Magyar divatblogger a New York Fashion Weeken
Festy álma valóra vált
12 hozzászólás
Bánhidi Dóra    2012.11.18

Festy-t már nem kell bemutatnunk nektek, hiszen a Trendmagazin elsőként számolt be a magyar divatblogger sikeréről és utazásairól. Ha erről valaki lemaradt volna, most itt elolvashatja. Érdemes követni a divatmániás lány internetes naplóját, mert Festy most ismét példát mutatott szorgalmas munkájával és kitartásával: elsőként kapott meghívást magyar bloggerként a New York Fashion Weekre. A világ legnagyobb és legszínvonalasabb divateseménye egy éve szerepelt Festy motivációs falán, ahová azokat a képeket tűzi ki, amikről álmodozik. Én már láttam azt a falat, és higgyétek el, jó pár dolog lekerült már róla, hiszen sikerült bevonzania őket. Nap mint nap érzem rajta, hogy mennyire tudatosan és kitartóan építgeti a blogos karrierjét, aminek most az egyik legmeghatározóbb momentumáról, a Fashion Weekről beszélgettem vele.


Repjegyeket venni New Yorkba nem nehéz feladat, de bejutni erre az eseményre nem lehetett könnyű... Neked hogy sikerült?

A Fashion Weekre nem lehet szimplán az interneten, vagy ott a helyszínen jegyet venni, csakis személyre szóló meghívóval lehet részt venni rajta. Én nyolc amerikai designertől kaptam meghívót, akik egyelőre nem a nagy nevek, mint Ralph Lauren vagy Vera Wang, de jövőre már őket tűztem ki célul.

Szeptember hetedikén mentetek az első bemutatóra, tehát az volt az a nap, amikor a régen dédelgetett álmod valóra vált! Milyen érzés volt?

Akkora szerencsém volt, hogy pont arra a napra kaptam egy backstage meghívót is az egyik tervezőtől. El sem tudom mondani mekkora élmény volt, hogy betekinthettem a kulisszák mögé, amit eddig csak a filmekben láttam. Öröm volt látni, hogy milyen profizmus zajlik a színfalak mögött. Tökéletesek a modellek, a legutolsó részletig figyelnek rájuk, mind nagyon fiatalok, gyönyörűek és rendkívül magasak.


Erről az eseményről köztudott, hogy tele van sztárokkal, te kikkel találkoztál?

Sok olyan emberrel találkoztam, akik a divatszakmában ismertek, de hollywoodi sztárokkal is sikerült lefotóznom. Ha egyszer csak azt vettem észre, hogy hirtelen sokan elkezdenek fotózni valakit, tudtam, hogy oda kell nekem is mennem. Álom volt az álomban, hogy a kedvenc divatbloggeremmel, a The Blonde Salad írójával, Chiara-val is beszélgethettem, nagyon közvetlen volt, még névjegykártyát is cseréltünk. Ott volt Anna Dello Russo is, aki most a H&M-nek készített kapszulakollekciót, Beyonce testvére, Solange, Adam Lambert, Kelly Osbourne, és a Gossip Girlből Chuck Bass, akiről sajnos lecsúsztam!

Mennyire tetszettek azok a ruhák, amiket a Fashion Weeken mutattak be?

Rengeteg stílust vonultattak fel a tervezők. Voltak nagyon nőies, dinamikus szabású, könnyed anyagból készült ruhák, míg egy másik bemutatón pedig teljesen elvont sminkeléssel és frizurával, sokkal eklektikusabb kollekciók.


Azt azért tudjuk, hogy ezek a kollekciók nem az utcai divatot tükrözik, viszont te a blogodon arról írsz! Mint sokat tapasztalt szakértő, mi volt a benyomásod a New York-i street styleról?

Csak úgy kapkodtam a fejemet! Ott kint az emberek nagyon bevállalósak, merészek és szabadszelleműek. Nem félnek attól, hogy ki mit fog gondolni róluk! Igazából bármit felvehetsz, nincsenek gátlások. Ott a rendezvény környékén pláne tele volt ilyen emberekkel, mindenkinél volt fényképezőgép, mert általában ők valamilyen divatmagazinnál dolgoznak, és egymás outfitjeit fotóztuk. A képekből az olvasók is láthatják, hogy menyire más kint az utcai divat, mint itthon.

A Fashion Week egy hét volt, te viszont több időt is kint töltöttél! Mi tetszett még neked a világ legnyüzsgőbb városából?

Az egész város lenyűgözött! Mindegyik része máshogy néz ki... A Central Parkban van zöldterület, a szélén viszont felhőkarcolók, az ötödik sugárút tele van luxusboltokkal, kicsit délebben vannak a művész negyedek design boltokkal. A Brooklyn hídról rá lehet látni egész Manhattan-re, fantasztikus volt. Az utolsó napon kimetróztam Coney Island-re az óceánpartra, ahol Ryan Goslinggal forgatták a Szerelmünk lapjai című film egyes jeleneteit. Ez tipikus amerikai óceánpart volt óriás mólóval és vidámparkkal, gyönyörű hely. Amikor ment le a nap, az emberek hirtelen egy kis utcai buliba kezdtek. Elővettek erősítőt meg hangfalakat és trance zenét játszottak. Pillanatok alatt tömeg lett a parton, és a tíz évestől a hatvanig mindenki táncolt. Hihetetlen volt! Összességében egyébként nagyon kedvesek, nyitottak és segítőkészek az emberek!


Hatalmas energiákkal tértél haza, ez minek köszönhető?

New York egyszerűen egy energiabomba, érzed az energiáját, a lüktetését. Ott mernek álmodni az emberek, mert tudják, hogy valóra fog válni, ha nagyon szeretnék. Érzik az emberek, hogy vannak lehetőségeik, és élnek is velük! Nagyon feltöltődtem, és rengeteg inspirációt kaptam, amikből én is építkezni fogok itthon.

Hazatérve mire buzdítanád azokat a magyarokat, akik a divat szerelmesei?

New York után azt mondom, hogy bátran vegyenek fel bármit, ami megtetszik nekik! Ha minél többen kilógunk a sorból, akkor már mi lennénk többségben és nem mi lennénk a kirívó példák.

Festy több ezer képet készített a New York-i street fashionről, amiket folyamatosan postol a blogján, kövessétek, le ne maradjatok a legjobb trendekről!

10,413,300 Huf / 33,700 Eur
704,520 Huf / 2,280 Eur
A Twilight Saga óta világszerte ismerik a nevét, ám az így kialakult médiafigyelmet nem mindig viseli jól. Kristen Stewart idén április 9-én töltötte be a 21. életévét.
Hennel Ádám is részt vett azon a rendezvényen, ahol az ország legtehetségesebb fodrászai mutatták be munkáikat.
A Trendmagazin tavaly már bemutatta az Andrássy úton található Zegna szalont. A cikk nagyon nagy visszhangot váltott ki, éppen ezért úgy láttuk, van értelme egy újabb interjúnak is ebben a témakörben. Kolozsvári Zsuzsával, az Ermenegildo Zegna üzletvezetőjével Hennel Ádám beszélgetett.
avatar
paradise
-
2012.11.23. 17:59
12
tiffany sose lesz..
avatar
csadri
-
2012.11.22. 13:20
11
büszke vok rád :))
avatar
sly
-
2012.11.21. 21:39
10
izgi lehetett :)
avatar
greenclub
-
2012.11.20. 19:33
9
Tiffany: az nem most lesz!
avatar
tiffany
-
2012.11.20. 13:17
8
Festy: szted mennyi idő kellene hogy divatban itthon kb olyan sokszínű legyen az utca mint new yorkban? sztem naaaagyon sok, nézve a képeid :O
avatar
biropeti
-
2012.11.19. 23:39
7
Szuper! :)
avatar
gabesz21
-
2012.11.19. 19:14
6
Ez tök jó! Öregbítsd hazánk hírnevét! :D
avatar
Festy
-
2012.11.19. 17:07
5
Köszi!:))) Ari vagy! :) pusz
avatar
Zelda
-
2012.11.19. 13:46
4
De ügyi vagy Festy! :))
avatar
Festy
-
2012.11.19. 12:45
3
Életem egyik legnagyobb élménye volt! :)))
avatar
paradise
-
2012.11.19. 12:29
2
egy ilyen fashion weekre én is zívesen kimennék :)
avatar
andy
-
2012.11.19. 10:09
1
Ó de irigyellek!
Sálgalléros Tommy Hilfiger zakó
A Tommy Hilfigertől nem megszokott zakót vásárolhatunk meg a Dress for Less kínálatában.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Miután a hatvanas-hetvenes években ugrásszerűen nőtt a TV-készülékek száma a háztartásokban világszerte, egyre nagyobb hatást gyakoroltak az emberek életére a különböző Tv-sorozatok.