Kétféle változatban elérhetőek a dohányzóasztalok
High-tech asztal a nappaliba
6 hozzászólás
Oroszvári Péter    2012.09.06

Napjainkban szinte mindenkinél megtalálható legalább egy érintőképernyős kütyü, de ez csak a telefonokra és táblagépekre vonatkozik. Próbálkoztak már néhányan nagyobb méretekkel, de azok egyelőre nem elérhetőek. Nem úgy a Mozayo, rögtön kétféle változatban.


Egyre inkább életünk részévé válnak az elektronikai eszközeink, így logikusnak tűnik, hogy a házba is beépítsünk egy ilyen készüléket. Kézenfekvő volt a dohányzóasztal, hiszen így nem kell „odaülni a géphez”, hanem egyből ott van a kényelmes kanapé mellett.


A Mozayo céget 2009-ben alapították, és kétféle érintőképernyős asztalt kínálnak az érdeklődőknek: a prémium M32-t, és a professzionális M42-Prót. Nevükből adódóan előbbi 32, utóbbi 42 collos, de míg a kisebb csak 1377x768 pixeles felbontású, a nagyobb már teljes HD-ben pompázik. Emiatt más az őket meghajtó hardver is: mindkettőben a Dell által összeállított konfigurációk dolgoznak, 4 magos processzorokkal, 4 vagy 8 GB memóriával, és 250GB illetve 500GB tárhellyel.


Az érintőképernyő új távlatokba helyezi az irányítást azáltal, hogy egyszerre 6 különböző érintést képes kezelni, ugyanolyan folyékony működés mellett, mint napjaink csúcstelefonjai. Természetesen sokféle más eszközzel kapcsolatban állhat (ráköthetjük zenelejátszónkat, vagy kivetíthetjük a képét), és az interneten is lehet vele szörfölni. Emellett persze minden olyan dolgot elvégezhetünk rajta, amit számítógépünkön vagy telefonunkon tudunk.


Minden asztal kézzel készül, és természetesen eredeti funkciójuk is megmaradt: nem lesz bajuk akkor sem, ha véletlen kiöntjük az italunkat, hiszen a folyadékálló az amúgy nem tükröződő üveg.

Mindkét modell már elérhető a boltokban, a kisebb 6900, a nagyobb pedig 9600 dolláros áron.

Kapcsolódó cikkek
Látványosan kitűnik a kikötő sok fehér hajója közül az Art of Kinetik új, fából készült jachtja, az Antagonist. Nem véletlen ez a neve: sok ellentétet fel lehet fedezni rajta.
Az MIT diákjai megalkották a SOFT Rocker névre hallgató nyugágyat, ami amíg mi ejtőzünk egyet, addig képes feltöltetni a különböző forrásból származó elemeket és akkumulátorokat is.
4,604,100 Huf / 14,900 Eur
2,286,600 Huf / 7,400 Eur
Hennel Ádám is részt vett azon a rendezvényen, ahol az ország legtehetségesebb fodrászai mutatták be munkáikat.
A Trendmagazin tavaly már bemutatta az Andrássy úton található Zegna szalont. A cikk nagyon nagy visszhangot váltott ki, éppen ezért úgy láttuk, van értelme egy újabb interjúnak is ebben a témakörben. Kolozsvári Zsuzsával, az Ermenegildo Zegna üzletvezetőjével Hennel Ádám beszélgetett.
Oldalunkon hamarosan egy nagyobb összefoglaló írás jelenik meg az idén április 9-én 21. életévét betöltő Kristen Stewartról. Ennek kapcsán a Trendmagazin a hazai rajongói közösségekkel együttműködve születésnapi ajándékcsomagot küld Kristennek!
avatar
chloe
-
2012.09.15. 10:21
6
Szép az a pink ruha ;)
avatar
pongo
-
2012.09.13. 13:24
5
nem rossz, de nem olyan nagy feltalalas, mert az technologia mar megvan csak a meretet kellett nagyitani meg belerakni egy asztalba.
avatar
tmz
-
2012.09.11. 22:40
4
már lesz értelme, mert össze lehet majd kötni mindenféle dologgal otthon.
avatar
tmz
-
2012.09.11. 22:39
3
Most még lehet nincs, de pár év múlva már!
avatar
Szeki
-
2012.09.09. 15:48
2
Jól néz ki, de sok értelme nincs sztem.
avatar
Marci20
-
2012.09.09. 13:26
1
Király ötlet! Pont ezen gondolkodtam nemrég hogy mennyi helyre a lakásban jól jönne egy beépített iPad!
Fiatalos D&G zakó
A sok fényes, feltűnő dizájnerzakó között szükségünk lehet visszafogottabb darabokra is, amiket sokféle ruhával párosíthatunk. Ilyen ez a sötétkék D&G sportzakó is.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Ebben az évben jelent meg a nagy sikert aratott Ford Thunderbird, valamint ekkor dobták piacra Madonna első önálló lemezét is.