A befektetési guruk tömegesen a demokrata jelölt mellé állnak
Hillary sok pénzt kap a Wall Streetről
MTI/TM    2016.07.03    0 hozzászólás

Egyes elemzők a vezető amerikai gazdasági és pénzügyi körök aggodalmának jeleként értékelik, hogy Hillary Clintonnak, a demokraták várható elnökjelöltjének nagyságrendekkel több adomány érkezett a Wall Streetről, mint republikánus riválisának, Donald Trumpnak.

A szövetségi választási iroda adatai szerint a hat legnagyobb amerikai bank 5200 alkalmazottja küldött pénzt - személyes adományként összesen 1,1 millió dollár értékben -, a demokrata párti elnökjelölt-aspiránsoknak, Hillary Clintonnak vagy párton belüli vetélytársának, Bernie Sandersnek. Ugyanezen hat nagybanktól viszont összesen 26 személy adakozott a kiszámíthatatlannak tartott Donald Trump kampányára, összesen alig több mint hétezer dollárt.


A republikánusok várható elnökjelöltje ugyanakkor elnyerte néhány New York-i kockázati tőkealap támogatását: így például John Paulson ötvenezer dollárt utalt a Trump-kampány számlájára a múlt hónapban. Elemzők szerint ez azzal is magyarázható, hogy Donald Trump számára nem elsődleges fontosságú a kampány külső finanszírozása, és nem is épített ki ezzel foglalkozó apparátust. Hillary Clinton viszont ismert pénzügyi tanácsadókat alkalmaz a kampányban éppen arra a célra, hogy a pénzgyűjtést bonyolítsák. Köztük van például Gary Gensler, az árutőzsdei törvény rendelkezéseinek érvényesülését, a határidős és opciós árupiacok nyitottságát és hatékonyságát ellenőrző határidős árupiaci kereskedési bizottság volt vezetője is, aki annak idején Clintont külügyminiszterként segítette a Görögország nemzetközi pénzügyi mentőcsomagjára vonatkozó információkkal.

Hillary Clinton támogatottsága a Wall Streeten olyan erőteljes és látványos, hogy ezt ellensúlyozandó a politikus legutóbb, az Elizabeth Warrennel tartott közös kampánygyűlésén Ohióban kénytelen volt olyan mértékben és olyan retorikával támadni az amerikai nagybankokat, ahogyan pártbei riválisa, Bernie Sanders szokta. Ezzel kapcsolatban Larry Sabato, a Virginia Egyetem politológus professzora az amerikai közszolgálati rádióban (NPR) úgy fogalmazott: "a kampányt költészettel, a valós politikát prózával szokták csinálni".

Barna D&G nyakkendő
Ugyan a Dress for Less nem éppen a legmegfelelőbb hely, ha Dolce&Gabbana cuccokat keresünk, de azért néha még ott is felbukkan néhány érdekes darab.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Amikor mindenki két számmal nagyobb felső ruhát, de szűk nadrágot hordott, amikor a férfiak nagy részének is nőies frizurája volt, amikor egy mobiltelefon akkora volt, mint ma egy laptop, na akkor dúlt a huszadik század legnagyobb kulturális forradalma.