Új magyar krimivígjáték a láthatáron
Független színekben jön a Besurranók
30 hozzászólás
Kocsis Katica    2013.08.20

ManapsĂĄg meglehetősen ritkĂĄn kĂŠszĂźlnek jĂł magyar filmek, hiszen egyre kisebbek a tĂĄmogatĂĄsok ĂŠs a hazai kĂśzĂśnsĂŠg ĂŠrdeklődĂŠse is meglehetősen megcsappant az itthoni filmek irĂĄnt. Hamarosan azonban Ăşjra ĂŠrdemes lesz beĂźlni a mozikba, hiszen rĂśvid időn belĂźl egy izgalmas fĂźggetlen film kerĂźl bemutatĂĄsra. A BesurranĂłkrĂłl ĂŠs a magyar filmipar helyzetĂŠről a forgatĂłkĂśnyvĂ­rĂł MolnĂĄr Gergellyel beszĂŠlgettĂźnk.

Fotók: NMU Film Corporation
Fotók: NMU Film Corporation

ElsőkĂŠnt talĂĄn ĂŠrdemes lenne rĂśviden Ăśsszefoglalni, hogy miről is szĂłl ez a film.

A film műfaja alapvetően krimivĂ­gjĂĄtĂŠk ĂŠs ebből is a kĂśnnyedebb, kevĂŠsbĂŠ erőszakos verziĂł. A tĂśrtĂŠnet főszereplője, SzĂśllőskei DĂĄvid egy tolvajt jĂĄtszik, aki csak bizonyos exkluzĂ­v dolgokat lop el. A film egy gyĂŠmĂĄntrablĂĄssal kezdődik. Ezen a ponton kapcsolĂłdom be a tĂśrtĂŠnetbe: egy hivatalnokot jĂĄtszom, aki bizonyos okok miatt egyĂźtt menekĂźl a tolvajjal. Csatlakozik a csapathoz mĂŠg egy lĂĄny is, Ă­gy tulajdonkĂŠppen a tĂśrtĂŠnetben hĂĄrom főszereplő van.

Ez a hĂĄrom főszereplő mindegyike negatĂ­v karakter?

Azt nem mondanĂĄm, hogy rosszak. IgyekeztĂźnk jĂłl kidolgozott karakterekkel dolgozni ĂŠs a főszereplők mellett sok mellĂŠkszereplő is van mĂŠg. Erre mĂĄr az előző filmĂźnkben, a SajtĂłvadĂĄszatban is nagy hangsĂşlyt fektettĂźnk: alaposan megformĂĄlt, elĂŠggĂŠ ĂĄrnyalt figurĂĄkkal dolgozunk, akiknek van előtĂśrtĂŠnetĂźk. Erre azĂŠrt figyeltĂźnk oda kĂźlĂśnĂśsen, mert ebben nem tĂşl jĂłk a magyar filmek. Az ĂĄrnyalt karakterek mellett termĂŠszetesen a kĂśnnyedsĂŠget is megtartjuk, hiszen a nĂŠzőket szĂłrakoztatni kell ĂŠs jĂłl kell ĂŠrezniĂźk magukat a film nĂŠzĂŠse sorĂĄn.


Hogyan alakult ki a tĂśrtĂŠnet?

KĂśzĂśsen leĂźltĂźnk ĂŠs beszĂŠlgettĂźnk. Mindenki bedobta az Ăśtleteit, mindenkinek volt egy kis csomagja, amit hozott magĂĄval. Ezeket Ăśsszeraktuk egy-kĂŠt sĂśrĂśzĂŠs alkalmĂĄval, ĂŠs mivel GĂĄbornak (SzĂśllőskei GĂĄbor, a BesurranĂłk rendezője - a szerk.) ĂŠs nekem voltak tapasztalataink, ezĂŠrt mi Ă­rtuk meg.

Mit lehet tudni erről a filmes csapatrĂłl?

Ez egy olyan kĂśzĂśssĂŠg, ahol nĂŠhĂĄny fiatal, tehetsĂŠges filmes Ăśsszegyűlik ĂŠs megprĂłbĂĄljĂĄk a legjobbat kihozni magukbĂłl. Mi a SajtĂłvadĂĄszat nagy sikere miatt dĂśntĂśttĂźnk Ăşgy, hogy most egy jobb technikĂĄval megint ĂśsszeĂĄllunk egy hasonlĂł formĂĄciĂłban ĂŠs nekiugrunk egy nagyobb lĂŠlegzetvĂŠtelű dolognak. MĂĄr az előző filmben is sokan lĂĄttak fantĂĄziĂĄt – olyan nĂŠzőknek is tetszett, akik kĂźlĂśnĂśsebben nem kedvelik a hazai fĂźggetlen filmeket –, csak akkor a technika mĂŠg nem volt adott, viszont ez a film mĂĄr full HD minősĂŠgben lesz elĂŠrhető.

SzĂ­nĂŠszkĂŠnt ĂŠs forgatĂłkĂśnyvĂ­rĂłkĂŠnt is jelen vagy a filmben. A kamera melyik oldalĂĄn ĂĄllsz szĂ­vesebben?

Alapvetően a hĂĄttĂŠrmunka jobban tetszik, de most egy szerep eljĂĄtszĂĄsĂĄt is bevĂĄllaltam.


Mi alapjĂĄn vĂĄlogattĂĄtok Ăśssze a szereplőket?

EnnĂŠl a filmnĂŠl jobban rĂĄgyĂşrtunk arra is, hogy szĂ­nĂŠszileg erősebb embereket vĂĄlogassunk be. Az egyĂŠrtelmű volt DĂĄvid ĂŠs ĂŠn jĂĄtsszuk a főszerepeket, Ă­gy itt nem volt vĂĄlogatĂĄs, de mindenkĂŠppen szerettĂźk volna, ha lenne egy női főszerep is. Ennek kivĂĄlasztĂĄsĂĄhoz jĂłnĂŠhĂĄny lĂĄnyt meghallgattunk, beĂźltettĂźk őket egy kiĂŠlezett helyzetbe, sok lĂĄmpa, kamera elĂŠ ĂŠs prĂłbafelvĂŠteleket kĂŠszĂ­tettĂźnk. Majd megnĂŠztĂźk ezeket ĂŠs egyĂŠrtelmű volt a vĂĄlasztĂĄsunk. Zsuzsinak hatalmas szĂ­nhĂĄzi gyakorlata van, vĂŠgzett szĂ­nĂŠsz ĂŠs ez lĂĄtszik is rajta: rengeteg darabban jĂĄtszott, sok fellĂŠpĂŠse volt, egy igazi profi. A tĂśbbi szereplő esetĂŠben is volt egy minimĂĄlis castingolĂĄs, de a legfontosabb a női főszereplő kivĂĄlasztĂĄsa volt.

Gyerekkorod Ăłta filmezel. Mi vonz a filmezĂŠsben?

Annyira gyerekkorom Ăłta bennem van ez az egĂŠsz, hogy nem is emlĂŠkszem arra, hogy mikor hoztam lĂŠtre az első filmemet. Amikor meglĂĄttam egy kamerĂĄt, rĂśgtĂśn arra gondoltam, hogy valamit csinĂĄljunk vele, hogy ne csak egyszerűen felvegyĂźnk valamit, hanem alkossunk egy tĂśrtĂŠnetet belőle. MiĂłta az eszemet tudom, ĂŠrdekelt, hogy csinĂĄljĂĄk filmeket. Mindig is csodĂĄnak tartottam a filmkĂŠszĂ­tĂŠst.


Hogyan jutottĂĄl el az egyszerűbb kisfilmektől a komolyabb munkĂĄkig?

A visszajelzĂŠsek sokat segĂ­tettek. Ahogy egyre idősebb lettem, egyre bonyolultabb filmeket csinĂĄltam ĂŠs egyre tĂśbb embernek mutattam meg őket. Sokszor azt mondtĂĄk, hogy lĂĄttĂĄk e kisfilmek mĂśgĂśtt a kreativitĂĄst ĂŠs a gyerekkori barĂĄtaim ĂŠs a csalĂĄdtagjaim is azt mondtĂĄk, hogy nekem ezzel kellene foglalkoznom. KĂŠsőbb egy rĂśvidfilmmel kikerĂźltem 2000-ben a pĂŠcsi OrszĂĄgos FĂźggetlen FilmfesztivĂĄlra, az is mĂĄr nagy szĂł volt 17 ĂŠvesen. És utĂĄna jĂśtt a SajtĂłvadĂĄszat, ami rendkĂ­vĂźl sikeres lett.

MiĂŠrt dĂśntĂśttĂŠl a fĂźggetlen filmezĂŠs mellett?

Azt mindig tudtam, hogy a hivatalos magyar filmgyĂĄrtĂĄshoz nem szĂ­vesen csatlakoznĂŠk, az tĂŠny. Akkor mĂĄr inkĂĄbb a nemzetkĂśzihez vagy az eurĂłpaihoz. A francia, brit, nĂŠmet ĂŠs termĂŠszetesen az amerikai filmgyĂĄrtĂĄs egy rĂŠsze az sokkal kĂśzelebb ĂĄll hozzĂĄm, mint mondjuk a magyar. Meglehetősen problematikus, hogy csak tĂ­z ĂŠvente van egy nĂŠzhető, embereket is vonzĂł magyar film. ÁltalĂĄban elvből nem jĂĄrnak az emberek magyar filmekre mozikba vagy azt mondjĂĄk, hogy csak tĂ­zĂŠvente lĂĄtnak egy jĂł magyar filmet. Ez tarthatatlan ĂĄllapot. A 60-70-es ĂŠs mĂŠg a 80-as ĂŠvekben is a magyar filmgyĂĄrtĂĄs teljesen felvette a versenyt a nemzetkĂśzi filmgyĂĄrtĂĄssal, mindenfĂŠle tekintetben. Technikailag is. Csak egy kicsit kĂŠsőbb ĂŠrt be hozzĂĄnk a szĂ­nes film, mint a nagy amerikai filmpiacra. Mintha mĂĄr most is lehetnĂŠnek nagy kĂśltsĂŠgvetĂŠsű, 3D-s magyar filmek, de nincsenek. Ami a 20. szĂĄzad kĂśzepĂŠn, a mĂĄsodik vilĂĄghĂĄborĂş utĂĄn sikerĂźlt, az most, a rendszervĂĄltĂĄs utĂĄn nem megy.

Szerinted mi a legnagyobb gond a hazai filmiparban?

Az, hogy eltĂĄvolodott a kĂśzĂśnsĂŠgtől. De nem tudok csak egy dolgot kiemelni. Egy mozijegy ĂĄra filmtől fĂźggetlenĂźl ugyanannyiba kerĂźl, az emberek ezĂŠrt inkĂĄbb amerikai filmeket nĂŠznek a moziban ĂŠs nem vesznek jegyet magyar filmekre. És ĂŠppen ezĂŠrt nem lesz tĂŠma az utcĂĄn. Miről beszĂŠlnek a fiatalok az iskolĂĄban, az utcĂĄn, a barĂĄti kĂśrben, az internetes oldalakon? Amerikai filmekről. Az eurĂłpai orszĂĄgokban nagyon ritka, hogy nem egy hazai film ĂĄll a toplista ĂŠlĂŠn, olyan az ĂĄllami tĂĄmogatĂĄsok rendszere, hogy jobban felveszik a versenyt a nagy kĂśltsĂŠgvetĂŠsű amerikai filmekkel. Ez nĂĄlunk nehĂŠz, mert kis nyelvterĂźletről van szĂł, Ă­gy a piac is kicsi. És ami mĂŠg hiĂĄnyzik, azok a koprodukciĂłs filmek. A 70-es, 80-as ĂŠvekben rengeteg ilyen film kĂŠszĂźlt. Nincs ĂśsszetartĂĄs, szervezetlensĂŠg van ĂŠs hiĂĄnyzik a kreativitĂĄs. HiĂĄnyoznak az olyan filmek, amik megindĂ­tjĂĄk az ember lelkĂŠt.


Mennyire nehĂŠz ĂŠrvĂŠnyesĂźlni fĂźggetlen filmeskĂŠnt?

A terjesztĂŠs nem egy olcsĂł mulatsĂĄg. Mi ezzel a fimmel Ăşgy tervezzĂźk, hogy DVD kiadĂĄs ĂŠs moziforgalmazĂĄs is lesz, de erről mĂŠg nem tudok mĂŠg semmit mondani. Majd amikor mĂĄr kĂŠsz lesz teljesen a film, meg lesz vĂĄgva, akkor megmutatjuk bizonyos embereknek, akik dĂśntenek ez Ăźgyben. A lehetősĂŠg megvan a filmben, Ăşgy ĂŠrezzĂźk, de ez nem rajtunk mĂşlik.

A filmre visszatĂŠrve: mennyi ideig kĂŠszĂźlt ez az alkotĂĄs?

KĂśrĂźlbelĂźl nĂŠgy ĂŠvig tartott, mire befejeztĂźk, hiszen mindenkinek megvan a sajĂĄt ĂŠlete, a sajĂĄt munkĂĄja, ezĂŠrt nehĂŠz volt Ăśsszeegyeztetni.

A kĂśltsĂŠgekről mit lehet tudni?

Csak a technika a kĂśltsĂŠg. MĂĄs nem kerĂźlt kĂźlĂśn pĂŠnzbe. A helyszĂ­nekĂŠrt pĂŠldĂĄul nem kellett fizetnĂźnk, azt mindig meg tudtuk oldani. Ha kellett is, akkor valami jelkĂŠpeset. SegĂ­tőkĂŠszek voltak az emberek, hiszen mĂŠg ha viszonylag idegenektől is kĂŠrtĂźnk egy helyszĂ­nt, szĂ­vesen segĂ­tettek. Itt nincsenek stĂşdiĂłk, amik megsokszorozhatjĂĄk a kĂśltsĂŠgeket.

Hogyan zajlott egy ĂĄtlagos forgatĂĄsi nap?

12-14 ĂłrĂĄt forgattunk szombati vagy vasĂĄrnapi napokon, amikor mindenki rĂĄĂŠrt. Ennyit forgatni egyszerre rendkĂ­vĂźl fĂĄrasztĂł, nem is fizikailag, inkĂĄbb szellemileg. A jeleneteket nem nagyon ismĂŠteltĂźk, mivel beĂĄllĂ­tĂĄsokban ĂŠs nem jelenetekben gondolkodunk. TĂśbb szemszĂśgből, tĂśbb kameraĂĄllĂĄsbĂłl vesszĂźk fel a jelenetet ĂŠs ezĂŠrt tart viszonylag hosszĂş ideig. A vĂĄgĂĄs sorĂĄn folyamatosan vĂĄltogatni kell a kameraĂĄllĂĄst, hogy ĂŠrdekes legyen. A montĂĄzselmĂŠlet nagyon fontos a filmgyĂĄrtĂĄsban, nagyon fontos, hogy mi utĂĄn mit vĂĄgsz. A jelenetek egymĂĄsutĂĄnisĂĄgĂĄval kĂśnnyen lehet befolyĂĄsolni az ĂŠrzĂŠseket, ĂŠrzelmeket.


Mi a legkedvesebb ĂŠlmĂŠnyed a forgatĂĄsrĂłl?

Sok nagyon kellemes ĂŠlmĂŠny volt. DĂĄviddal ĂŠs Zsuzsival nagyon jĂł emberi ĂŠs szakmai viszonyt sikerĂźlt kialakĂ­tanunk. JĂłpĂĄr akciĂłjelenet van a filmben, de van egy, amit kĂźlĂśnĂśsen szerettem. Egy bĂĄnyatĂłban merĂźltem el, ruhĂĄstĂłl. Ez egy komplexebb jelenet, majd meglĂĄtjĂĄk a nĂŠzők.

Mikorra tervezitek a bemutatĂłt? Hogy ĂĄll jelenleg a film?

KĂśrĂźlbelĂźl 2-3 forgatĂĄsi nap van mĂŠg hĂĄtra. LĂŠnyegĂŠben azt nem tudom, hogy az utĂłmunkĂĄlatok meddig fognak tartani, de a vĂĄgĂĄs nagy rĂŠsze mĂĄr megvan, hiszen a felvett jeleneteket folyamatosan ĂśsszevĂĄgtuk. SzĂśllőskei BalĂĄzs felelős a vĂĄgĂĄsĂŠrt ĂŠs egyben ő a film operatőre is. Amikor az egĂŠsz ĂśsszeĂĄll, akkor nĂŠhĂĄny szĂĄmĂ­tĂłgĂŠpes speciĂĄlis effekt is felkerĂźl majd a filmre.

Mik a jĂśvőbeli terveid?

Ezek ettől a filmtől fĂźggenek. A mozgĂłkĂŠpkĂŠszĂ­tĂŠs minden egyes fĂĄzisa ĂŠrdekel. SzĂ­vesen kĂŠszĂ­tenĂŠk dokumentumfilmeket, rĂśvid riportfilmeket, nagyjĂĄtĂŠkfilmeket ĂŠs bĂĄrmilyen műfajban kiprĂłbĂĄlnĂĄm magam. Az idő előrehaladtĂĄval komolyabb műfajban is gondolkodnĂŠk, nem csak vĂ­gjĂĄtĂŠkban.

SzĂ­nhĂĄzi rendezőkĂŠnt is kiprĂłbĂĄlnĂĄd magad?

Nagyon szeretem a szĂ­nhĂĄzat, de nekem a filmezĂŠs a sajĂĄt terepem. Ez egy egĂŠszen mĂĄs műfaj, inkĂĄbb nĂŠzni szeretem, mint csinĂĄlni.

3,476,250 Huf / 11,250 Eur
39,255,360 Huf / 127,040 Eur
Megszerveztßk. Azaz elintÊztßk, hogy a hazai rajongói kÜzÜssÊgek a Trendmagazin segítsÊgÊvel ßzenhessenek kedvencßknek. 
Az utĂłbbi időben szĂĄmtalan kĂŠrdĂŠs merĂźlt fel a Trendmagazinnal kapcsolatban, amikre most megĂŠrkeztek a vĂĄlaszok!
Mivel az utĂłbbi időkben egyre gyakrabban esik szĂł ilyen-olyan mĂłdon a bulvĂĄrmĂŠdiĂĄrĂłl, ezĂŠrt Ăşgy dĂśntĂśttĂźnk, hogy egy asztalhoz ĂźltetjĂźk a Starity ĂŠs a Trendmagazin vezetőjĂŠt.
avatar
Niki
-
2014.03.10. 10:08
30
\"Azt mindig tudtam, hogy a hivatalos magyar filmgyártáshoz nem szívesen csatlakoznék, az tény.\"


????????????


Kibaszott szánalmas a magyar filmgyártás de ez az egész interjú is, hogy ilyen sehol semmi érdemit asztalra le nem tett emberek próbálják osztani az észt, kvázi megmondóemberként. Előbb adjátok ki sok szart hivatalosan moziban és majd ha sorok állnak akkor lehet üvölteni a kurvára értelmetlen bölcsességeket.

avatar
Lovas
-
2013.12.11. 20:36
29
Jó lehet még ne temessük, attól hogy nem élvonalbeli színészek alkotják a gárdát.
avatar
Badboy
-
2013.10.07. 23:02
28
Amatőr film volt, már korábban leírták többen. Nem hiszem hogy volt lehetőségük profi szinkronra, színészekre..
avatar
Stiw
-
2013.10.07. 21:04
27
Nem mondom, volt egy-két jó ötlet a \"Sajtóvadászat\"-ban, de könyörgöm, hogy lehet így kiadni egy filmet, legalább 5-6 jelenetben annyira hadarnak a színészek hogy élvezhetetlen. Utólag kellett volna szinkronizálni, vagy olyan szereplőkkel forgatni, akik a betanult szöveget érthetően, hangsúlyozva, úgymond nyers tisztasággal képesek előadni.
Ez számomra nagyon idegesítő volt, és nem csak ennél a filmnél, de gyakran már magyar zenészek is hadarnak, motyognak éneklés közben, egyedül talán Ákos az aki ezen a téren is magas színvonalat képvisel a könnyűzenei palettán.
avatar
Grosett
-
2013.09.09. 13:18
26
Kedves vicany. Elolvastam, de úgy tűnik neked egyetlen célod van, hogy belém köss. Ha kivettem volna belőle a dátumot, akkor meg azért hibáztatnál, hogy elferdítem a tényeket. Mi köze van a pályázat határidejének a témához? Semmi. Mint írtam, többen már forgatnak, készítik a filmeket. Ha valaki akart indulni, megehette, ha valaki 5 éve nem tud forgatni mert nem volt támogatás, kérhetett rá - és még mielőtt jönnél a negatív liberális mantrával, nem ez volt az utolsó lehetőség, októberben be fognak jelenteni egy újabb kiírást.

Kedves salvador. Nem csodálkozom hogy így érzel, nem vagy egyedül. A jó szakemberek egy része már elment az országból, a másik fele pedig külföldi filmekben dolgozik. Engem nem is izgat hogy milyen címkével van ellátva egy film sőt az sem hogy mennyiből készült, a lényeg hogy adjon valamit.

Na üdv.
Gábor
avatar
vicany
-
2013.09.09. 12:51
25
Grosett 2013.09.05-i bejegyzéshez:
Jó hogy bemásoltál egy pályázati lehetőséget, de el is kellett volna olvasnod, mert a pályázat beadási határideje : 2012. 06.06. volt !!! Üdv. :)
avatar
vicany
-
2013.09.09. 12:51
24
Grosett 2013.09.05-i bejegyzéshez:
Jó hogy bemásoltál egy pályázati lehetőséget, de el is kellett volna olvasnod, mert a pályázat beadási határideje : 2012. 06.06. volt !!! Üdv. :)
avatar
salvador
-
2013.09.08. 17:02
23
Ami az elmúlt 5-6 évben magyar filmek el lettek készítve hát had ne minősítsem. Senkinek sincs kedve pusztán hazafiságból olyan mozira beülni ami szar. És kövezzetek meg de egy német-francia/USA független film igenis tud jó lenni ha már unod a sok hollywoodi szuperprodukciót.
avatar
Grosett
-
2013.09.05. 14:55
22
tSas: Ez régebben lehet így volt de ma már nem. A Nemzeti Filmalap több lehetőséget is kínál az amatőr filmeseknek, pl. írói pályázat, tanácsadás gyártáshoz, produceri segítség, befektetői támogatás. Jelenleg több film is gyártás alatt van (van olyan ahol már utómunka zajlik) és van szerencsém ismerni egy tehetséges csapatot akik egy animációs filmre kaptak segítséget, persze ennek az elkészítése még kb. 1 év.
Bárki akit érdekel, ezen feltételek mentén lehet gondolkozni magyar filmekben, szerintem korrekt:
1. Az akcióban referenciára tekintet nélkül vehetnek részt alkotók vagy alkotócsoportok.
2. A Filmalap az akció során elsősorban hagyományos műfaji-film ötleteket (vígjáték, thriller, romantikus, történelmi stb.) vár, ezen belül is kifejezetten olyanokat, amelyek vagy a magyar történelem sorsfordító eseményeit és meghatározó alakjait helyezik a drámai cselekmény központjába, vagy jelen korunk jellegzetes problémáit, jelenségeit, élethelyzeteit mutatják be. Ugyanakkor az akcióra bármilyen ötlettel lehet jelentkezni.
3. Az akcióban olyan filmötlettel lehet részt venni, amely legfeljebb 3 oldal (8000 karakter) terjedelemben leírja a film történetét. A résztvevőknek adatlapon kell nyilatkozniuk, hogy saját vagy adaptált művet nyújtanak be, és arról is, hogy a filmtervhez van-e már kész forgatókönyv.
4. A terveket a Filmalap honlapjáról letölthető kitöltött adatlappal együtt kizárólag e-mailen lehet beküldeni a filmotletvadaszat@filmalap.hu címre.
5. Az ötletek beküldésének határideje 2012. június 6.
6. A résztvevőket a Filmalap emailben értesíti legkésőbb 2012. június 10-ig. A nyertes filmtervek listáját a MNF a filmalap.hu honlapon teszi közzé 2012. június 30-án.
7. A nyertesek számára a Filmalap lehetőséget biztosít arra, hogy részt vegyenek egy szakmai fórumon, ahol öt percben minden ötlet gazdája bemutathatja ötletét magyar producerek, forgatókönyvírók, rendezők előtt (PITCH). Így a legjobb ötletek gazdái filmelőállítót, producert, rendezőt is találhatnak projektjük megvalósításához. A szakmai fórumon való részvétel nem kötelező.
8. A nyertes filmtervek szerzőit a Filmalap meghívja a forgatókönyv/filmterv-fejlesztési pályázatán való részvételre és terveiket előzetesen támogatottnak nyilvánítja.

Na üdv.
Gábor

avatar
szacsi
-
2013.09.04. 23:59
21
Groset: de ők legalább forgatnak.., tudtommal 1 db magyar film sem készült az utóbbi időben..
nekem azért bizonytalan ez, mert ha jó látom egy ismert színész se lesz benne pedig a hazai jegyeket a nevek viszik ez sztem tény..,
avatar
vivtomas
-
2013.09.02. 19:26
20
Belenéztem a Sajtóvadászat 3. epizódjába, nem olyan rossz mint egyesek írták, de a technika hiánya teszi túl darabossá. Az interjúban szerepel hogy az újat már HD minőségben készítik plusz fejlődhettek is, szóval én még nem írnám le. Abban viszont Grosettnek igaza van hogy 0 Ft befektetői pénzből vagy állami támogatás nélkül szinte kizárt hogy közismert legyen.
avatar
vivtomas
-
2013.09.02. 19:26
19
Belenéztem a Sajtóvadászat 3. epizódjába, nem olyan rossz mint egyesek írták, de a technika hiánya teszi túl darabossá. Az interjúban szerepel hogy az újat már HD minőségben készítik plusz fejlődhettek is, szóval én még nem írnám le. Abban viszont Grosettnek igaza van hogy 0 Ft befektetői pénzből vagy állami támogatás nélkül szinte kizárt hogy közismert legyen.
avatar
tSas
-
2013.09.02. 18:41
18
Én értem a cikk lényegét és több dologban egyet is értek, de ennek így elég rossz üzenete van, már bocs. Ha úgymond a rendszer része vagy akkor korrupttá kell válnod és megölik a kreativitásod, de ha függetlenül csinálod meg amatőr lesz nem tudsz belőle megélni és alig látja 1-2 ember.

Nem tudom mi volt a cél de nekem ez jön le és ettől méginkább elmenne a kedvem a filmezéstől (nincsenek ilyen ambícióim).
Talán ha legközelebb Kocsis Katica olyan interjút csinálna amiben mondjuk egy olyan embert vagy csapatot stb/ mutat be aki ebből ki tudott törni és eredményes lett egy filmmel pölö akkor pozitívabb lenne az egész kép. (már ha van ilyen)..
avatar
skyframe
-
2013.09.02. 16:49
17
Grosett. Dehát a cikkben is ez van, hogy amatőr volt a Sajtóvadászat (kb: 0 Ft-ba került) és nem látták sokan. Számomra ez teljesen világos, nem túl bonyolult. Ha tényleg lennének menő filmes ismerőseid értenéd. Full kamu vagy.
Sok sikert az igazi filmeseknek :)
avatar
Grosett
-
2013.09.01. 17:55
16
Már reggel linkelni akartam, de nem engedett be az oldal. \"Érdekes\"!
Ezt a cikket ajánlom elolvasásra: http://alfahir.hu/miert_beteg_a_magyar_filmgyartas
Idézet belőle: Mik lehetnek a sikerfilmek?
A kérdés az, hogy mit tekintünk sikernek. Többszázezer mozinézőt és kasszasikert? Vagy egy nemzetközi filmgálán elért díjat? (Persze, a kettő nem feltétlenül zárja ki egymást egy normális országban.) Egy egészestés játékfilm esetében természetesen az előbbit. Ott a nézőszám lesz a siker, vagy kudarc fokmérője.

Kedves univerz/Éva. Moziban nem lesz látható. DVD-megjelenés sem elképzelhető mivel semmilyen feltétlel nem teljesült hozzá így már ne várj rá.
Letöltésben segíteni nem tudok, de a youtube által megtekintheted! :
Te leszel a 466. nézője 4 év alatt!

Na üdv.
Gábor
avatar
univerz
-
2013.08.31. 23:43
15
Üdv..Gábor!! Mikor lesz látható a moziban?? Avagy a megígért DVD re még várhatok??..nagyon szeretném ..Vagy kérlek írd meg honnan lehet letölteni ...köszönettel..és további jó munkát..és sok ..azaz még több sikert a csapatnak..Üdv mindenkinek..Márta Éva
avatar
LosSantos
-
2013.08.30. 19:26
14
Szerintem ne vitatkozzatok, ez sem tesz szót a magyar filmeknek hogy folyton botrányok jönnek elő, ki mennyit sikkasztott, miért csúszott el a forgatás stb.

Inkább aki csinál filmet azon legyen hogy jó sokan nézzék meg és akkor nem lehet támadni!
avatar
Grosett
-
2013.08.30. 14:14
13
Kedves vicany. Én nem ismerlek és gyanítom te sem, úgyhogy nem tudom mi alapján állítasz rólam véleményt?
Szerintem amatőr munka, vagy megtiltod hogy véleményem legyen egy filmről?
Ha képes vagy nekem bármilyen számadatot mutatni hogy pl. hányan vettek rá jegyet moziban vagy hányan vették meg DVD-n (ja hogy nem is került lemezre)? Vagy hányan tekintették meg pl. youtubeon. Ha ezekre nem tudsz érdemi választ, honnét veszed, hogy sok embert szórakoztatott?
És ne gyere az amatőr filmekkel, mert most nem általánosságban beszélgetünk. Sok embert ismerek akik minimum 10-12 éves filmes tapasztalattal, sikerfilmekkel, nemzetközi díjakkal a hátuk mögött nem nyilatkoznak ilyen magaslatokról mint a jelen interjú alanya, nekem ezzel van a bajom, meg az amatőr minőségű filmekkel, amiket \"művészinek\" adnak el, aztán csak csak senkit nem érdekel és senki nem vesz rá jegyet.
Azt meg had ne minősítsem, hogy szerinted a filmipar egyenlő olyan ipari termékekkel, amik nem szórakoztatnak senkit, csak a készítőket... Ezek után nem hiszem hogy lesz ember aki a véleményedre sokat fog adni bármilyen fórumon filmes témában.

Na szia.
Gábor
avatar
Natalie
-
2013.08.30. 14:03
12
fárasztó lehet 4 éven át forgatni, a színészeknek addig \"szerepben tartani\" magukat..
avatar
vicany
-
2013.08.29. 11:38
11
@Grosett:
Sajnos teljesen tájékozatlan vagy abban a témában amihez hozzászólsz!
Sajtóvadászat = amatőr film,de nem amatőr munka, mert sok embert szórakoztat,kapott támogatás 0 Ft !
Filmipar = sok-sok befektető Ft + esetleg költségvetési támogatás, profi ipari termék, de nem szórakoztat senkit, legfeljebb a készítőket ! Sikerült valamit megértened ?
avatar
Chris
-
2013.08.26. 22:14
10
Szerintem eleve nem lehet versenyre kelni a külföldi szuperprodukciókkal, mert azokat nagyobb hype tolja és látványosabbak is. Az emberek többségének nincs annyi pénze hogy mindent megnézzen moziban, csak a legjobbakat. Max a többit letölti.
avatar
Mortis
-
2013.08.26. 17:06
9
Halapi: Ez így van nálam is, túl sok rossz magyar film jelent már meg.
avatar
Grosett
-
2013.08.26. 07:03
8
Ha ez is olyan amatőr munka lesz mint a Sajtóvadászat volt, akkor nem ettől a műtől fog feltámadni a filmipar, ebben biztosak lehettek!
avatar
petra19
-
2013.08.23. 15:52
7
én szurkolok nekik :))
avatar
Angel
-
2013.08.21. 15:03
6
vb90: elég sok idő, de a cikkben szerepel hogy ingyen dolgoztak a személyek, ezért tarthatott ilyen sokáig (attól még a végeredmény lehet jó)
avatar
vb90
-
2013.08.21. 03:57
5
Négy évig tartott a forgatás?? Nagggyon soknak tűnik :O
avatar
duracell
-
2013.08.20. 19:44
4
mikor kerul mozikba?
avatar
Halapi
-
2013.08.20. 18:25
3
En mar evek ota nem ulok be magyar filmre, nincs hozza bizalmam...
avatar
Coldplay
-
2013.08.20. 17:56
2
Hajrá skacok!
avatar
suvitomi
-
2013.08.20. 08:09
1
Kíváncsian várom, bár eddig 5ből 5 utóbbi magyar filmről fejemet fogva jöttem ki a moziból..
Nike 'FC Barcelona' galléros póló
A Nike megjelentette az FC Barcelona pólóját, ami megvásárolható szürke, bordó és citromsárga színben is.

IdĂŠn sem lesz hiĂĄny Ăşj karĂłrĂĄkbĂłl, erről a bĂĄzeli ĂłrakiĂĄllĂ­tĂĄs gondoskodik. Folyamatosan frissĂźlő cikkĂźnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂŠn ĂŠrkezett el 40. ĂŠvfordulĂłjĂĄhoz a Patek Philippe legnĂŠpszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂŠre kĂŠt kĂźlĂśnleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂŠ Weber elemzĂŠsĂŠből kiderĂźl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svĂĄjci luxusĂłrĂĄk toplistĂĄjĂĄt. A mĂĄsodik helyen az Omega ĂĄll.
Az idei Baselworld kiĂĄllĂ­tĂĄs is szĂĄmtalan ĂşjdonsĂĄgot tartogat a luxusĂłrĂĄk rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂźlő cikkĂźnkben a legĂŠrdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂźnk!
Ebben az ĂŠvben jelent meg a nagy sikert aratott Ford Thunderbird, valamint ekkor dobtĂĄk piacra Madonna első ĂśnĂĄllĂł lemezĂŠt is.