 hozzászólás
Oroszvári Péter    2012.02.04

Áruba bocsájtották a kaliforniai Chatsworth-ben található Farralone fantázianevű birtokot. A Frank Sinatra által sokáig kibérelt, most 12 millió dollárért megvásárolható villában még Marilyn Monroe és Jack Kennedy is megfordult.

Az ingatlant Dora Hutchison, a Chase Manhattan Bank örököse építtette a Pereira & Luckman építészeti vállalattal. A cég igazán gazdag referenciával rendelkezik: a Farralone birtok mellett ők vitelezték ki például a Los Angeles-i reptér különleges építményét, a CBS tévészékházat, az IBM főhadiszállását, de dolgoztak bankokon, és katonai reptereken is. A villa 1951-ben készült el, és egyből nagy, pénznyelő hollywoodi bulik helyszíne lett.


Miután Hutchison New Yorkba költözött, házát Frank Sinatra bérelte közel egy évtizeden át. A vendégházban ezidő alatt Marilyn Monroe lakott, akinek utolsó fotózását is itt tartották, és itt történt meg a hírhedt randevú Kennedy elnökkel is.


Az ezer négyzetméteres főépületet egy nyolcszor ekkora kert veszi körbe. A házban 4 háló- és 5 fürdőszoba, egy óriási galéria, 3 munkaszoba és egy konferenciaterem található meg. Ezekből csak az egyik háló-fürdő együttes tesz ki 100 négyzetmétert – ráadásul még egy medence és egy konditerem is tartozik hozzá. Az épület körüli területen további 40 ezer négyzetméter szolgál szőlőskertként, lovaglási lehetőséggel.


A jelenlegi tulajdonosok az eredeti vonásokat megtartva gyönyörűen felújították az épületbelsőt, ezért kedvelt helyszínként szolgál különböző forgatásokhoz. Láthattuk már például a Kardhalban vagy a Kaliforgia töb részében, de Usher egyik videoklipje is itt készült. Ezeket a felkéréseket ráadásul egy külön menedzser kezeli, és évente kétmillió dollár bevételt hoznak.


Ingatlanszakértők szerint nagyon jó esélyekkel áll az ingatlan a piacon, hamar el fog kelni, akárcsak Walt Disney villája a tavalyi év végén.

Kapcsolódó cikkek
Meglepő látvány tárulhat elénk, mikor belépünk e chelsea-i apartman ajtaján és szembekerülünk azzal a sok káprázatos tárggyal, amit eme 1800 négyzetméteres lakóhely rejt magában.
Chris Paul kosárlabda-játékos vette meg Avril Lavigne villáját. A 8 hálószobás otthonért 8,5 millió dollárt fizetett a Clippers játékosa.
7,694,100 Huf / 24,900 Eur
16,562,400 Huf / 53,600 Eur
avatar
chloe
-
2012.02.05. 12:38
2
Szép!
avatar
lacko
-
2012.02.04. 20:35
1
Tetszik mert hiába nagy területű, mégse hivalkodó, hanem belesimul a környezetbe.
'Nézd-a-hátam' HUMÖR kardigán
Valami ultra-különleges pulcsira vágysz? Szeretnéd, ha mindenki megbámulna, még akkor is, ha háttal állsz nekik? Nos, akkor számodra talán beválhat a HUMÖR egyik igen érdekes kardigánja, melyhez a YOOX segítségével hozzájuthatsz.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Március 21-én került megrendezésre a Trafóban az Áthallások címet viselő konferencia és beszélgetés, melynek legfőbb célja az volt, hogy bemutassa a Kádár-rendszer utolsó évtizedének kultúráját vagy ellenkultúráját.