Trendmagazin

Ferrari 360 – ahogy még nem láttad!

Dan Cawley igencsak átépítette az egykori Modenát

2011.12.29 | Váradi Zoltán

Dan Cawley nem adja fel! A tuningmániás úriember még évekkel ezelőtt rukkolt elő meglehetősen egyedi művével, hiszen egy 2000-es évjáratú fekete 360-as Ferrarit alakított át nyolcszemélyes limuzinná. Az autót felkapta a sajtó, a hírek a Ferrari vezetőségéhez is eljutottak, akik ügyvédeiken keresztül kezdtek üzengetni a tulajdonosnak, hogy szedjen le minden márkajelzést a járműről, mivel ez az átalakítások miatt már nem minősíthető Ferrarinak. A dolog a visszájára sült el, Dan Cawley a médián keresztül védte saját igazát: “Mégis hol van az előírva, hogy nem tehetsz bármit a saját tulajdonoddal?” - háborodott fel a 36 éves férfi.

London belvárosában, a Harrods előtt parkol a feltűnő autó

Azóta a botrány elcsitult, ám Dan lelkesedése nem hagyott alább, hiszen az utóbbi időben egy piros színű 360-as Modena fotói borzolják az angol újságolvasókat, aminek értékét mintegy 90 millió forintra becsülik. Ez az összeg bizonyára megtérülhet, hiszen az autó üzleti célokat szolgál: bárki, akinek van kedve és elég pénze, kibérelheti Londonban. Tárgyalásokra, vagy akár esküvőre is ajánlják.



Csodálói mellett kritikusai is akadnak az autónak: több Ferrari klub is hevesen bírálta az egyedi limót, szerintük egy “szörnyeteget” hoztak létre a tervezők, akik nem tisztelték a neves olasz autómárka hagyományait és értékeit.