A befektetési guruk tömegesen a demokrata jelölt mellé állnak
Hillary sok pénzt kap a Wall Streetről
MTI/TM    2016.07.03    0 hozzászólás

Egyes elemzők a vezető amerikai gazdasági és pénzügyi körök aggodalmának jeleként értékelik, hogy Hillary Clintonnak, a demokraták várható elnökjelöltjének nagyságrendekkel több adomány érkezett a Wall Streetről, mint republikánus riválisának, Donald Trumpnak.

A szövetségi választási iroda adatai szerint a hat legnagyobb amerikai bank 5200 alkalmazottja küldött pénzt - személyes adományként összesen 1,1 millió dollár értékben -, a demokrata párti elnökjelölt-aspiránsoknak, Hillary Clintonnak vagy párton belüli vetélytársának, Bernie Sandersnek. Ugyanezen hat nagybanktól viszont összesen 26 személy adakozott a kiszámíthatatlannak tartott Donald Trump kampányára, összesen alig több mint hétezer dollárt.


A republikánusok várható elnökjelöltje ugyanakkor elnyerte néhány New York-i kockázati tőkealap támogatását: így például John Paulson ötvenezer dollárt utalt a Trump-kampány számlájára a múlt hónapban. Elemzők szerint ez azzal is magyarázható, hogy Donald Trump számára nem elsődleges fontosságú a kampány külső finanszírozása, és nem is épített ki ezzel foglalkozó apparátust. Hillary Clinton viszont ismert pénzügyi tanácsadókat alkalmaz a kampányban éppen arra a célra, hogy a pénzgyűjtést bonyolítsák. Köztük van például Gary Gensler, az árutőzsdei törvény rendelkezéseinek érvényesülését, a határidős és opciós árupiacok nyitottságát és hatékonyságát ellenőrző határidős árupiaci kereskedési bizottság volt vezetője is, aki annak idején Clintont külügyminiszterként segítette a Görögország nemzetközi pénzügyi mentőcsomagjára vonatkozó információkkal.

Hillary Clinton támogatottsága a Wall Streeten olyan erőteljes és látványos, hogy ezt ellensúlyozandó a politikus legutóbb, az Elizabeth Warrennel tartott közös kampánygyűlésén Ohióban kénytelen volt olyan mértékben és olyan retorikával támadni az amerikai nagybankokat, ahogyan pártbei riválisa, Bernie Sanders szokta. Ezzel kapcsolatban Larry Sabato, a Virginia Egyetem politológus professzora az amerikai közszolgálati rádióban (NPR) úgy fogalmazott: "a kampányt költészettel, a valós politikát prózával szokták csinálni".

Halszálkamintás Thomas Pink ing
Van két olyan márka, mely szerintem a legjobb minőségben, a leginnovatívabb módon készít elegáns ingeket. Az egyik a Robert Graham, a másik pedig a Thomas Pink.

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
Javában dĂşlt a salvadori polgárháborĂş, a továbbra is forrongĂł Közel-Keleten az izraeli lĂ©gierő meglepetĂ©s csapást mĂ©rt az iraki atomerőműre, megalakult a Music Television Ă©s az első Indiana Jones-film is mozikba kerĂĽlt.