Kétféle változatban elérhetőek a dohányzóasztalok
High-tech asztal a nappaliba
6 hozzászólás
Oroszvári Péter    2012.09.06

Napjainkban szinte mindenkinĂŠl megtalĂĄlhatĂł legalĂĄbb egy ĂŠrintőkĂŠpernyős kĂźtyĂź, de ez csak a telefonokra ĂŠs tĂĄblagĂŠpekre vonatkozik. PrĂłbĂĄlkoztak mĂĄr nĂŠhĂĄnyan nagyobb mĂŠretekkel, de azok egyelőre nem elĂŠrhetőek. Nem Ăşgy a Mozayo, rĂśgtĂśn kĂŠtfĂŠle vĂĄltozatban.


Egyre inkĂĄbb ĂŠletĂźnk rĂŠszĂŠvĂŠ vĂĄlnak az elektronikai eszkĂśzeink, Ă­gy logikusnak tűnik, hogy a hĂĄzba is beĂŠpĂ­tsĂźnk egy ilyen kĂŠszĂźlĂŠket. KĂŠzenfekvő volt a dohĂĄnyzĂłasztal, hiszen Ă­gy nem kell „odaĂźlni a gĂŠphez”, hanem egyből ott van a kĂŠnyelmes kanapĂŠ mellett.


A Mozayo cĂŠget 2009-ben alapĂ­tottĂĄk, ĂŠs kĂŠtfĂŠle ĂŠrintőkĂŠpernyős asztalt kĂ­nĂĄlnak az ĂŠrdeklődőknek: a prĂŠmium M32-t, ĂŠs a professzionĂĄlis M42-PrĂłt. NevĂźkből adĂłdĂłan előbbi 32, utĂłbbi 42 collos, de mĂ­g a kisebb csak 1377x768 pixeles felbontĂĄsĂş, a nagyobb mĂĄr teljes HD-ben pompĂĄzik. Emiatt mĂĄs az őket meghajtĂł hardver is: mindkettőben a Dell ĂĄltal ĂśsszeĂĄllĂ­tott konfigurĂĄciĂłk dolgoznak, 4 magos processzorokkal, 4 vagy 8 GB memĂłriĂĄval, ĂŠs 250GB illetve 500GB tĂĄrhellyel.


Az ĂŠrintőkĂŠpernyő Ăşj tĂĄvlatokba helyezi az irĂĄnyĂ­tĂĄst azĂĄltal, hogy egyszerre 6 kĂźlĂśnbĂśző ĂŠrintĂŠst kĂŠpes kezelni, ugyanolyan folyĂŠkony műkĂśdĂŠs mellett, mint napjaink csĂşcstelefonjai. TermĂŠszetesen sokfĂŠle mĂĄs eszkĂśzzel kapcsolatban ĂĄllhat (rĂĄkĂśthetjĂźk zenelejĂĄtszĂłnkat, vagy kivetĂ­thetjĂźk a kĂŠpĂŠt), ĂŠs az interneten is lehet vele szĂśrfĂślni. Emellett persze minden olyan dolgot elvĂŠgezhetĂźnk rajta, amit szĂĄmĂ­tĂłgĂŠpĂźnkĂśn vagy telefonunkon tudunk.


Minden asztal kĂŠzzel kĂŠszĂźl, ĂŠs termĂŠszetesen eredeti funkciĂłjuk is megmaradt: nem lesz bajuk akkor sem, ha vĂŠletlen kiĂśntjĂźk az italunkat, hiszen a folyadĂŠkĂĄllĂł az amĂşgy nem tĂźkrĂśződő Ăźveg.

MindkĂŠt modell mĂĄr elĂŠrhető a boltokban, a kisebb 6900, a nagyobb pedig 9600 dollĂĄros ĂĄron.

Kapcsolódó cikkek
LĂĄtvĂĄnyosan kitűnik a kikĂśtő sok fehĂŠr hajĂłja kĂśzĂźl az Art of Kinetik Ăşj, fĂĄbĂłl kĂŠszĂźlt jachtja, az Antagonist. Nem vĂŠletlen ez a neve: sok ellentĂŠtet fel lehet fedezni rajta.
Az MIT diĂĄkjai megalkottĂĄk a SOFT Rocker nĂŠvre hallgatĂł nyugĂĄgyat, ami amĂ­g mi ejtőzĂźnk egyet, addig kĂŠpes feltĂśltetni a kĂźlĂśnbĂśző forrĂĄsbĂłl szĂĄrmazĂł elemeket ĂŠs akkumulĂĄtorokat is.
Hennel ÁdĂĄm a Fix HD magazin műsorĂĄban beszĂŠlt a TrendmagazinrĂłl, valamint a jĂśvőbeli tervekről.
Kristen Stewart megjelenĂŠsĂŠt igen erős kritikĂĄk szoktĂĄk ĂŠrni, lezser, kĂśnnyed, laza hĂŠtkĂśznapi viseletei miatt. SzĂźletĂŠsnapja alkalmĂĄbĂłl egy rĂśvid ĂśsszeĂĄllĂ­tĂĄst olvashattok a legemlĂŠkezetesebb ruhĂĄirĂłl.
Hennel Ádåm is rÊszt vett azon a rendezvÊnyen, ahol az orszåg legtehetsÊgesebb fodråszai mutattåk be munkåikat.
avatar
chloe
-
2012.09.15. 10:21
6
Szép az a pink ruha ;)
avatar
pongo
-
2012.09.13. 13:24
5
nem rossz, de nem olyan nagy feltalalas, mert az technologia mar megvan csak a meretet kellett nagyitani meg belerakni egy asztalba.
avatar
tmz
-
2012.09.11. 22:40
4
már lesz értelme, mert össze lehet majd kötni mindenféle dologgal otthon.
avatar
tmz
-
2012.09.11. 22:39
3
Most még lehet nincs, de pár év múlva már!
avatar
Szeki
-
2012.09.09. 15:48
2
Jól néz ki, de sok értelme nincs sztem.
avatar
Marci20
-
2012.09.09. 13:26
1
Király ötlet! Pont ezen gondolkodtam nemrég hogy mennyi helyre a lakásban jól jönne egy beépített iPad!
Bézs színű Mishumo pulcsi
Remek pulóvert kínál a hűvösebb hónapokra a Mishumo, mely a Dress for Less webáruháznak hála számunkra is elérhető.

IdĂŠn sem lesz hiĂĄny Ăşj karĂłrĂĄkbĂłl, erről a bĂĄzeli ĂłrakiĂĄllĂ­tĂĄs gondoskodik. Folyamatosan frissĂźlő cikkĂźnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂŠn ĂŠrkezett el 40. ĂŠvfordulĂłjĂĄhoz a Patek Philippe legnĂŠpszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂŠre kĂŠt kĂźlĂśnleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂŠ Weber elemzĂŠsĂŠből kiderĂźl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svĂĄjci luxusĂłrĂĄk toplistĂĄjĂĄt. A mĂĄsodik helyen az Omega ĂĄll.
Az idei Baselworld kiĂĄllĂ­tĂĄs is szĂĄmtalan ĂşjdonsĂĄgot tartogat a luxusĂłrĂĄk rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂźlő cikkĂźnkben a legĂŠrdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂźnk!
A nyolcvanas ĂŠvek derekĂĄn tĂśbb terror tĂĄmadĂĄs is tĂśrtĂŠnt, de elindult a vilĂĄgsztĂĄrokat tĂśmĂśrĂ­tő USA for Africa project is.