Londonban vették meg
Félmilliárdot fizettek egy Botticelli-rajzért
MTI/TM    2014.07.10    0 hozzászólás

Sandro Botticelli egyetlen, magánkézben lévő rajza 1,3 millió fontért (mintegy 506 millió forintért) cserélt gazdát a Sotheby's aukciósház londoni árverésén.


Az 1480-as években készült, Tanulmány az ülő Szent Józsefről című alkotás a néhai műgyűjtő, Barbara Piasecka Johnson - az 1983-ban elhunyt idősebb John Seward Johnsonnak, a Johnson & Johnson családi vagyon egykori birtokosának felesége - gyűjteményéből került árverésre. Barbara Piasecka Johnson 1988-ban vásárolta meg az alkotást egy New York-i aukción 88 ezer dollárért. Az alkotásról úgy vélik, hogy ez az egyetlen rajz, amely egyértelműen összeköthető Botticelli festett kompozícióinak egyikével. A festmény, amelyhez a tanulmány készült, a délkelet-angliai Oxfordshire-ben lévő Buscot Park-i Faringdon-gyűjtemény részét képezi. A Dante Isteni színjátékához készített illusztrációk gyűjteményén kívül mindössze tizenkét Botticelli-rajz maradt fenn. Az ülő Szent Józsefhez készült tanulmányon kívül ezek mindegyikét múzeumok őrzik. A Tanulmány az ülő Szent Józsefről egyben az egyetlen olyan Botticelli-rajz is, amelyet az elmúlt száz évben eladásra kínáltak.

Cimkék: árverés, luxus, Sothebys,
Jimmy Choo 'Holborn' bőrcipő
A Jimmy Choo mostanság már az elegáns férfiak számára is ajánl minőségi, alkalmi cipőket. Ilyen az itt látható fekete bőrcipő is.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
A nyolcvanas évek derekán a világ országai fokozatosan demokratizálódtak: Brunei elnyerte függetlenségét, és Uruguay-ban is demokráciát kiáltottak ki a diktatúra helyett.