Nagy terjedelm interj
n csak egy klyk vagyok, aki filmeket kszt
Margaret Wappler/Nylon Magazine/TM    2015.08.23    5 hozzszls

Kristen Stewart nagy terjedelm és szinte interjút adott a Nylon magazinnak, ahol szó esik az új filmjeirl, de beszél az örökös zavartságról, és saját szexualitásáról is.

Milyen lehet együtt lenni Kristen Stewarttal nyilvánosan? Képzeld el, hogy egy jaguárral sétálgatsz, akit mindenki megbámul, mint egy háziállatot, még akkor is, ha ez a nagy és ritka macska a kávézóban tnik fel. A probléma azonban az, hogy senki nem tud teljes mértékben felszabadulni a színészn mellett. Még maga sem.

Stewart gyötrelmes módon tisztában van a hírnevével, miközben az ismert színészn egy mandulás-tejes lattét rendelt a kedvenc Echo parki kávézójában, ami elmondása szerint egy visszautasíthatatlan italkülönlegesség. Rendelés közben egy kicsit cseveg a baristával a kávézó italkínálatának bvítésérl, miközben látszólag idegesen igazgatja a haját. Stewart csevegése a legtermészetesebbnek tnik a világon, de a hallgatólagos üzenete teljesen világos: Nézd, én is csak egy kedves, átlagos ember vagyok, mondd csak el mindenkinek!

A kinti teraszon végigsétálni már jóval nehezebb. Mindenki, aki épp nincs teljesen beletemetkezve a laptopjába, felismeri a lányt az Alkonyatból. Néhányan elkezdenek suttogni, míg mások bámulják, vagy feltnen másfelé fordítják a fejüket, de ez aligha számít. A feszültség a levegben van. Stewart testtartása is feszült, a szemeit lesüti, egészen addig nem néz fel, amíg nem talál egy üres helyet a sarokban, ott már megfigyelhet ders, de elkeseredettséget súroló arckifejezése. „Folyton azt kívánom, bárcsak ne lennék ilyen könnyen felismerhet”­ - mondja halkan. „Olyan zavaró. Borzasztóan utálom amikor az emberek bámulnak, arra várva hogy majd visszanézek rájuk.”

(Fot: Olivia Malone/Nylon
Magazine)
(Fot: Olivia Malone/Nylon Magazine)


Stewart gyakran merengen sóhajt, ami kicsit közelebb áll az örömhöz, mint az agresszióhoz, oly módon, hogy elismeri, a sistergs római gyertya olyan, mint az élet. Egyébként is mindig egyenesen elmondja, amit gondol, néha kicsit tompa, de soha nem sért, akkor sem, ha épp olyat mond. „Ez nem olyasmi, amirl a nyilvánosságnak beszámolnék­ ez rület” ­ - mondta arra a pletykára vonatkozóan, hogy még mindig kapcsolatban áll az Alkonyatból ismeretes ex­barátjával, Robert Pattinsonnal. Ehelyett, rendkívül becsületesen és fájdalmasan igazságosan beszél, szinte már lefegyverzen szinte, és pont emiatt szeretik t a barátai, a rajongói, és a bulvárlapok egyaránt.

A hitelességre vonatkozó hajthatatlan érzéke is egy indok arra, hogy Stewart miért kapja meg folyamatosan azokat a típusú szerepeket, amit mások nem vállalnának el, vagy épp nem mondanák el úgy a szövegüket (például: az érzékeny lány, aki nem ígérte meg a haldokló édesanyjának, hogy fiskolára megy a Still Alice cím filmben, vagy az asszisztens, aki szembeszáll a fnöke sznobizmusával a Sils Maria felhiben.) Egy ehhez hasonló szerepet játszik majd Ang Lee rendezésében készül Billy Lynn’s Long Halftime Walk cím filmben jövre, ahol a címben szerepl karakter nvérét alakítja majd, aki ellenzi az iraki háborút. „Egy megváltozott személyként tér vissza a háborúból, akire így nem ismer rá a nvére. Én lennék az, aki megpróbálja t otthon tartani, és aki az egyedüli tiszta perspektívát adja az egész film alatt.”

Az American Ultra cím filmben, amely nemrég került bemutatásra a mozikban, a karaktere kevésbé ellentétes, és inkább érzelmileg kifejlett. „Mindig nagyon félek minden szerepem eltt”­ - mondja. „Még akkor is, ha vicces lesz, vagy ha ostobaság félni eltte. Az American Ultra egy komédia, de mégis fizikailag elég megterhel volt, és megpróbálni elmondani egy ilyen abszurd történetet úgy, hogy közben a tanúságot is elhiggyék az emberek, nagyon nehéz feladat volt.”

Riley Keough, aki elször akkor találkozott Stewarttal, amikor A rocker csajok cím filmet forgatták, Stewart tüzes vonzerejét a következképp fogalmazta meg: „t egyszeren nem érdekli semmi. Jellemzen bátran odateszi magát, mert imádja a mvészetet. És szerintem meg is érti, hogy ez mivel jár együtt. nem egy olyan lány, akit felkapott Hollywood, vagy aki foglalkozik mások véleményével, és körülbelül három ilyen emberrel találkoztam eddig életemben.”

Stewart nem engedi azt, hogy a hírnév megváltoztassa t, és kifordítsa saját magából, hogy egy olyan valaki legyen, akivel már nem lehet kapcsolatba kerülni, vagy aki csak arról beszél, mi van a médiában róla, fleg, ha a szexuális életérl vagy a párkapcsolatáról van szó. Nem hajlandó az életét a bulvárlapok eltt élni, de nem is fél attól, hogy nyitott vagy akár nyers legyen. Vegyük például a mai reggelt. Néhány órán keresztül csak annyit tudtam, hogy Stewart délután 2 órakor jön majd értem. Nincs semmilyen elre megtervezett program, mivel minden korábbi javaslatot elutasított: görkorcsolyaverseny, gitárórák, stb. Negyed 3­-kor felhívott egy nem letiltott telefonszámról, hogy elmondja, kint vár. A mai szokásoknak megfelelen, egy olyan híresség, mint Stewart rendszerint egy semleges találkozóhelyet javasolt volna, semmilyen kontakt-információt nem adott volna meg, de eltekintve attól, hogy eléggé publicista beállítással rendelkezik, Stewart teljesen átlépte a formalitásokat. Ehelyett, beültetett a saját ütött-kopott terepjárójába, ami tele volt mindenfélével megtömött bevásárlótáskákkal.

„Van nálam egy csomó dolog”­ - mondja Stewart, utalva arra a tényre, hogy akár fel is pezsdítheti a divatot, ha mindig mást visel a kamerák eltt. Az egyik táskából egy pár grafikus mintával ellátott tornacip lóg ki, mely úgy tnik túlságosan is jellemz Stewartra. maga pedig kifakult Levi’s farmerben, fehér Vans cipben, és vintage gördeszkás pólóban jelent meg, a stílusa inkább egy deszkás bolti eladóra hajaz, akinek orvosi marihuána kártyája van. Egy vaskos ezüstláncon egy miniatr lakat díszíti a nyakát, mogyorózöld szemét pedig matrózkék szemceruzával emelte ki, mellyel némi vonzóságot varázsolt arcára.

„Deszkás vagyok”­ - mondja Stewart, magyarázva a saját külsejét, ami inkább olyan volt, mintha iskolába indult volna, utalva arra, hogy San Fernando Valley­ben ntt fel. „Persze azért nem vagyok olyan profi deszkás, de tudok menni az utcán, viszont trükköket nem tudok. A belvárosban való deszkázás boldoggá tesz.”

De ami a mi interjúnkat illeti, most nem készült semmilyen aktív tevékenységgel. Inkább beszélgetni szeretne, így elmentünk a kedvenc kávézójába, amely 10 percre van az otthonától Hollywood keleti részén. Ha egyedül van, semmi baja nincs a lusta vasárnapokkal, egészen addig, amíg egy pici agresszió is van bennük. Persze ez köszönhet annak is, hogy a három fiú testvérével együtt ntt fel, ami adott neki némi versenyhajlamot. Mint egyedüli lány „nem tördtek velem jobban, de rosszabbul sem”­ - mondja. „Én is egy voltam a srácok között. Szerintem ez olyan ambíció, ami valószínleg belém ivódott.” Röviden: „Imádok nyerni”­ - mondja, ritka nagy mosollyal az arcán. „Minden játékot szeretek kivéve a billiárdot, a frizbit, és két kutya után futkosni.”­

Az éhezk viadala sztárja, Josh Hutcherson ­aki a Zathura – Az rfogócska cím filmben játszott együtt Stewarttal tizenkét évesen­, elmondása szerint Stewart soha nem vesztette el a humorérzékét: „Egy csomó nagy dologgal kellett szembe néznie már az élete során, de soha nem változott meg. Még mindig ugyanaz a szabad, jófej csaj.” A fiús szelleme miatt keresik fel a hasonló stílusú zenészek is, mint például Patti Smith, vagy Joan Jett, akik támogatásukat fejezték ki felé. Stewart még mindig nevet, amikor eszébe jutnak Jett els gitárórái: „Ha nem éreztem volna át teljesen, simán elsétált volna a forgatásról, és azt mondta volna: Kristen, menj a pokolba”.

Stewart ugyanakkor ügyel a külsejére is, és emiatt figyelt fel rá a Chanel is, melynek jelenleg a múzsája. „Rendkívül szeretem felfedezni az eddig még feltáratlan aspektusaimat, ez az amit csinálok”­ - mondja. „A ruhák pedig pont erre adnak lehetséget, persze azt azért nem szeretnénk, ha a ruhák viselnének minket. Nagyon gyakran érzem azt, hogy ’Jó ég, ez elsajátítja a hátsóm.’” Szerencsére Karl Lagerfeld teljes licencet ad a múzsájának, amivel szabadon gazdálkodhat. „Megengedi, hogy átszabjam a ruhákat, megengedi, hogy levegyem az övet az egyikrl, és áttegyem egy másikba... nagyon szeretem ezt a teljesítmény-orientáltságot, de még mindig úgy érzem, hogy jobban el kell sajátítanom. Szeretném azt érezni, hogy én viselem a ruhát, és nem a ruha visel engem.”

A kávézóban, miután a vendégek elfelejtkeztek Stewartról, rögtön elkezdtünk beszélni a legutóbbi pletykákról. Nem olyan rég Kristen anyja, Jules Stewart megersítette a Sunday Mirror számára, hogy a lánya kapcsolatban áll Alicia Cargile­-lal, akit gyakran tévesen hisznek Stewart egykori asszisztensének. Az interjú során bemutatták Jules jótékonysági munkáját a farkasokért, majd az édesanyja elmondta: „Találkoztam Kristen új barátnjével, kedvelem, és úgy érzem, az embereknek szükségük van arra, hogy szabadon szeressék, akit akarnak. Én elfogadom, hogy a lányom szereti a nket, és a férfiakat is.”

Talán jobban, mint bárki más az generációjából, Stewart kapcsolatai eléggé viharosak ahhoz, hogy szinte bármikor szerepeljenek a bulvárhírekben. „Vicces, amikor idsebb színészek azt mondják: ’Csak mosolyogj’, én meg azt gondolom: ’Fogalmad sincs mirl beszélsz, de kösz! Szerintem tök jó lenne internet nélkül!”.

Teljesen tisztában van azzal, hogy szerelmi életét lázasan dokumentálják akár együttmködik velük, akár nem. „Olyan mintha mindig szerepl lennék egy hetente megjelen képregényben. Megvan egy hozzárendelt személyiségem, amit gondolom segítettem létrehozni. Az emberek arra törekednek, hogy egy csomó pénzt csináljanak az olyan emberekbl, mint én, hiszen ez virágzó iparág, tehát miért is változtatnád meg azt a személyiséget, amiért az emberek még fizetnek is?”

Az American Ultra
promcijn, New Yorkban
Az American Ultra promcijn, New Yorkban


Persze a személyisége változik, hiszen mindazonáltal még csak 25 éves. Vajon kész arra, hogy nagy bejelentéseket tegyen a szexuális beállítottságával kapcsolatban?

Igen... Elmondta: „Keress rám a Google­-ben, nem rejtegetek semmit.”

...És nem: „Ha úgy érzed, hogy meg akarod határozni magadat és meg is van a képességed rá, hogy megfogalmazd azokat a paramétereket, amelyek meghatároznak téged, akkor tedd meg. De én színészn vagyok. Az élet kétértelmségében élek, és imádom ezt. Nem gondolom, hogy igazán rám jellemz lenne, ha elhatároznám, hogy 'coming outolok'. Nem, én csinálom a munkámat. Amíg úgy nem döntök, hogy létrehozok egy alapítványt, vagy amíg el nem állok egy nagy tervvel, vagy amíg nem lesz egy perspektívám, addig nem. Én csak egy kölyök vagyok, aki filmeket készít.”

Ez persze nem minden, bár Stewart vonakodik attól, hogy meghatározná a szexualitását. Hisz a változékonyságban, olyan módon, ahogy Miley Cyrus mondta a Paper magazinnak nemrég, hogy “Én abszolúte nyitott vagyok mindenre, kortól és nemtl függetlenül. Nem érdekel, hogy ki mit visel, vagy hogyan néz ki, csak az számít, hogy én mit érzek iránta és hogy szeressenek engem.”

Stewart hozzáteszi: „Szerintem három, vagy négy évi múlva rengeteg olyan ember lesz, akiknek nem fontos, hogy kitalálják éppen melegek, vagy heteroszexuálisak. Ez olyan, hogy csak tedd a dolgodat.”

volt az els, aki elismerte, hogy az Alkonyat forgatása alatti években nem fedezte még fel teljesen a szexuális határait, akkor a sajtó fújta fel az egészet. „Rengeteg riporter volt, aki leülhetett velem szemben, és azt gondolhatta, hogy ’ez a kölyök össze fog roppanni’. Biztos vagyok benne, hogy kellemetlen helyzetbe hoztam az embereket.”

Akkoriban ha egy nehéz kérdéssel szembesült, könnyen dühössé vált. Most pedig már megtalálta a saját módját arra, hogyan válaszoljon természetesen, mégis titokzatosan. „Nagyon keményen dolgoztam azon, hogy szabadnak érezhessem magam, miközben nem adom el magam, és másnak sem hagyom, hogy eladjon engem.”

Minden fecsegés és visszajelzés ellenére azonban Stewart jelenleg a munkájára koncentrál. Az ad tartást neki, hogy mélyen megvetette már a gyökereit a szórakoztatóiparban. „Biztos vagyok benne, hogy folytatni tudom a munkát”­ - mondta. „Pozitív gondolkodás. Ezen kívül mást nem igazán tudtam tenni mostanában magamért.”

Az American Ultra cím filmbéli fszerepl társa és egyben jó barátja, Jesse Eisenberg is önbizalmat adott neki: „ egy olyan színészn, aki következetesen dolgozik, aki tudja, hogyan kell jól csinálni a dolgokat. Minden jellegzetesség, aminek birtokában van – a humorérzéke, a hajlandósága, hogy a projektet teljesen átélje­ valamint az önismeret egészséges formája, hogy megértsük, mire van szüksége a történetnek, mi a nagy kép, és hol van az helye ebben. Ritka, hogy valaki, aki ilyen ismert mint , ilyen szerény legyen. Mégis, nem beárnyékolja a történetet, sokkal inkább eltnik a szerepben, majd kimutatja a lényeges részt.”

Színésznként meg kell szokja az emberek kíváncsiságát, de azért a kávézóban is megpróbált elrejtzni, amíg ott voltunk, és nem nézett senkinek sem a szemébe. Utána elsétáltunk egy mvészi kuriózum üzletbe, és egy kis élelmiszerboltba, ahol ismét lehajtott fejjel, zavartan beszélt a pénztároshoz. Akármerre mentünk, mindenütt suttogtak mellettünk az emberek, mire Stewart egy védekez állattá változott, mint aki finoman ellenrzi az illetéktelen betolakodókat a területén, egészen addig, amíg biztonságosan vissza nem értünk a kocsijához újra. „Ezért megyek nagyon ritkán vásárolni”­ - mondta sóhajtva, ahogy beindította a motort.

Amikor forgatáson van, az egyfajta menekülés számára. Mélyen beleéli magát a szerepébe. „Annak érdekében, hogy teljesen bele tudjak merülni a szerepbe, hogy át tudjam magam helyezni a szerepbe, úgy kell éreznem, hogy megelz engem... Arra kell gondolnom, hogy ha ezt nem csinálom jól, akkor potenciálisan megsznök létezni, az pedig igen nagy hátrány lenne.”

Ahogy mondta, egyáltalán nem fél, hogy elszúrja. „A hibák szuperek, még akkor is, ha nagyon nehéz átjutnunk rajtuk”­ - mondja. „Gyakran érzem magam kényelmetlenül, de elfogadtam már ezt.”

avatar
haley
-
2015.10.07. 06:52
2481
phh, egyre furbb ez a csaj... :S
avatar
hottie
-
2015.09.11. 20:38
2480
Nagyon kszi hogy jra van Kristenes cikk!! <3
avatar
Sarah22
-
2015.09.01. 22:20
2479
Kb. ebben a cikkben elismerte, hogy leszbikus. Ht, nem tudom...
avatar
eszti
-
2015.08.27. 19:46
2478
nem azert de ez a csaj egyre vallalhatatlanabb
minek kell futtatni?
avatar
alawa
-
2015.08.26. 19:42
2477
Huhh ez hossz :))
Barna lencss Prada napszemveg
Ha új napszemüvegben gondolkodtok, íme egy igazán jó választás! A férfiak általában szeretik a fekete, sötétszürke változatokat, de szerintem egy barna, illetve aranyszín szemüveg is elfér ezek mellett.

Idén sem lesz hiány új karórákból, errl a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissül cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzésébl kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissül cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
A nyolcvanas évek derekán a világ országai fokozatosan demokratizálódtak: Brunei elnyerte függetlenségét, és Uruguay-ban is demokráciát kiáltottak ki a diktatúra helyett.