Trendmagazin

Hublot All Black Blue - vízi ragadozó

Extrém búváróra a Hublot-tól

2010.06.15 | Munkatársunktól
 

A Hublot újabbnál-újabb modellekkel próbál egyre szélesebb körben ismertté válni. Legújabb, kifejezetten búvárkodásra fejlesztett órájuk – mely a King sorozat tagja -, az All Black Blue némileg szakít az általános Hublot stílussal, mivel ennél az óránál azt láthatjuk, hogy az eddig nem nagyon használt, nagyon markáns sötétkéket keveri a jól megszokott fekete színnel. Ezzel egy nagyon sötét tónusú, agresszív karakterű karórává válik ez a modell.

 

Amint ránézünk az órára, egyből észrevehetjük, ez a Big Bang nem az a Big Bang, vagyis az All Black Blue nem rendelkezik kronográf funkciókkal, ezért csak egy titánium koronával lett felszerelve, valamint az elmaradhatatlan dátumkijelzőt is megtaláljuk a szokásos helyen. Az órán nagyon domináns a matt kerámialünetta, ami már a Hublot védjegyévé vált, mely ezen az órán is egyirányba forgatható.


 


Maga az óra 48mm-es átmerőjű, ami egy ilyen, kronográffal nem rendelkező búvárórától szokatlan nagy méret. Természetesen automata, egészen pontosan 23 köves, és 42 óra járástartalékkal rendelkezik. Ha az óra számlapját jobban megvizsgáljuk, láthatjuk hogy nagyon erőteljes a kék szín az óraindexeknél, amit egy sugárzóan kék anyaggal értek el, ami még a legsötétebb mélyvízben is tökéletesen világít. Búvárórától érdekes megoldás az a fajta szíj amivel az All Black Blue rendelkezik. Mint a képeken is látszik, az óra színéhez passzoló kék aligátor bőr a domináns, melyhez két oldalt fekete gumi tartozik. Ezzel a szíjjal valóban extravagáns és egyedi megjelenést ér el az óra.



Mivel búváróráról van szó, ezért elmaradhatatlan kérdés, hány méterig vízóálló az óra? Az All Black Blue 300 méter mélységig használható, vagyis a profi búvárok is teljes megelégedéssel használhatják víz alatti kalandjaik során. Ám nem árt sietni azoknak, akik meg akarják kaparintani ezt az órát, hiszen a Hublot - szokásához híven – ezt a különlegességet is limitált, 500 darabos példányszámban dobta piacra.




Az óra hivatalos listaára 16.900 $ (mintegy 3.800 000 Ft).