Egy izraeli vállalat szerint igen
Fél perc alatt feltölthető lesz a telefon?
0 hozzászólás
MTI/TM    2014.04.09

FĂ©l perc alatt feltölthető okostelefon-akkumulátort mutatott be a StoreDot nevű izraeli cĂ©g. A nanokristályokkal működő találmányt a Microsoft egy tel-avivi fejlesztői konferenciáján mutatták be.


A lemerĂĽlt Samsung S4 okostelefon a demonstráciĂłn 26 másodperc alatt töltődött fel teljesen. Az akkumulátor egyelőre prototĂ­pus, Ă©s a társaság előrejelzĂ©sei szerint három Ă©v kell mĂ©g ahhoz, hogy kereskedelmi forgalomba kerĂĽljön - tudĂłsĂ­tott a BBC hĂ­rportálja. A bemutatĂłn a cigarettásdoboz-mĂ©retű kĂ©szĂĽlĂ©ket az okostelefon hátoldalára erősĂ­tettĂ©k. Dorn Myersdorf, a cĂ©g alapĂ­tĂłja Ăşgy vĂ©li, hogy egy Ă©v alatt integrálni tudják az alkatrĂ©szt a telefonba. A találmány jelenleg csak a Samsung S4-gyel működik. Az organikus elem olyan nanokristályokat használ, melyeket a Tel-avivi Egyetem Alzheimer-kĂłrt kutatĂł tudĂłsai azonosĂ­tottak tĂ­z Ă©vvel ezelőtt. A fejlesztők a technolĂłgiát memĂłriachipekben is felhasználták, amelyek Ă­gy háromszor olyan gyorsan dolgoztak, mint a hagyományos flash memĂłria. A kĂ©pernyők kadmiumának mĂ©regmentes alternatĂ­váját is kĂ­nálja az Ăşj technolĂłgia. Myersdorf szerint az akkumulátort 30-40 százalĂ©kkal drágábban lehet majd gyártani, mint a hagyományosat, a kĂ©sz termĂ©k pedig körĂĽlbelĂĽl kĂ©tszer annyiba fog kerĂĽlni, mint a forgalomban lĂ©vők.

Pöttyös D&G nyakkendő
Nagyon divatba jött manapság a vékony, fekete színű nyakkendő. Érthető, hiszen fiatalos, laza és mégis elegáns megjelenést kölcsönöz viselőjének.

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
A nyolcvanas évek derekán a világ országai fokozatosan demokratizálódtak: Brunei elnyerte függetlenségét, és Uruguay-ban is demokráciát kiáltottak ki a diktatúra helyett.