Mr. Biver készséggel válaszolt a beérkező kérdésekre
Élő kérdezz-felelek az Hublot elnökével
10 hozzászólás
Oroszvári Péter    2013.01.03

December 20-án tartotta második Ă©lő adását Jean-Claude Biver, az Hublot elnöke. A hallgatĂłk az interneten keresztĂĽl tehettĂ©k fel kĂ©rdĂ©seiket, Ă­gy szĂł esett pĂ©ldául a Forma-1-es szerződĂ©s elvesztĂ©sĂ©ről, szabadalmakrĂłl, de Mr. Biver kedvenc ĂłráirĂłl is.

- Szomorú, hogy véget ért a Forma-1 partnerkapcsolat?

TermĂ©szetesen nagyon szomorĂş vagyok, örĂĽltem volna, ha egyszerre tudtuk volna működtetni a Ferrari Ă©s a Forma-1 szerződĂ©st is, de sajnos csak az egyiket állt mĂłdunkban megtartani. Az F1-es kapcsolat kĂ©t Ă©ve alakult ki, közben megszereztĂĽk a Ferrarit is, a Scuderia versenycsapatot kivĂ©ve. Ezt a lehetősĂ©get sem hagyhattuk ki, de választani kellett: vagy Scuderia, vagy Forma-1. A Ferrari lemondása meg sem fordult a fejĂĽnkben, ez egy olyan nĂ©v, melynek presztĂ­zsĂ©t, exkluzivitását, minősĂ©gĂ©t mindenki ismeri AmerikátĂłl KĂ­náig. Manapság egy lovas emblĂ©mával ellátott Ăłrát nagyobb esĂ©llyel vesznek meg, mint egy F1-eset, Ă­gy vĂ©gĂĽl a Scuderiát választottuk. Ugyanakkor bĂĽszkesĂ©ggel tölt el, hogy a száguldĂł cirkuszban a Rolex követ minket, ami szintĂ©n nagyon nagy nĂ©v, de mi nyithattuk meg azt az utat, amire most ők kerĂĽltek.


- Több Ă©ve jelent meg az első King Power sorozat. Mikor várhatĂł a frissĂ­tĂ©s?

2013 márciusában, valĂłszĂ­nűleg „The Spirit of Big Bang” nĂ©ven.

- Milyen saját Hublot modelleket szokott hordani?

A kedvencem a Bigger Bang All Black, és több Aero Bang-em is van. A nem-Hublot óráim mind klasszikus, 1926-1976 közti modellek.

50 darab készült az Hublot
Bigger Bang All Blackből
50 darab készült az Hublot Bigger Bang All Blackből

- Igaz, hogy vörös szĂ­nű kerámiát fejlesztenek?

ValĂłban szabadalmaztattuk az Ăşjfajta eljárást, Ă©s lassan gyártásba is kerĂĽl. Hogy milyen vörös? Pontosan olyan, mint a Ferrari autĂłk szĂ­ne. A szabadalom ettől fĂĽggetlenĂĽl bármilyen más előállĂ­thatĂł szĂ­nre kiterjed, Ă©s ez Ăłriási lehetősĂ©g számunkra.

- VárhatĂł, hogy a következő Ă©vek folyamán minden Hublot modellbe saját gyártásĂş szerkezet kerĂĽl?

Nem, maximum a modellek 80%-ban, de sosem mindben. Nonszensz lenne. AzĂ©rt, mert egy egyszerű hárommutatĂłs, dátumkijelzős szerkezetet tudunk szerezni a Zenittől Ă©s az ETA-tĂłl is. A bonyolultabb kronográf, önfelhĂşzĂł, tourbillon, stb. szerkezeteket termĂ©szetesen mindig magunk fogjuk gyártani, de az első árkategĂłriásakat nem.


- Mennyi órát fognak gyártani 2013-ban?

Körülbelül 28 ezer darabot.

- Tudom, hogy nagyon szereti a családját, de rajtuk kívül melyik négy emberrel vacsorázna együtt?

Istennel és három angyallal, finom bort kortyolgatva. Ha Isten nem ér rá, akkor négy angyallal.

Meggyűlt a baja az iPaddel
Meggyűlt a baja az iPaddel

- Mit kíván az Hublot-nak 2013-ra?

Azt, hogy minĂ©l jobban használjuk ki a rendelkezĂ©sre állĂł erőforrásainkat. Ăšj, sikeres modelleket lĂ©trehozni, mĂ©g több eladást elĂ©rni, fizetĂ©semelĂ©st adni mind a 450 dolgozĂłnknak, mĂ©g 100-at felvenni, Ăşj gyárat Ă©pĂ­teni, hasonlĂł jĂł partnerkapcsolatokat kiĂ©pĂ­teni, mint tavaly.

- Mit kért a Mikulástól?

Szeretetet, de azt mondta, csak pĂ©nzzel megvehető dolgokat tud adni. Mivel pĂ©nzem van elĂ©g, kĂ©rtem, hogy akkor jöjjön vissza, ha olyat tud hozni, ami pĂ©nzen nem megvásárolhatĂł. Szeretetet, egĂ©szsĂ©get, örömöt. Ezzel is kĂ­vánok mindenkinek kellemes ĂĽnnepeket, jövőre Ăşjra találkozunk.

Kapcsolódó cikkek
Profi tolvajbandát fogott el a rendőrsĂ©g a napokban. Az ötfős csapat az utĂłbbi egy Ă©vben több mint 100 milliĂł forint Ă©rtĂ©kben tulajdonĂ­tott el tehetős alföldi szemĂ©lyektől Ă©kszereket, karĂłrákat Ă©s festmĂ©nyeket.
A világ egyik legismertebb legendája kel Ăşjra Ă©letre a Roger Dubuis műalkotásán, a 88 darabos limitált szĂ©riában kĂ©szĂĽlő Excalibur Table Ronde modell számlapján.
7,910,400 Huf / 25,600 Eur
5,901,900 Huf / 19,100 Eur
Oldalunkon hamarosan egy nagyobb összefoglalĂł Ă­rás jelenik meg az idĂ©n április 9-Ă©n 21. Ă©letĂ©vĂ©t betöltő Kristen StewartrĂłl. Ennek kapcsán a Trendmagazin a hazai rajongĂłi közössĂ©gekkel egyĂĽttműködve szĂĽletĂ©snapi ajándĂ©kcsomagot kĂĽld Kristennek!
Kristen Stewart megjelenĂ©sĂ©t igen erős kritikák szokták Ă©rni, lezser, könnyed, laza hĂ©tköznapi viseletei miatt. SzĂĽletĂ©snapja alkalmábĂłl egy rövid összeállĂ­tást olvashattok a legemlĂ©kezetesebb ruháirĂłl.
A Twilight Saga óta világszerte ismerik a nevét, ám az így kialakult médiafigyelmet nem mindig viseli jól. Kristen Stewart idén április 9-én töltötte be a 21. életévét.
avatar
xetron
-
2013.01.11. 15:58
10
XD hogy felvette adás közben a telefont xD
avatar
mandark
-
2013.01.09. 16:48
8
Totti: tényleg, nem is láttam még ezt a modellt!
avatar
Tottii
-
2013.01.08. 00:14
7
mandark: A Ferraris Hublot már Magic Goldos.

vivtomas: Ha tippelnem kéne akkor 46mm amolyan big Bang és King Power közti óra. De az is lehet hogy téglalap lesz, bár erre elég kicsi az esély.
avatar
spearx
-
2013.01.07. 19:49
6
akkor ezentúl számíthatunk sárga meg piros tokos Hublot órákra? :D
avatar
mandark
-
2013.01.05. 18:17
5
biropeti: ez így is van :) én az új kerámiára vagyok nagyon kíváncsi, meg a magic gold sincs szerintem még használatban, vagy igen?
avatar
Balumsn
-
2013.01.04. 12:37
4
Kíváncsi vagyok mit mutatnak be márciusban!
avatar
biropeti
-
2013.01.03. 20:54
3
vivtomas: Biztos vagyok benne, hogy ha lesznek képek akkor a TM-en is meg fognak jelenni! :)
avatar
vivtomas
-
2013.01.03. 19:35
2
2013 márciusában, valószínűleg „The Spirit of Big Bang” néven.

!!! Vajon milyen lesz? Erről nincs több infó?
avatar
biropeti
-
2013.01.03. 18:14
1
Kiváló összefoglaló!

Eredeti videó:

Nézzétek meg, vicces! :D
Elefántcsont színű Tonello zakó
A YOOX a napokban egy egész üzletnyi Tonello ruhát pakolt fel a webáruházába, amik között számos remek vételt lehet találni.

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
A nyolcvanas évek derekán a világ országai fokozatosan demokratizálódtak: Brunei elnyerte függetlenségét, és Uruguay-ban is demokráciát kiáltottak ki a diktatúra helyett.