Szinte mr csak a hlgyek gymntkszereitl kell flteni rnkat
Bemutatkozik az Hublot Magic Gold
5 hozzszls
Oroszvri Pter    2012.01.02

Új szintre lépett az Hublot az aranyóráik minségét tekintve – minden eddiginél ersebb, az eddigi 18 karátos aranynál kétszer ellenállóbb nemesfém-ötvözetet fejlesztettek ki nyoni kohászatukban.


Jean-Claude Biver büszkén jelenthette be december 15-én, hogy a három éves kutatói munka és fejlesztés nagyon is eredményesen végzdött: az óragyártásban eddig használatos 18 karátos aranynál jóval masszívabb, csak a gyémánt karcolásának enged ötvözetet hoztak létre. Ebbl egyértelmen következik, hogy az új Magic Gold a legkorszerbb technológiával létrehozott anyagokból épül majd fel, és nem hozza rá minden egyes kis véletlen ütdéssel a szívbajt a tulajdonosára.


Az aranyórák hordásának hátránya, hogy elbb-utóbb polírozásra szorulnak, fleg, ha alapból nagyon fényes modellrl van szó. Az arany nagyon puha, könnyen és gyorsan karcolódik, még a legkíméletesebb használat mellett is. Ez az oka, hogy fként „csak” 14 (58,5% aranytartalom) és 18 (75%) karátos aranyat használtak eddig az óragyártásban: ugyan kevesebb tiszta aranyat tartalmaznak, de keményebbek, ellenállóbbak. 24 karátos, azaz tiszta aranyat sosem használtak, ez nagyon könnyen megsérül.


A szakértk az ellenállóságot úgy érik el, hogy a folyékony aranyat bór-karbiddal elegyítik – ennek a szilárd halmazállapotú anyagnak a tömörített, préselt porából készülnek az órák kerámia részei. Az ötvözet aranytartalma így eléri a 75%-ot, és ezt a berni Nemesfém Központ is igazolja – így az elkövetkezend Hublot órákra jogosan rákerülhet a képzeletbeli 18 karátos jelzés.


A tesztek kimutatták, hogy az új aranyötvözet még az acélnál is jobban, az elzleg felhasznált nemesfémnél pedig kétszer jobban tri a küls behatásokat. Az els Magic Gold órák a 2012-es Basel World óra- és ékszerkiállításon lesznek bemutatva.

Kapcsold cikkek
Két egyedi órával jelentkezik az MB&F: a szokatlan kialakítású idmér költemények a második világháborús repülgépek és a pin-up lányok eltt tisztelegnek. 
Unjátok már az Hublot Formula-1 sorozatát? Még nem? Akkor itt a King Power Abu Dhabi, az Egyesült Arab Emírségekben megtalálható pálya tiszteletére. 
A svájci Frédérique Constant 2009 óta tiszteleg modelljeivel a 20-as évek legendás Runabout csónakjai eltt. Ugyanilyen nev órái minden évben limitált szériában kerülnek kiadásra. 
Hennel Ádám a Fix HD magazin msorában beszélt a Trendmagazinról, valamint a jövbeli tervekrl.
Megszerveztük. Azaz elintéztük, hogy a hazai rajongói közösségek a Trendmagazin segítségével üzenhessenek kedvencüknek. 
A Twilight Saga óta világszerte ismerik a nevét, ám az így kialakult médiafigyelmet nem mindig viseli jól. Kristen Stewart idén április 9-én töltötte be a 21. életévét.
avatar
Szeki
-
2012.01.09. 00:20
5
Nem semmi tudsok dolgoznak nluk ;)
avatar
polgarlaszlo
-
2012.01.04. 06:09
4
Klassz!
avatar
tywin
-
2012.01.03. 21:32
3
Uhhhhha... karcll arany? Ezzel az Hublot trtnelmet fog rni!
avatar
Karessz
-
2012.01.03. 18:07
2
Akkor ez egy teljesen jfajta arany lesz? Mg a szne is ms mint amik eddig voltak :D
avatar
Athos
-
2012.01.03. 15:58
1
Nem semmi dolgokat valstanak meg :)
Dolce&Gabbana kk farmer
A sok koptatott, agyonszaggatott "trash style" nadrág mellett szerencsére találunk elegánsabb, visszafogott farmereket is a Dolce&Gabbana kollekciójában.

Idén sem lesz hiány új karórákból, errl a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissül cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzésébl kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissül cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
A nyolcvanas évek derekán a világ országai fokozatosan demokratizálódtak: Brunei elnyerte függetlenségét, és Uruguay-ban is demokráciát kiáltottak ki a diktatúra helyett.