A sztrok s a szakma is rtkelte a fodrszok munkit
Hajas Cut&Color Competition 2011
55 hozzszls
Bnhidi Dra    2011.10.02

Országunk egyik leghíresebb fodrásza, Hajas László egyedülálló módon foglalkozik a szalonjaiban dolgozó fodrászaival. Nem csak a szigorú teljesítményt várja el tlük, ahogy a legtöbb fnök, hanem a kreativitásukat is gondozza. Ennek ékes bizonyítéka a Hajas Cut&Color Competition, ahol évrl évre a tanuló és a már gyakorlott fodrászok mutathatják be tudásukat. A tét nem kicsi, hiszen az év fodrásza díjat lehet hazavinni különböz kategóriákban.

Hajas Lszl s a djak
(Fotinkat Oroszvri Pter ksztette)
Hajas Lszl s a djak (Fotinkat Oroszvri Pter ksztette)

A rendezvénynek ebben az évben is a Symbol Galéria adott teret, itt állították ki a versenyben résztvev fodrászok képeit, és ide látogattunk el mi is, hogy megismerjük az ötletgazda, valamint a szakmai és a sztárzsri véleményét.

Laci, hogy érzed, idén mennyire voltak lelkesek a fodrászaid a versenyt illeten?

A tavalyi versenyhez képest idén mennyiségben és minségben is ntt a kiállítandó anyag. Volt olyan fodrászom, aki nyolc fényképpel is nevezett, de a tanulókon is azt látom, hogy fejldtek, sokkal kiemelkedbbek a munkáik. Már megvannak a személyes kedvenceim is.


Számodra miért fontos ez a megmérettetés?

Nálunk úgy mködik az üzlet, hogy minden hétfn, miután bezárt a szalon, összegylünk és megnézünk egy külföldi hajshowt, bemutatót, megbeszéljük mi a legújabb divat fazonok és színek terén. Ezeket a tapasztalatokat viszont a fodrászaim legtöbbször nem tudják érvényesíteni egy hétköznapi frizura formálásánál. Ezzel a versennyel szeretném bennük feléleszteni az alkotási vágyat, motiválni ket, hogy egy kicsit mvészibb irányba is gondolkodjanak, fejldjenek.

A kiállításon az X-Faktor egyik mentora, Keresztes Ildikó is zsrizett, aki elárulta azt is, hogy neki ki a kedvenc fodrásza.

Ildikó, mi alapján szavaztál leginkább?

Én nem tudok egy valamit kiragadni egy képen, mindig az összhatást nézem. Tehát a frizurán kívül a smink és a fotózás koncepciója is legyen összhangban. Azt szoktam mondani, hogy csak a Jóisten tud maximális pontot adni, úgyhogy én kilenc ponttal jutalmaztam ezt a három képsorozatot. Az Ördög Nórit fel sem ismertem, annyira mást mutat itt magából, de nagyon szép a képeken.

Keresztes Ildik, az X-Faktor
mentora is zsrizett
Keresztes Ildik, az X-Faktor mentora is zsrizett

Te mennyit szoktál foglalkozni a frizuráddal?

Nézd, nem vagyok az a típus, aki órákig áll a tükör eltt…de lehet, hogy ez a szakmám miatt van igazán, mert velem annyit foglalkoznak, annyiszor kell jól kinéznem, hogy a hétköznapi életemben inkább lazítok. Ha nem muszáj, nem festem ki magam, nem hordok magas sarkút, és a hajamat is maximum copfba fogom. Ha viszont valamilyen esemény van, akkor szeretek jól kinézni, mint minden n.


Hogy szereted leginkább hordani a frizurádat?

Valahogy mindig úgy vagyok vele, hogy a kevesebb több. Szeretem, ha laza hullámos, ha fel van tzve, vagy ha csak egyenesre van szárítva. Az X-Faktoron belül van egy nagyon jó fodrász, Tóth Aranka, aki annyira ért és érez engem, hogy mindig elégedett vagyok a munkájával. Tudja, hogy az én arcom elég karakteres, és nem lehet nagyon kacifántos frizurát készíteni hozzá. Egyébként is kiállított itt, de a Hajas nem árulja el nekem, hogy melyik az képe, nehogy túlpontozzam

A sztárzsri csapatát ersítette Varga Viktor énekes is, aki köztudottan imádja variálni a haját, és nem fél merészebb megoldásokat sem kipróbálni.

Varga Viktor kedvence
Varga Viktor kedvence

Hogy tetszettek neked ezek a versenyfrizurák?

Rengeteg inspirációt kaptam. Vannak eléggé extrém fazonok, amiket én nagyon szeretek. Nem tudom, hogy a koromból adódóan-e, de mostanában egyébként nincs olyan frizura, amit úgy igazán megtartanék. Inkább klipekben gondolkodok. Most jelent meg a „Szkével álmodtam” cím klipem, amiben egy kicsit az 50-es évek, hátrafésült stílusát próbáltam ki. A napokban viszont láttam egy régi sorozatot, amiben egy katonai pilóta haja tetszett meg. Ez egy kicsit melírozott és felnyírt fazon, a következ klipemben például már ezt szeretném kipróbálni.

Egy másik kiscsillag, Szabó Ádám harmonikás is tiszteletét tette a rendezvényen, aki Hajas Laci legnagyobb kedvence volt a Csillag Születik alatt.

Szab dm is megjelent
Szab dm is megjelent

Ádám, milyen érzés volt most a másik oldalon állni, hiszen most nem téged zsriztek, hanem te pontozhattál?!

Nagyon boldog voltam, hogy felkértek erre a szerepre, mert én még soha nem bírálhattam másnak a munkáját. Személy szerint nagyon tetszettek a képek és a hajstílusok. Elképeszt, hogy miket ki lehet hozni egy hajból. Zseniálisak lettek a fotók, nem volt olyan, ami ne ragadta volna meg a figyelmemet. Nagyon sokszor adtam maximális pontot, legfképp azoknak, akik extrém frizurában gondolkodtak.

Ahogy a cikk elején említettem, zsrizni természetesen nem csak sztárok, hanem szakmabeliek is érkeztek a versenyre. Megismertük Remek Annamáriát, az els online szépségipari magazin, a remeka.hu ügyvezet igazgatóját, aki már nagyon régóta a szépségiparban dolgozik, és jó pár hasonló eseményen pontozott már.

Remek Annamria a szakmt
kpviselte
Remek Annamria a szakmt kpviselte

Annamari, szakmai szemmel milyennek ítéled meg a versenyzket idén?

Nagyon felkészültek és ügyesek a Hajas szalonok fodrászai és tanulói, hiszen nem egy olyan alkotást láttam, amik bármelyik nemzetközi bemutatón megállnák a helyüket. Természetesen egy ilyen fotózásnál nem csak a frizura számít, fontos a modell, a ruha és a helyszínválasztás is. Örülök, hogy félkész munkát senki sem adott ki a kezébl. Egyébként remek ötletnek tartom ezt a versenyt, hiszen így minél több fodrász ki tudja hozni magából a maximumot, és meg tudja mutatni a kreativitását.

A Hajas Cut & Color Competition-re a Trendmagazin fszerkesztje, Hennel Ádám is meghívást kapott. a legjobb átváltozásokat pontozta.

A Trendmagazin fszerkesztje
a legnagyobb tvltozsokat rtkelte
A Trendmagazin fszerkesztje a legnagyobb tvltozsokat rtkelte

Ádám, készültél valahogy erre a nagy eseményre?

Az elmúlt napokban a 2011-es hajtrendeket végigböngésztem a szaksajtóban, hiszen tudtam, hogy az én szavazatom is befolyásolja majd, hogy ki fogy nyerni, így felkészültnek kellett lennem. Ezeket az irányzatokat egyébként viszont is láttam a fényképeken.

Hennel dm kedvence
Hennel dm kedvence

Milyen szemszögbl pontoztál leginkább?

Természetesen én a divat oldaláról közelítettem meg a versenyt. Számomra a képeken fontos volt a modell beállítása, a ruha, a smink és a színvilág harmóniája is. Egyetlen olyan alkotást találtam, ami nálam maximum pontszámot ért el, mert ott nagyon egyben volt minden tényez, valamint a frizura is ötletes volt.

A sztárzsrik közül nem hagyhatták ki az idei év legjobb férfi hangját, Vastag Csabát sem, aki még egy kis kulisszatitokba is beavatott, legfrissebb klipje kapcsán.


Csaba, mennyire volt maradandó számodra ez a kiállítás?

Tetszik, hogy hatalmas átváltozásokat lehet itt látni, hiszen a legtöbb kiállító a sorozatuk elején, egy olyan képet mutat be, amin a modelljük még natúran látható. Azt is észrevettem, hogy sok fénykép nem csak a frizurától, hanem a fotózás helyszínétl, koncepciójától is jó. Nekem is ezek jönnek be a legjobban. Azokra a képekre adtam maximális 10 pontot, amiken látszik, hogy sok munkát fektettek bele, mert én is hiszek a munka erejében.

Vastag Csabnak a nagy
tvltozsok tetszettek igazn
Vastag Csabnak a nagy tvltozsok tetszettek igazn

Most forgattad le a testvéreddel, Vastag Tomival együtt az „rizd az álmod” cím klipeteket. Rengeteg helyszínen megfordultok benne, sokat kellet bajlódni a frizurátokkal?

Vicces, de amilyen rövid a hajunk, mégis fontos szerepet játszott a klipben. A forgatáson ugyanis negyven fok volt, így nem túlzok, percenként jött oda hozzánk a fodrász, hogy újra beállítsa a frizuránkat. Volt olyan jelenet is, amikor egy mezn állok, és tényleg semmi nincs körülöttem, csak a pusztaság, na ilyenkor már esernyvel kellett védeni a hajamat és a sminkemet a leállásoknál.

Errl az eseményrl nem hiányozhatott az ország egyik leghíresebb fotósa, Nánási Pál sem, aki ugyan szakmai szemmel mérte fel a terepet, kedvenc képe mégis az lett, amin felesége, Ördög Nóri látható.


Nóriról természetesen te fotóztad ezt a sorozatot, de ki az a fodrász, akinek modellt állt?

Nóri és én is sokat dolgozunk együtt Tóth Arankával, aki külön felkért mindkettnket erre a munkára. A koncepcióba viszont besegítettünk. Több mint fél éve elkezdtem a Nóriról készíteni egy olyan fotósorozatot, amit egy spanyol festmvész ihletett meg, és amiken szokatlanul néz ki a modell. Ezeket a fényképeket megmutattam Arankának, pedig inspirálódott bellük.

Hogy egy kicsit a zsrizésrl is szót ejtsünk, kizárólag fotós szemmel tudod ilyenkor nézni az elkészült mveket?

Nagyon nehezen tudom magam függetleníteni attól, hogy ne a fotókat nézzem, hiszen ez az, ami eladja a terméket, jelen esetben a frizurát. A képek közül viszont a leginkább az nygözött le, amiken a frizura is jó volt, szóval ez a kett dolog elválaszthatatlan egymástól. Szeretek egyébként ilyen helyekre járni, mert sokat inspirálódok, most is rengeteg extrém fazont láttam.

Nnsi Plnl a fotk minsge is
szerepet jtszott
Nnsi Plnl a fotk minsge is szerepet jtszott

Amikor te fotózol, számodra is nagyon fontos a frizura?

Nyílván a smink is nagyon fontos, de a haj sokkal problémásabb szokott lenni. Lehet, hogy furcsán hangzik, de mióta a szakmában vagyok, 100 esetbl 5 esetben volt a sminkkel baj, mindig a hajjal kell többet foglalkozni. Valószínleg azért, mert a frizura nagyon jellemz részévé válik majd a képnek. Rengeteg olyan eset volt már, hogy elkezdtem a fotózást, de éreztem, hogy valami nem stimmel, és amint elkészítettek a modellnek egy másik frizurát, máris mködött a dolog.

A díjazottak listája:

Hajvágás „Studio“ kategória: Pálfi István
Hajvágás „Salon“ kategória:   Jager Imre
Hajvágás „Academy“ kategória: Kaluczki Anikó
Férfi hajvágás kategória: Kunyi Zsuzsa
Hosszú haj/Hajhosszabbítás kategória: Forró Édua
Alternatív hosszú haj/Hajépítés kategória: Nagy Erzsébet
Hajszín kategória: Honosi Réka
Tanuló hajvágás ni kategória: Darányi Cintia
Tanuló hajvágás férfi kategória: Fábián Zsanett
Tanuló hosszú haj kategória: Ehrlich Dávid
A sztárok kedvence kategória: Tóth Aranka
Leglátványosabb átváltozás/Metamorfózis kategória: Rácz Erzsébet

További fotóink a rendezvényrl:

Megszerveztük. Azaz elintéztük, hogy a hazai rajongói közösségek a Trendmagazin segítségével üzenhessenek kedvencüknek. 
Oldalunkon hamarosan egy nagyobb összefoglaló írás jelenik meg az idén április 9-én 21. életévét betölt Kristen Stewartról. Ennek kapcsán a Trendmagazin a hazai rajongói közösségekkel együttmködve születésnapi ajándékcsomagot küld Kristennek!
Kristen Stewart megjelenését igen ers kritikák szokták érni, lezser, könnyed, laza hétköznapi viseletei miatt. Születésnapja alkalmából egy rövid összeállítást olvashattok a legemlékezetesebb ruháiról.
avatar
crazychick
-
2012.04.01. 21:21
55
ht amire Hennel dm szavazott az tnyleg tk szp lett, de pld Varga Viktortl hnyok :X mindig az ilyen gusztustalan kpek tarolnak az ilyen versenyeken is..
avatar
cukorka
-
2011.11.27. 20:46
54
modellknt hogy lehet egy ilyen versenyre bekerlni, nem tudja valaki?
avatar
mandark
-
2011.10.18. 13:46
53
ezzel szerintem csak a sztrzsri krben rtek el egy kis elnyt, br tny hogy k tbben voltak mint a szakmai zsri :)
avatar
one_girl
-
2011.10.17. 23:15
52
alawa: ez van:) senkinek nins megtiltva sztem a modellek kzl hogy ismertsget szerezzen magnak.
avatar
alawa
-
2011.10.14. 18:22
51
lizzy: ht igen... ez bortkolhat volt h nyerni fog.. mert ismert is meg a fots is.. gy jobb helyzetbl indult..
avatar
lizzy
-
2011.10.09. 19:47
50
gy knny nyerni ha Nnsi Pl a fots s rdg Nri a modell... :)

Az dm vlasztsa nekem is bejn, nagyon egyedi.
avatar
mandark
-
2011.10.08. 17:03
49
Ksznm, igyekeztem :)
avatar
Alex89
-
2011.10.08. 16:03
48
Kszi a vlaszt! Nagyon j lett mind! :)
avatar
mandark
-
2011.10.08. 15:51
47
Alex: Nikon D90, tbbnyire egy egyszer 1.8as fix 50-essel :) meg persze rendszervaku
avatar
Alex89
-
2011.10.08. 15:13
46
Grat a cikkhez :)
A fotstl krdeznm, hogy milyen gppel dolgozott?
avatar
kantorjozsef
-
2011.10.07. 18:52
45
A Symbol egy j hely, minsgi rendezvnyeknek! n a hajakhoz nem nagyon rtek, de biztos sok megkkkent megoldst lehetett ott ltni!
avatar
tywin
-
2011.10.05. 21:29
44
bigplanet: Ltszik hogy az. Bing Bang 44-re tippelek.
Amgy rdg Nri haja nagyon egyedi lett!
avatar
mandark
-
2011.10.05. 15:23
43
hehe mindketten egyediek :) a tvbl egybknt nekem annyira nem jtt be, de nagyon bartsgos s kzvetlen volt lben!
avatar
Fire
-
2011.10.05. 08:42
42
Meglep a hasonlsg! :D
avatar
panna
-
2011.10.04. 23:21
40
mandark: j, tnyleg! egszen ms gy a haja :)
avatar
mandark
-
2011.10.04. 20:42
39
igen, de balra :)
avatar
lisa
-
2011.10.04. 19:25
38
az dmos kpen jobbra a modell rdg Nri?
avatar
Adrihanna
-
2011.10.04. 17:37
37
dm nagyon jl szavazott =) br a tbbit annyira azrt nem ltjuk, de minden munka szp =) n gy szeretem nzni a fodrszok munkit =) nekem Kiss Szilvi a kedvencem, ha eskvi kontyrl van sz =) de majd mutatok brutl kontyokat Nektek ha gondoljtok =)
avatar
Sarah22
-
2011.10.04. 17:00
36
Adrihanna: igen gy van :)

De milyen ms a Viktoros fnykp meg ez. Kt kln vilg... H-ban nem csaldtam, a konzervatvan szpre tette a vokst! :)
avatar
Adrihanna
-
2011.10.04. 16:56
35
az tnyleg nagyon szp. n a trendvision award kpeit nzegettem a mltkor azok a frizurk valami brutlisak =)
avatar
Marci20
-
2011.10.04. 15:03
34
Natalie: nem meglep. :D De H kedvence nekem is tetszik.
avatar
Natalie
-
2011.10.04. 13:45
33
Varga Viktor kedvence... ht.... :O
avatar
gery
-
2011.10.04. 12:40
32
a djak tnyleg designosak!
avatar
bigplanet
-
2011.10.04. 01:38
31
\"tetszik H ltnye;) meg ha jl ltom Hublot :D\"

greenclub: ezt meg honnan tudod? :O
avatar
Dido
-
2011.10.03. 22:51
30
Selena, mindenki egyedl pontozott, a sajt zlse szerint!

Andy, ilyen masnis flbevalkat a H&M-ben vettem, de szerintem mg tavasszal...nem tudom, hogy van e mg, de remlem:)
avatar
Adrihanna
-
2011.10.03. 22:45
29
Dri!!!! ilyen hossz a hajad s nem fztl be egy fodrszt se? =P ;) hahaha =) tolhattl volna egy step by stepet velk ;) mekkora feeling lett volna =)
avatar
Sonic
-
2011.10.03. 22:17
28
andy: nagyon gz szerintem az a kivgott pl :D
avatar
Fire
-
2011.10.03. 21:58
27
Vastag Csabi nagyon elegns, a haja is kegyetlen j. Szegny fi frizurjt, hogy vdtk a klippnkbe, hogy a szl ne tegyen benne krt! :D
avatar
andy
-
2011.10.03. 21:21
26
Egybknt Varga Viktor szerkja nem semmi!! Ez a src....... :p
Nyri D&G szmokingzak
A YOOX új kollekciójában a D&G egyik legdivatosabb szmokingzakóját is megkaparinthatjuk, ami a nyári idszakban remekül kiegészítheti elegáns ruhatárunkat.

Idén sem lesz hiány új karórákból, errl a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissül cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzésébl kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissül cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Javában dúlt a salvadori polgárháború, a továbbra is forrongó Közel-Keleten az izraeli légier meglepetés csapást mért az iraki atomermre, megalakult a Music Television és az els Indiana Jones-film is mozikba került.