Trendmagazin

Hajlítható telefon a Samsungtól

A WSJ szerint jövőre megjelenik az első modell

2012.12.04 | Munkatársunktól

Hamarosan végre eljön az idő, amikor nem kell többet aggódnunk a telefonunk törékeny kijelzője miatt. Mindezt az OLED-nek, a szerves fénykibocsátó diódának köszönhetjük. A Samsung felkészült a hajlékony kijelzős okostelefonok tömeggyártására. A technológia lehetővé teszi, hogy a telefonok vékonyabbak, könnyebbek és törhetetlenek legyenek.


A Wall Street Journal szerint az első ilyen telefont 2013 júliusáig elkészítik. Ez a cikk megerősíti azokat a keringő a pletykákat is, hogy a Samsung a januári Consumer Electronics Show-n (CES) bemutatja az új 5,5 inches OLED kijelzőjét. A hagyományos LCD kijelzőket izzók világítják meg a kijelző pereme mögül vagy körül, míg az OLED kijelző saját fényforrással rendelkezik. Ezért vékonyabbak és könnyebbek lehetnek hagyományos társaikkal szemben. Ennek a beépített fényforrásnak köszönhetően nincs szükség üvegre a kijelzőhöz, így az készülhet műanyagból vagy akár fémfóliából is.


A 2011-es CES-en mutatta be a Samsung ezt a technológiát egy 4,5 inches, 0,3mm vékony kijelzőn, amely hengeres alakúra hajlítható volt.