A veszteségek 160 milliárd dollárra rúgnak
Ijesztő összegeket buktak a kínaiak
1 hozzászólás
Munkatársunktól    2012.09.20

A CNBC legutóbbi felmérése szerint a kínai milliárdosok nagyon rossz évet zártak. A felmérés szerint a leggazdagabbak nagyjából vagyonuk egyharmadát veszítették el 2011-ben, ami hatalmas visszaeséseket produkálhat a további gazdasági eredményekben is.


A kutatás kimutatta, hogy a leggazdagabb kĂ­naiak közĂĽl egy Ă©ve mĂ©g 150-en rendelkeztek legalább egymilliárd dolláros vagyonnal, mĂ­g mára ez a szám 147-re csökkent, azaz hárman kiestek az elit klubbĂłl. MĂ©g ennĂ©l is drámaibb, hogy a vesztesĂ©gek összessĂ©gĂ©ben mintegy 160 milliárd dollárra rĂşgnak, Ă­gy az egy Ă©vvel ezelőtti 540 milliárd helyett ma már csupán 380 milliárd a leggazdagabb kĂ­naiak összvagyona. Ezzel egy időben a Forbes is közzĂ©tette a tĂ©mával kapcsolatos számĂ­tásaikat, melyek szerint a 2011-es 115 kĂ­nai milliárdos helyett idĂ©n már csak 95-tel számolnak.


A horrorisztikus vagyonvesztĂ©s az amerikai szakĂ©rtőket is megdöbbentette, szerintĂĽk fĂ©lő, hogy KĂ­na lassulása egyre nagyobb ĂĽtemű lesz, ami tovább sĂşlyosbĂ­thatja a befektetői aggodalmakat. Az Ăłriási buktához nagyban hozzájárult a Shanghai Composite index lelombozĂłan gyenge teljesĂ­tmĂ©nye is – az adott időszakban 20%-os esĂ©st sikerĂĽlt produkálnia. Eközben pĂ©ldául Észak-Amerika nemhogy csökkent, de mĂ©g növekedni is tudott, hiszen az ottani milliárdosok 2.8%-os emelkedĂ©st produkáltak, melyet leginkább a kĂ­nainál sokkal erősebb tőzsdĂ©nek Ă©s a stabilizálĂłdĂł lakáspiacnak köszönhettek.

Boss Black csíkos ing
A Nordstrom is készül már az év végére, így egyre több termékük jelenik meg akciós áron, ahogy az itt látható Hugo Boss Black ing is.

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
A nyolcvanas Ă©vek derekán több terror támadás is törtĂ©nt, de elindult a világsztárokat tömörĂ­tő USA for Africa project is.