Egyre tŲbben fedezik fel a gyŲnyŲrŻ kontinens szťpsťgeit
Hajůzd kŲrbe AusztrŠliŠt!
MunkatŠrsunktůl    2014.04.02    0 hozzŠszůlŠs

Haj√≥ra sz√°llva Ausztr√°lia partjait√≥l, egy √≥ce√°nj√°r√≥n tett utaz√°s sor√°n nemcsak jobban megismerhetj√ľk ezt a csod√°s kontinenst, hanem olyan √©lm√©nyt szerezhet√ľnk, mely egy √©letre sz√≥l. A haj√≥utaz√°s sor√°n eljuthatunk a tr√≥pusi √Čszak¬≠-Ausztr√°li√°hoz, vagy √°thaladhatunk az √ľd√≠tűen hideg √©ghajlat√ļ d√©l-¬≠tasm√°niai vid√©keken is. Ak√°rmilyen √ļti c√©lt is v√°lasztunk, biztosak lehet√ľnk abban, hogy az √≥ce√°nj√°r√≥n val√≥ utaz√°sr√≥l hallott pozit√≠v h√≠rek, az √∂sszes luxusk√∂r√≠t√©ssel igaznak bizonyulnak majd. L√°ssuk az √∂t legide√°lisabb k√∂rutat!

­ A nagy korallzátony, Queensland

Fotů: boomsbeat.com
Fotů: boomsbeat.com

Annak tudat√°ban lenni, hogy egy vil√°g√∂r√∂ks√©gi helysz√≠nen s√©t√°lgathatunk, √ļszk√°lhatunk az √≥ce√°nban, √©s k√∂nnyŻ b√ļv√°rkodhatunk, m√°r √∂nmag√°ban egy egyed√ľl√°ll√≥ √©lm√©nyt jelent. Mivel az √≥ce√°nnak sz√°mos titkos √∂ble van, az egyik rejtett √∂b√∂ln√©l tal√°lhat√≥ak olyan szigetek, melyek sz√©lei √ļgy n√©znek ki, mintha ki lenn√©nek rojtosodva, √©s melyeken a legtiszt√°bb feh√©r homok bor√≠tja a partot. Ilyenek p√©ld√°ul a Whitsunday¬≠-szigetek is. Amikor ehhez a szigethez √©rkez√ľnk, √©rdemes csak a fed√©lzeten √ľcs√∂r√∂gni, √©s n√©zni a naplement√©t, ahogy az √©g t√∂bb t√≠zezer sz√≠nben pomp√°zik. Ha ezt a szigetet v√°lasztjuk √ļti c√©lk√©nt, √°tutazni a z√°tonyon √©pp megfelelű luxusnyaral√°s lehet.

­ A Kimberley Régió, Nyugat­-Ausztrália

Fotů:
australiantraveller.com
Fotů: australiantraveller.com

Ha a Kimberley partvonalat v√°lasztjuk utaz√°sunk c√©lj√°ul, nincs is m√°d dolgunk, csak h√°tradűlni, √©s √©lvezni a luxushaj√≥k√°z√°st, mik√∂zben messzi t√°jakon j√°runk. A haj√≥k√°z√°s egy remek m√≥dja annak, hogy felfedezz√ľk az eg√©szen csod√°latos messzi t√°jakat, melyek a sz√°razf√∂ldrűl nem is megk√∂zel√≠thetűek. A haj√≥s utaz√°sban az a j√≥, hogy k√©nyelmes t√°vols√°gb√≥l szeml√©lhetj√ľk a hihetetlen v√≠zes√©seket, az √≥ri√°si szakad√©kokat, √©s a tiszta z√°tonyrendszereket.

­ Ausztrália körbeutazása

Fotů: mingles.es
Fotů: mingles.es

Hogyha szeretn√©nk megtudni, milyen Ausztr√°lia igazi st√≠lusa, nincs is r√° jobb m√≥d, mint felsz√°llni egy √≥ce√°nj√°r√≥ra, √©s kik√∂tni minden egyes nagyobb kik√∂tűben, k√∂rben az eg√©sz hatalmas kontinensen. Az eg√©szen l√°tv√°nyos d√≠szes t√°j, amit a haj√≥ k√©nyelmes fed√©lzet√©rűl l√°thatunk, rendk√≠v√ľl sokoldal√ļ, √©s eg√©szen egyedi lesz az utaz√°s minden egyes szakasz√°n√°l. K√∂r√ľlhaj√≥zhatjuk eg√©sz Ausztr√°li√°t egy √≥ri√°si, 23 napon √°t tart√≥ utaz√°s sor√°n, vagy kiv√°laszthatunk kisebb szakaszokat √©s √°llom√°sokat, ahov√° el szeretn√©nk jutni.

­ Utazás Tasmániára

otů: dwalls.com
otů: dwalls.com

Amennyiben Tasm√°ni√°ra szeretn√©nk elutazni haj√≥val, akkor Ausztr√°lia egyik legnagyobb kik√∂tűj√©bűl kell elindulnunk. Az egyik kik√∂tű, ahonnan felsz√°llhatunk a fed√©lzetre a Hobart, ahonnan l√°that√≥ a v√°ros t√∂rt√©nelmi v√≠zpartja, √©s a h√≠res √∂r√∂ks√©gek is. Hogyha egy tasm√°niai k√∂rutaz√°son vesz√ľnk r√©szt, akkor megtapasztalhatjuk az √≥ce√°nj√°r√≥ haj√≥ luxus lakoszt√°ly√°t, √©s minden egyes k√©nyeztetű szolg√°ltat√°s√°t, mik√∂zben √©lvezhetj√ľk a pazar k√∂rutaz√°st.

¬≠ Sydney kik√∂tű, √öj¬≠-D√©l¬≠-Wales

Fotů: sciencelakes.com
Fotů: sciencelakes.com

A haj√≥k√°z√°s t√∂k√©letes alkalom arra, hogy bej√°rjuk, √©s felfedezz√ľk ezt a csod√°s t√°jat, legfűk√©ppen a Sydney kik√∂tű k√∂rny√©k√©t. Befizethet√ľnk egy tekint√©lyes √≥ce√°nj√°r√≥ haj√≥utaz√°sra egy luxusj√°rmŻv√∂n, ahol az √©telek, √©s minden, amire csak v√°gyunk teljes√ľlhet, hiszen a haj√≥ szem√©lyzete gondoskodik errűl. Itt igaz√°n elengedhetj√ľk magunkat, pihenhet√ľnk, hiszen nincs is m√°s dolgunk, mint √©lvezz√ľk a k√∂rnyezű t√°j ny√ļjtotta √©lvezeteket.

Ha egy luxushaj√≥n utazunk, az olyan, mintha egy √∂tcsillagos sz√°llod√°ban sz√°lln√°nk meg. Egy √≥ce√°nj√°r√≥n semmivel sem kell foglalkoznunk, hiszen minden k√≠v√°ns√°gunkat teljes√≠tik. A t√∂k√©letes √©lm√©ny√©rt √©rdemes elűsz√∂r ut√°nan√©zni az ausztr√°liai k√∂rutaz√°soknak, √©s akkor elűre kiv√°laszthatjuk, hogy pontosan merre szeretn√©nk menni, √©s milyen √©lm√©nyre v√°gyunk. A luxushaj√≥kon kifog√°stalan kiszolg√°l√°sban r√©szes√ľl√ľnk majd, √∂tcsillagos konyha, √©s olyan erk√©lyes lakoszt√°ly v√°r itt minket, ahol nyugodtan otthon √©rezhetj√ľk magunkat. Az √≥ce√°nj√°r√≥k nem k√©snek, √©s nem is indulnak t√ļl kor√°n, √©pphogy a pontoss√°gukr√≥l h√≠resek, a szem√©lyzet pedig a kedvess√©g√©rűl, √©s al√°zatoss√°g√°r√≥l. Persze a haj√≥s utaz√°sokr√≥l a k√©nyeztet√©s sem hi√°nyozhat, √≠gy biztosak lehet√ľnk benne hogy a spa, vagy √©pp massz√°zsszalonok kellűen ellaz√≠tanak majd akkor is, ha az elej√©n bizonytalankodunk is a hossz√ļ √ļt elűtt.

SzŁrke Tommy Hilfiger pulůver
A Tommy Hilfiger pulóverei minűségiek, ugyanakkor mégis hordhatók a "szürke hétköznapokon" is, amikor nem szeretnénk úgy kiöltözni, de mégis sportosan elegáns benyomást szeretnénk elérni az emberekben.

Id√©n sem lesz hi√°ny √ļj kar√≥r√°kb√≥l, errűl a b√°zeli √≥raki√°ll√≠t√°s gondoskodik. Folyamatosan friss√ľlű cikk√ľnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Id√©n √©rkezett el 40. √©vfordul√≥j√°hoz a Patek Philippe legn√©pszerŻbb modellje, a Nautilus, ennek tisztelet√©re k√©t k√ľl√∂nleges verzi√≥t jelentettek be.
Ren√© Weber elemz√©s√©bűl kider√ľl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a sv√°jci luxus√≥r√°k toplist√°j√°t. A m√°sodik helyen az Omega √°ll.
Az idei Baselworld ki√°ll√≠t√°s is sz√°mtalan √ļjdons√°got tartogat a luxus√≥r√°k rajong√≥inak. Folyamatosan friss√ľlű cikk√ľnkben a leg√©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok vel√ľnk!
1988-ban v√©get √©rtek az iraki-ir√°ni harcok az √Ėb√∂l-h√°bor√ļban, Sz√∂√ľlban megkezdűdtek a huszonnegyedik ny√°ri olimpiai j√°t√©kok, a Die Hard pedig √≥ri√°si sikert √©rt el a mozikban.¬†