Trendmagazin

Elkészült a Hyde Park Townhouse

elegancia és luxus 260 négyzetméteren

2012.05.12 | Kocsis Katica

Londoni székhelyű építészek és designerek csapata, az SHH stúdió befejezte Hyde Park Townhouse nevű projektjét. A park mellett található 260 négyzetméteres luxusvilla belső terét Susan Knof designer úgy alakította át, hogy tökéletes otthonként szolgáljon a Hyde Park magánügyfelei részére. A belső tér az eleganciát ötvözi a praktikus és rugalmas terekkel, így igazi használatra készült. E klasszikus, fehér stukkós viktoriánus villa igazán lenyűgöző látványt nyújt.


Az SHH egyik ügyfele – egy nemzetközi család jónéhány lakosztállyal New Yorkban és Közép- Európában – vásárolta meg a négyszintes ingatlant és bérelte fel az SHH-t, hogy belsőépítészei és designerei tervezzék meg és alakítsák át a belső teret úgy, hogy az megfeleljen a család speciális vágyaiknak és igényeiknek.


Építészetileg a kortárs Hyde Park épületében a legfontosabb szerkezeti változást a hátsó kert feltárása jelentette, ami előzőleg magasított és rendetlen volt, így a ház alacsonyabb szintjeit sötétté és taszítóvá tette. Most az alacsonyabb élettér e londoni házban közvetlenül az új kerti részre nyílik, amit Kate Gould tervező valósított meg két hatalmas és használható fénnyel teli térrel.


A Townhouse belső és külső tereit széles, kétszárnyú ajtók választják el egymástól, de egy új, grafitszürke, metálos kőpadló segítségével továbbra is összekapcsolódnak. Mivel a padló mindkét térben egyforma, így a belső tér és a kert erős kapcsolatban állnak, ezenkívül vizuálisan ki is tágítják a teret.


Az építészek szerint a teljes terv a részleteket illetően nem volt túl szigorú, inkább az érzésről, a hangulatról szólt és arról, hogy a klasszikus és a kifinomult terek visszafogott szürke tónust kapjanak. Mivel az ügyfél nem akart függönyöket, falburkolatokat vagy speciális elemeket, a belsőépítész csapatnak olyan módszereket kellett kitalálni, amik egy kevés fényt és csillogást adnak a letisztult, nyugodt és klasszikus koncepciónak. Így a belső tér egyszerre változatos, drámai, ugyanakkor érzéki is.