A sztrok s a szakma is rtkelte a fodrszok munkit
Hajas Cut&Color Competition 2011
55 hozzszls
Bnhidi Dra    2011.10.02

Országunk egyik leghíresebb fodrásza, Hajas László egyedülálló módon foglalkozik a szalonjaiban dolgozó fodrászaival. Nem csak a szigorú teljesítményt várja el tlük, ahogy a legtöbb fnök, hanem a kreativitásukat is gondozza. Ennek ékes bizonyítéka a Hajas Cut&Color Competition, ahol évrl évre a tanuló és a már gyakorlott fodrászok mutathatják be tudásukat. A tét nem kicsi, hiszen az év fodrásza díjat lehet hazavinni különböz kategóriákban.

Hajas Lszl s a djak
(Fotinkat Oroszvri Pter ksztette)
Hajas Lszl s a djak (Fotinkat Oroszvri Pter ksztette)

A rendezvénynek ebben az évben is a Symbol Galéria adott teret, itt állították ki a versenyben résztvev fodrászok képeit, és ide látogattunk el mi is, hogy megismerjük az ötletgazda, valamint a szakmai és a sztárzsri véleményét.

Laci, hogy érzed, idén mennyire voltak lelkesek a fodrászaid a versenyt illeten?

A tavalyi versenyhez képest idén mennyiségben és minségben is ntt a kiállítandó anyag. Volt olyan fodrászom, aki nyolc fényképpel is nevezett, de a tanulókon is azt látom, hogy fejldtek, sokkal kiemelkedbbek a munkáik. Már megvannak a személyes kedvenceim is.


Számodra miért fontos ez a megmérettetés?

Nálunk úgy mködik az üzlet, hogy minden hétfn, miután bezárt a szalon, összegylünk és megnézünk egy külföldi hajshowt, bemutatót, megbeszéljük mi a legújabb divat fazonok és színek terén. Ezeket a tapasztalatokat viszont a fodrászaim legtöbbször nem tudják érvényesíteni egy hétköznapi frizura formálásánál. Ezzel a versennyel szeretném bennük feléleszteni az alkotási vágyat, motiválni ket, hogy egy kicsit mvészibb irányba is gondolkodjanak, fejldjenek.

A kiállításon az X-Faktor egyik mentora, Keresztes Ildikó is zsrizett, aki elárulta azt is, hogy neki ki a kedvenc fodrásza.

Ildikó, mi alapján szavaztál leginkább?

Én nem tudok egy valamit kiragadni egy képen, mindig az összhatást nézem. Tehát a frizurán kívül a smink és a fotózás koncepciója is legyen összhangban. Azt szoktam mondani, hogy csak a Jóisten tud maximális pontot adni, úgyhogy én kilenc ponttal jutalmaztam ezt a három képsorozatot. Az Ördög Nórit fel sem ismertem, annyira mást mutat itt magából, de nagyon szép a képeken.

Keresztes Ildik, az X-Faktor
mentora is zsrizett
Keresztes Ildik, az X-Faktor mentora is zsrizett

Te mennyit szoktál foglalkozni a frizuráddal?

Nézd, nem vagyok az a típus, aki órákig áll a tükör eltt…de lehet, hogy ez a szakmám miatt van igazán, mert velem annyit foglalkoznak, annyiszor kell jól kinéznem, hogy a hétköznapi életemben inkább lazítok. Ha nem muszáj, nem festem ki magam, nem hordok magas sarkút, és a hajamat is maximum copfba fogom. Ha viszont valamilyen esemény van, akkor szeretek jól kinézni, mint minden n.


Hogy szereted leginkább hordani a frizurádat?

Valahogy mindig úgy vagyok vele, hogy a kevesebb több. Szeretem, ha laza hullámos, ha fel van tzve, vagy ha csak egyenesre van szárítva. Az X-Faktoron belül van egy nagyon jó fodrász, Tóth Aranka, aki annyira ért és érez engem, hogy mindig elégedett vagyok a munkájával. Tudja, hogy az én arcom elég karakteres, és nem lehet nagyon kacifántos frizurát készíteni hozzá. Egyébként is kiállított itt, de a Hajas nem árulja el nekem, hogy melyik az képe, nehogy túlpontozzam

A sztárzsri csapatát ersítette Varga Viktor énekes is, aki köztudottan imádja variálni a haját, és nem fél merészebb megoldásokat sem kipróbálni.

Varga Viktor kedvence
Varga Viktor kedvence

Hogy tetszettek neked ezek a versenyfrizurák?

Rengeteg inspirációt kaptam. Vannak eléggé extrém fazonok, amiket én nagyon szeretek. Nem tudom, hogy a koromból adódóan-e, de mostanában egyébként nincs olyan frizura, amit úgy igazán megtartanék. Inkább klipekben gondolkodok. Most jelent meg a „Szkével álmodtam” cím klipem, amiben egy kicsit az 50-es évek, hátrafésült stílusát próbáltam ki. A napokban viszont láttam egy régi sorozatot, amiben egy katonai pilóta haja tetszett meg. Ez egy kicsit melírozott és felnyírt fazon, a következ klipemben például már ezt szeretném kipróbálni.

Egy másik kiscsillag, Szabó Ádám harmonikás is tiszteletét tette a rendezvényen, aki Hajas Laci legnagyobb kedvence volt a Csillag Születik alatt.

Szab dm is megjelent
Szab dm is megjelent

Ádám, milyen érzés volt most a másik oldalon állni, hiszen most nem téged zsriztek, hanem te pontozhattál?!

Nagyon boldog voltam, hogy felkértek erre a szerepre, mert én még soha nem bírálhattam másnak a munkáját. Személy szerint nagyon tetszettek a képek és a hajstílusok. Elképeszt, hogy miket ki lehet hozni egy hajból. Zseniálisak lettek a fotók, nem volt olyan, ami ne ragadta volna meg a figyelmemet. Nagyon sokszor adtam maximális pontot, legfképp azoknak, akik extrém frizurában gondolkodtak.

Ahogy a cikk elején említettem, zsrizni természetesen nem csak sztárok, hanem szakmabeliek is érkeztek a versenyre. Megismertük Remek Annamáriát, az els online szépségipari magazin, a remeka.hu ügyvezet igazgatóját, aki már nagyon régóta a szépségiparban dolgozik, és jó pár hasonló eseményen pontozott már.

Remek Annamria a szakmt
kpviselte
Remek Annamria a szakmt kpviselte

Annamari, szakmai szemmel milyennek ítéled meg a versenyzket idén?

Nagyon felkészültek és ügyesek a Hajas szalonok fodrászai és tanulói, hiszen nem egy olyan alkotást láttam, amik bármelyik nemzetközi bemutatón megállnák a helyüket. Természetesen egy ilyen fotózásnál nem csak a frizura számít, fontos a modell, a ruha és a helyszínválasztás is. Örülök, hogy félkész munkát senki sem adott ki a kezébl. Egyébként remek ötletnek tartom ezt a versenyt, hiszen így minél több fodrász ki tudja hozni magából a maximumot, és meg tudja mutatni a kreativitását.

A Hajas Cut & Color Competition-re a Trendmagazin fszerkesztje, Hennel Ádám is meghívást kapott. a legjobb átváltozásokat pontozta.

A Trendmagazin fszerkesztje
a legnagyobb tvltozsokat rtkelte
A Trendmagazin fszerkesztje a legnagyobb tvltozsokat rtkelte

Ádám, készültél valahogy erre a nagy eseményre?

Az elmúlt napokban a 2011-es hajtrendeket végigböngésztem a szaksajtóban, hiszen tudtam, hogy az én szavazatom is befolyásolja majd, hogy ki fogy nyerni, így felkészültnek kellett lennem. Ezeket az irányzatokat egyébként viszont is láttam a fényképeken.

Hennel dm kedvence
Hennel dm kedvence

Milyen szemszögbl pontoztál leginkább?

Természetesen én a divat oldaláról közelítettem meg a versenyt. Számomra a képeken fontos volt a modell beállítása, a ruha, a smink és a színvilág harmóniája is. Egyetlen olyan alkotást találtam, ami nálam maximum pontszámot ért el, mert ott nagyon egyben volt minden tényez, valamint a frizura is ötletes volt.

A sztárzsrik közül nem hagyhatták ki az idei év legjobb férfi hangját, Vastag Csabát sem, aki még egy kis kulisszatitokba is beavatott, legfrissebb klipje kapcsán.


Csaba, mennyire volt maradandó számodra ez a kiállítás?

Tetszik, hogy hatalmas átváltozásokat lehet itt látni, hiszen a legtöbb kiállító a sorozatuk elején, egy olyan képet mutat be, amin a modelljük még natúran látható. Azt is észrevettem, hogy sok fénykép nem csak a frizurától, hanem a fotózás helyszínétl, koncepciójától is jó. Nekem is ezek jönnek be a legjobban. Azokra a képekre adtam maximális 10 pontot, amiken látszik, hogy sok munkát fektettek bele, mert én is hiszek a munka erejében.

Vastag Csabnak a nagy
tvltozsok tetszettek igazn
Vastag Csabnak a nagy tvltozsok tetszettek igazn

Most forgattad le a testvéreddel, Vastag Tomival együtt az „rizd az álmod” cím klipeteket. Rengeteg helyszínen megfordultok benne, sokat kellet bajlódni a frizurátokkal?

Vicces, de amilyen rövid a hajunk, mégis fontos szerepet játszott a klipben. A forgatáson ugyanis negyven fok volt, így nem túlzok, percenként jött oda hozzánk a fodrász, hogy újra beállítsa a frizuránkat. Volt olyan jelenet is, amikor egy mezn állok, és tényleg semmi nincs körülöttem, csak a pusztaság, na ilyenkor már esernyvel kellett védeni a hajamat és a sminkemet a leállásoknál.

Errl az eseményrl nem hiányozhatott az ország egyik leghíresebb fotósa, Nánási Pál sem, aki ugyan szakmai szemmel mérte fel a terepet, kedvenc képe mégis az lett, amin felesége, Ördög Nóri látható.


Nóriról természetesen te fotóztad ezt a sorozatot, de ki az a fodrász, akinek modellt állt?

Nóri és én is sokat dolgozunk együtt Tóth Arankával, aki külön felkért mindkettnket erre a munkára. A koncepcióba viszont besegítettünk. Több mint fél éve elkezdtem a Nóriról készíteni egy olyan fotósorozatot, amit egy spanyol festmvész ihletett meg, és amiken szokatlanul néz ki a modell. Ezeket a fényképeket megmutattam Arankának, pedig inspirálódott bellük.

Hogy egy kicsit a zsrizésrl is szót ejtsünk, kizárólag fotós szemmel tudod ilyenkor nézni az elkészült mveket?

Nagyon nehezen tudom magam függetleníteni attól, hogy ne a fotókat nézzem, hiszen ez az, ami eladja a terméket, jelen esetben a frizurát. A képek közül viszont a leginkább az nygözött le, amiken a frizura is jó volt, szóval ez a kett dolog elválaszthatatlan egymástól. Szeretek egyébként ilyen helyekre járni, mert sokat inspirálódok, most is rengeteg extrém fazont láttam.

Nnsi Plnl a fotk minsge is
szerepet jtszott
Nnsi Plnl a fotk minsge is szerepet jtszott

Amikor te fotózol, számodra is nagyon fontos a frizura?

Nyílván a smink is nagyon fontos, de a haj sokkal problémásabb szokott lenni. Lehet, hogy furcsán hangzik, de mióta a szakmában vagyok, 100 esetbl 5 esetben volt a sminkkel baj, mindig a hajjal kell többet foglalkozni. Valószínleg azért, mert a frizura nagyon jellemz részévé válik majd a képnek. Rengeteg olyan eset volt már, hogy elkezdtem a fotózást, de éreztem, hogy valami nem stimmel, és amint elkészítettek a modellnek egy másik frizurát, máris mködött a dolog.

A díjazottak listája:

Hajvágás „Studio“ kategória: Pálfi István
Hajvágás „Salon“ kategória:   Jager Imre
Hajvágás „Academy“ kategória: Kaluczki Anikó
Férfi hajvágás kategória: Kunyi Zsuzsa
Hosszú haj/Hajhosszabbítás kategória: Forró Édua
Alternatív hosszú haj/Hajépítés kategória: Nagy Erzsébet
Hajszín kategória: Honosi Réka
Tanuló hajvágás ni kategória: Darányi Cintia
Tanuló hajvágás férfi kategória: Fábián Zsanett
Tanuló hosszú haj kategória: Ehrlich Dávid
A sztárok kedvence kategória: Tóth Aranka
Leglátványosabb átváltozás/Metamorfózis kategória: Rácz Erzsébet

További fotóink a rendezvényrl:

10,413,300 Huf / 33,700 Eur
9,300,900 Huf / 30,100 Eur
A Twilight Saga óta világszerte ismerik a nevét, ám az így kialakult médiafigyelmet nem mindig viseli jól. Kristen Stewart idén április 9-én töltötte be a 21. életévét.
Rajongsz Kristenért? Szeretnél üzenni neki? Rajtunk keresztül írhatsz kedvencednek!
Mivel az utóbbi idkben egyre gyakrabban esik szó ilyen-olyan módon a bulvármédiáról, ezért úgy döntöttünk, hogy egy asztalhoz ültetjük a Starity és a Trendmagazin vezetjét.
avatar
andy
-
2011.10.03. 21:07
25
nagyon \"lnek\" a kpek:) DiDo: olyan flbevalkat hol lehet venni ami a kpeken van neked?
avatar
selena
-
2011.10.03. 19:53
24
nem semmi cikk :) nekem is Ildik, meg persze a fszerkeszt r hogy gy utna is nzett s nem csak vaktban pontozgatott :P

am ott mindenki magban pontozott vagy volt aki megbeszlte mssal?
avatar
Dido
-
2011.10.03. 19:22
23
Sziasztok:)

Peti, a szavazs gy mkdtt, hogy 1-10-ig pontoztk a kpeket a kategrikban, majd sszestettk ket, gy alakult ki a vgeredmny!
rlk, hogy tetszenek az interjk s a kpek, szerintem is nagyon gyes a Peti:)
Nektek egybknt ki volt a legszimpatikusabb az interjknl? Szmomra, ott a helysznen, Szab dm s Nnsi Pl volt a legbartsgosabb, legkzvetlenebb:)
avatar
Marcipan
-
2011.10.03. 19:09
22
dm mg a hajtrendeket is utnanzett! :) Itt amgy mindenki pontozott? Mert nem mindenkinl ltok ilyen lapokat.
avatar
anntwilight
-
2011.10.03. 18:25
21
tk ari kpek :) ht j sok sztr tisztelett tette :)
avatar
greenclub
-
2011.10.03. 16:49
20
tetszik H ltnye;) meg ha jl ltom Hublot :D
avatar
LosSantos
-
2011.10.03. 15:33
19
Tk j hogy ilyen rendezvnyekre is eljuttok :) Mindjrt gondoltam hogy dm divat szempontbl fog pontozni! :D

Jk lettek a kpek!
avatar
gabesz21
-
2011.10.03. 13:57
18
tnyleg jk lettek :D
avatar
flashy2
-
2011.10.03. 03:11
17
ezek a kpek tkletesek! :) j buli lehetett azr :P)) Dri cikkeit nagyon brom de ennyi interjt megcsinlni nem lehetett tl egyszer feladat!
avatar
Orange
-
2011.10.02. 23:55
16
Dri! Ez az utbbi idk legjobb TM cikke! :)
avatar
Athos
-
2011.10.02. 23:26
15
kirly! dm zsrizi a fodrszokat?:D ha ezt mg a GP idejn mondtk volna neki nem hitte volna el:D
avatar
tywin
-
2011.10.02. 22:14
14
Ez azrt is lehetett j mert a zsri jl lett sszevlogatva! Mindenki ms szempontok szerint tlt.
avatar
Fire
-
2011.10.02. 21:56
13
Ilyen versenyeket rdemes rendezni! Minden elismersem! :D
avatar
miley16
-
2011.10.02. 21:42
12
Varga Viktor ltom most is vgigkrkdte a napot x))) dm vlasztsa nekem is nagyon teccik :)
avatar
Nora16
-
2011.10.02. 20:53
11
dmos kpnl mi van a csaj hajban? :O
avatar
Roxygirl
-
2011.10.02. 20:28
10
egy olyan djat n is szvesen kitennk a szobm polcra :)
avatar
Sammy
-
2011.10.02. 20:16
9
tenyleg szuperek a kepek, es az interjualanyok is elso osztalyuak :) de nekem a dijak tetszenek a legjobban! :D
avatar
mandark
-
2011.10.02. 20:11
8
biropeti ksznmksznm :D
avatar
Adrihanna
-
2011.10.02. 19:41
7
gyesek =) n egy wella shown voltam tavaly modell... valami szenzcis volt az is =)
Dri szupi interjkat ksztett....
avatar
Roxygirl
-
2011.10.02. 19:35
6
:))) dm akkor jl vlasztotta ki a kedvencet :)
Keresztes Ildik annyira szimpatikus nekem a szernysgvel meg a visszafogottsgval :) gy htkznapokon, az X-faktorban meg annyira ms :)
avatar
fenyvesipeti
-
2011.10.02. 19:12
5
J cikk :) de mi alapjn kellett szavazni? minden kategribl ki kellett hozni egy gyztest, vagy rangsorolni kellett ket? Mert gy ltom nem kevs fot volt kitve!
avatar
Blackjack
-
2011.10.02. 19:10
4
Biropeti: tnyleg? Wow akkor nem volt hiba a szavazat :D
avatar
biropeti
-
2011.10.02. 18:49
3
Oroszvri Pter kivl kpeket ksztett s Bnhidi Dra pedig kivl interjkat! :)

Hennel dm kedvence pedig meg is nyerte a Metamorfzis /legnagyobb tvltozs/ djt! Gratullunk!!!
avatar
Blackjack
-
2011.10.02. 18:40
2
Kirly kpek! :D J lehetett ez a rendezvny, fleg ha a Symbolban volt :)!
avatar
Barbie
-
2011.10.02. 18:29
1
H, nagyon j cikk, sok kis interjval! :) dm remlem nem volt szigor s a tbbiek sem! Ide amgy hogy lehetett nevezni a fodrszoknak?
Boss Black cskos ing
A Nordstrom is készül már az év végére, így egyre több termékük jelenik meg akciós áron, ahogy az itt látható Hugo Boss Black ing is.

Idén sem lesz hiány új karórákból, errl a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissül cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzésébl kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissül cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Miután a hatvanas-hetvenes években ugrásszeren ntt a TV-készülékek száma a háztartásokban világszerte, egyre nagyobb hatást gyakoroltak az emberek életére a különböz Tv-sorozatok.