Szinte egy úszó Apple Store
Elkészült Steve Jobs luxushajója
8 hozzászólás
Oroszvári Péter    2012.10.31

Sajnos Steve Jobs már nem Ă©rhette meg, hogy lássa a saját, közreműködĂ©sĂ©vel kĂ©szĂĽlt jachtjának vĂ­zrebocsátását. A VĂ©nusz nĂ©vre keresztelt Ăłriás oktĂłber 28-án találkozott először sĂłs vĂ­zzel a hollandiai Aalsmeerben.


A körĂĽlbelĂĽl 77 mĂ©ter hosszĂş, fehĂ©r alumĂ­niumhajĂł tervezĂ©sĂ©t maga Jobs irányĂ­totta, annak tudatában, hogy valĂłszĂ­nűleg ő már nem lesz ott az első Ăştján sem. Ez azonban nem hátráltatta: ha leállt volna a munkával, az egyet jelentett volna a beletörődĂ©ssel. A már emlĂ­tett könnyűfĂ©mbol kĂ©szĂĽlt testnek köszönhetoen a hajĂł sĂşlya töredĂ©ke a hasonlĂł mĂ©retuekĂ©nek, bentrol pedig a kilátás sokkal jobb az Ăłriási, 3 mĂ©ter magas, hosszan hĂşzĂłdĂł ablakokon át (elĂ©g csak a telefonokon megtalálhatĂł Gorilla Glass-ra gondolni – Steve ezen a tĂ©ren is a lehető legjobbat akarta). A nagy előfedĂ©lzeti teraszon helyet kapott egy jacuzzi is, a kapitány pedig az ultramodern hĂ­drĂłl, 7 darab 27”-os iMac modell segĂ­tsĂ©gĂ©vel navigálhat a hajĂłval – szinte ugyanolyan, mint egy Apple ĂĽzlet. Sajnos a belső berendezĂ©srol (egyelőre) nincs informáciĂł.


A vĂ­zbelökĂ©snĂ©l jelen volt Steve özvegye Ă©s gyermekei is, bár kĂ©rdĂ©ses, hogy ők használni fogják-e a szuperhajĂłt, Ă©s az is, hogy mi lesz az első ĂşticĂ©l – valĂłszĂ­nűleg a hollandiai gyártóüzembol Amerikába Ăşsztatják. A hat Ă©v alatt elkĂ©szĂĽlt jachton dolgozĂłk mindegyikĂ©nek odaajándĂ©koztak egy iPod Shuffle-t is, de ami mĂ©g fontosabb, egy kártyát is, megköszönve a kemĂ©ny munkát.


Kapcsolódó cikkek
Meglepően vad lett a Lexus Ăşj koncepciĂłautĂłja, az Ăşj IS-szĂ©ria előfutára. Az LF-CC kĂłdjelű kupĂ© a Párizsi AutĂłszalonon debĂĽtált.
Vége a lassan vánszorgó, ólomnehéz csónakok korának. Itt a vizek és a sebesség szerelmeseinek tervezett Marine Kart.
avatar
jacko
-
2012.11.14. 20:41
8
azért az apple termékeket jobban eltalálták :D
avatar
Burton
-
2012.11.06. 19:29
7
Kár hogy már nem mehetett vele..
avatar
erick
-
2012.11.01. 17:02
6
STEVE JOBS SAJNOS MÁR NEM VEZÉNYELHETTE A VÍZRE.
avatar
mandark
-
2012.11.01. 13:51
5
ez is \"csak\" egy luxushajó, nem tűnik ki a többi közül, de nekem nagyon bejön :)
avatar
tSas
-
2012.10.31. 17:02
4
Király! Az Apple létrehozta a legjobb hajót is! Ennyi!!!
avatar
Iphone92
-
2012.10.31. 15:28
3
Nagyon jó! Most mi lesz vele? Apple hajója lesz? :D
avatar
szabolcs
-
2012.10.31. 14:37
2
Szerintem szép letisztult, csak a fotók eléggé előnytelenek.
avatar
vezetta
-
2012.10.31. 05:01
1
Nem tetszik... Olyan jellegtelen.
Barna Fendi sál
Az itt látható Fendi sálat viselhetjük szinte bármivel. Világosabb ruhákhoz is kiváló, de egy sötétebb, elegánsabb összeállítást is képes feldobni.

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
A rendszerváltás előtti utolsĂł Ă©vtizedben járunk Magyarországon, már nem diktatĂşra, mĂ©g nem demokrácia. De ennek ellenĂ©re, vagy Ă©ppen ezĂ©rt, számos emlĂ©kezetes film kĂ©szĂĽlt ebben az időszakban.