Trendmagazin

Zajlik az I’m Beautiful Szépségverseny

Cikkünk végigköveti az egész versenyt!

2012.08.08 | Kocsis Katica

Gyere el Te is a verseny döntőjére!

/2012.08.17.

Kedves Olvasóink!

Szeretettel meghívunk mindenkit az I'm Beautiful Szépségverseny "The Final" döntő gálájára a Moulin Rouge-ba szombaton! A rendezvény zártkörű, kizárólag a meghívott vendégek vehetnek részt rajta! Belépődíj nincs, de kérünk minden érdeklődőt, hogy részvételi szándékát a gala@imwmedia.com e-mail címre adja le! Elhozhatod magaddal barátaidat is, csak annyit kell tenned, hogy e-mailben elküldöd nevüket a megadott címre.



A 12 szépség mellett találkozhattok kedvenceitekkel és a divat nagyágyúival is. A közönséget Széles Iza fogja elkápráztatni csodás hangjával.

Kérünk minden kedves vendéget, hogy az alkalomhoz és a helyhez méltó öltözékben érkezzen!

A szervezők a listára kerülés elbírálásának jogát fenntartják, a korlátozott létszám miatt! Megértéseteket köszönjük!



A lányok nőkké váltak az I’m beautiful szépségverseny felkészítő tábora során

/2012.08.16.

Augusztus 7-11. között került megrendezésre az Expo Hotelben az I’m Beautiful szépségverseny felkészítő tábora, ahol a 12 döntőbe jutott lány különböző feladatok által tanulhatta meg, hogy miként is kell viselkednie egy igazi királynőnek. A versenyzőket a szerdai sminkelésre és a csütörtöki fotózásra is elkísértük.

Szerdán a lányokat egy hatalmas meglepetés várta. Két csoportra osztották őket: hatan White Diamonddá, hatan pedig Black Diamonddá váltak. Nagy volt az izgalom, hogy mégis mit jelenthet e két jelző, de a kora délutáni órákban ez ki is derült, mikor megérkeztek a PMD Trend stúdióba, ahol Mártai Marianna és profi sminkesei már várták őket. A fehér gyémántok megtanulhatták, hogyan is készítsenek el egy nappali, ötperces sminket, a fekete gyémántok számára pedig egy party make-up jelentette a kihívást.

A Zuii Organic vezető sminkmestere rengeteg hasznos tanáccsal látta el a lányokat, akik többek között megtanulhatták, hogyan is kell kiválasztani az arctípusukhoz leginkább passzoló színeket és árnyalatokat vagy azt, hogy milyen formájúra érdemes szedni a szemöldöküket. De kiderült e néhány óra alatt az is, hogy pontosan milyen mozdulatok szükségesek ahhoz, hogy az adott smink a lehető legtartósabb lehessen. Marianna szerint a lányoknál a legtöbb problémát az alapozás jelentette, hiszen legtöbbször túl nagy mennyiségben vagy egyáltalán nem használják a bőrhibákat is elrejtő fedést.

A sminkmester a tanácsok mellett igen nagy hangsúlyt fektetett arra is, hogy felhívja a résztvevők figyelmét a természetesség fontosságára: elmondta, hogy nem attól leszünk szépek, hogy vastagon kitetováljuk a szemöldökünket vagy természetellenes és túl erős sminket használunk, hanem attól, hogy egy kevés színnel és vonallal kihangsúlyozzuk magunkon azt, ami szép és elrejtjük kisebb- nagyobb hibáinkat.

Másrészt Marianna igyekezett a lányokat meggyőzni a természetes összetevőket tartalmazó sminktermékek használatának fontosságára: felvilágosította a lányokat, hogy mennyi káros anyag rejtőzik a legtöbb sminktermékben, amit nap, mint nap használnak és elmondta, hogy ezek mennyire károsítják a bőrüket. Olyan termékeket ajánlott ezek helyett, melyek mentesek a kőolajszármazékoktól, a génmódosított összetevőktől, hiszen virágokból készítik el őket. A Zuii Organic sminktermékei ráadásul kiválóan pigmentáltak, aminek köszönhetően rendkívül élénk színűek és tartósak is. A lányok ezeket a tulajdonságokat örömmel tapasztalták meg miközben először némi bizonytalansággal, majd egyre biztosabb mozdulatokkal vitték fel az alapozót, a porpúdert vagy a szemhéjpúdereket.

A következő nap is rengeteg élményt kínált a lányok számára. Egy profi fotózáson vehettek részt a királynő-jelöltek, melynek az ötcsillagos Buddha Bár Hotel adott otthont. A szállodába érkezvén a lányok arcára kiült a csodálkozás és az öröm, ami nem véletlen, hiszen a hotel igazán grandiózus belső tere nagyszerű környezetet szolgáltatott a fotókhoz. Ámulatba ejtette őket a közel négy méterre magasodó 250 kilogrammos Buddha szobor, ami méltósággal és teljes nyugalommal erősítette a hely szellemét. De meg kell említenünk az étterem rész gyönyörű faragott kanapéit is, melyeket a vöröses árnyalatú, organikus mintákkal gazdagon átszőtt szövetek tettek még elegánsabbá. A misztikus, keleties hangulatú helyek a fotóst, Bencze Zoltánt is megihlették, hiszen nagyszerű képek születtek. Zoli szerint a lányok egyre ügyesebbek és tényleg rendkívül igyekeznek, hogy a lehető legjobb formájukat hozhassák. A képek valóban legelőnyösebb formájukat mutatják meg, de ahhoz, hogy ez így történjen a Beauty Box Szépségszalon vezető fodrászának, Krisztinek, valamint Nagy Juditnak - aki a teljes stylingért volt felelős – is ki kellett alakítaniuk a lányok megfelelő külsejét, ami igazán méltó lehet akár egy szépségkirálynőhöz is.

A szépségverseny döntőjére 18-án kerül sor, ahol kiderül, hogy pontosan mit is tudtak elsajátítani a lányok a tábor különböző kihívásaiból.

I’m Beautiful szépségverseny - középdöntő

/2012.08.12.

Kedden került megrendezésre az I’m Beautiful szépségverseny középdöntője a La Prima Fashion Hotelben, ahol kiderült, hogy ki is az a legjobb 12 lány, aki a döntőben folytathatja tovább a versengést a The Most Beautiful címért.

A részvevőket a verseny mentora, Tóth Kata köszöntötte, aki már az első perctől igyekezett megnyugtatni a lányokat. Kata ismertette a verseny menetét is, melynek értelmében a lányoknak két fordulóban lesz lehetőségük arra, hogy megmutassák magukat a zsűrinek: elsőként utcai viseletben, farmerben és trikóban kellett végigvonulniuk a szakmai szemek előtt, majd bikiniben igyekeztek a legjobb formájukat előhozni.

Szabó Adri, a verseny egyik szervezője és zsűritagja szintén bátorította a lányokat, valamint ő volt az, aki köszöntötte a többi szakmai zsűritagot. A versenyzők sorsáról igen neves személyek, a divatszakma talán legjobbjai döntöttek: jelen volt Jónás Ildikó a MissQ vezető divattervezője, Nagy Judit a Beauty Box szépségszalon vezetője, Dudus Nóra modell és koreográfus, Nelly Chole a Nelly Chole divatmárka vezető divattervezője, Mártai Marianna a Zuii Organic vezető sminkmestere és maga Szabó Adri az I’m Beautiful magazin főszerkesztője.

A verseny tíz órakor vette kezdetét, amikor az első lány, Kristó Nagy Andi belépett a zsűri asztala elé. Andi ugyan még csak 15 éves, de már egy éve modellkedik és úgy tűnik, hogy idén már sikerül kijutnia külföldre is. Ugyanakkor fontos megjegyezni azt, hogy e versenyre az is jelentkezhetett, akinek semmilyen tapasztalata nem volt még a divatszakmában, így találkozhattunk olyan lányokkal, akik a Corvinus Egyetemről érkeztek, de olyanokkal is, akik három éve aktívan sportolnak. Az első fordulóban a versenyzők még rettentően izgultak, ami sokszor gátolta őket abban, hogy megmutassák, milyen fantasztikus nő lakozik bennük. Az első körben még sokszor tördelték a kezüket, el-elcsuklott a hangjuk és Adri kreatív feladatait is csak félve oldották meg. Viszont a zsűri mindent megtett annak érdekében, hogy oldja a hangulatot, ami sok esetben igazán pompás eredményekhez is vezetett: Czikó Edina például megmutatta, hogy ő nemcsak egy szép és csinos nő, hanem emellett gyönyörűen képzett hanggal is büszkélkedhet.

A lányok első bemutatkozásuk után kaptak egy szusszanásnyi szünetet, ami alatt felvehették az otthonról hozott bikinijüket és lelkiekben is készülhettek egy kicsit a következő fordulóra. A versenyzők általában úgy érezték, hogy a fürdőruhás megmérettetés könnyebb lesz majd, hiszen itt már nem fognak annyira izgulni. Manzera Niki azonban azt mondta, hogy ő éppen a bikinis castingtól fél jobban, hiszen nem teljesen elégedett az alakjával.

És valóban: a fürdőruha már semmilyen hibát nem volt képes felfedni, a szakmai zsűri szeme elől semmit sem lehetett eltitkolni. A bikinis casting során a zsűri alaposan szemügyre vette a lányok testalkatát, tartását és alakját, valamint Dudus Nóri sok esetben megnézte azt is, hogy mennyire tudnak a lányok mezítláb, lábujjhegyen járni. A forduló után a zsűri több szempontot figyelembe véve pontozta a lányokat arc, alkat, járás, tartás, kisugárzás szempontjából, de figyelembe vette igényességüket, mozgáskultúrájukat, kreativitásukat, valamint fontos volt motivációjuk is, illetve az összképről sem feledkeztek meg.

A lányok a második forduló után teljesen megnyugodtak, azonban a zsűri 8 lányt párosával még visszahívott, így a feszültség csak tovább fokozódott, azonban az eredményhirdetés fél kettőkor megkezdődött. Tóth Kata és Szabó Adri ismertette a továbbjutók neveit és mindketten megerősítették őket abban, hogy a végeredménytől függetlenül mindannyiukban ott él a királynői szépség. A versenyzőket párosával hívták ki, majd néhány szóban bátorították és biztatták őket. A versenyt tovább folytatja: Tóth Renáta, Balogh Daniella, Manzera Nikoletta, Czikó R. Edina, Bordács Anita, Babirák Barbara, Mészáros Vivien, Frits Patrícia, Lőrincz Ágnes, Rauschenberger Anita, Mocsári Melissza, Horváth Melinda. E 12 lányra a héten még igen komoly feladatok várak, ugyanis részt vesznek egy 5 napos felkészítő táborban, ahol elsajátítják a modell szakma alapjait, hogy azután a 18- án megrendezésre kerülő döntőn valaki közülük elnyerhesse a koronát.

Mi nagyon szurkolunk a lányoknak és kíváncsian várjuk, hogyan is készülnek majd e tábor során.



I’m Beautiful szépségverseny - sajtótájékoztató

/2012.08.08.

 

Igazán különleges és exkluzív szépségverseny veszi kezdetét a napokban az I’m Beautiful magazin és az IMW Media Group rendezésében. Olyan lányok kerülnek zsűrizésre, akikből egy igazi profi csapat fogja kihozni a maximumot. A sajtótájékoztatót az Expo Hotel legfelső emeletén tartották, ahonnan gyönyörű kilátás nyílt a fővárosra.

I’m Beautiful Szépségverseny 2012 sajtótájékoztató (Fotóinkat Oroszvári Péter készítette)

Adrihanna Sastre, a verseny egyik szervezője és az I’m Beautiful magazin főszerkesztője elmondta, hogy ez az esemény azért olyan különleges és egyedülálló, mert a középdöntőbe bejutott lányokat egy intelligens program egy párbajrendszer során választotta ki így biztosítva a verseny tisztaságát. A 25 lány kedden egy élő casting során mérkőzik meg egymással a szakmai zsűri előtt, ahol 12 lányt juttatnak tovább a döntőbe. Ám a végső megmérettetés előtt egy komoly táborban kell részt venniük, ahol luxuskörülmények között készítik fel őket a versenyre. Egy profi, szakmai csapat azon igyekszik majd, hogy a lányok a lehető legelőnyösebb formájukat nyújthassák a döntő napján.


A felkészítő tábor egyes eseményei a Mellow Mood hotellánc különböző luxushoteleiben zajlanak majd: a lányokat hármasával az Expo Congress Hotelben szállásolják el, a Buddha-Bar Hotelben egy igen exkluzív fotózáson vesznek majd részt, a La Prima Fashion Hotelben pedig maga a középdöntő kerül megrendezésre. A hotellánc igazgatójától, Nemes Róberttől a sajtótájékoztatón megtudtuk, hogy a 2009-ben létrejött lánc legfiatalabb és legnagyobb tagja maga az Expo, mely 160 szobájával, 3 konferenciatermével, spa és fitnesz részlegével, éttermével valamint sky-bárjával igazán ideális terepet biztosít a lányok számára.


E szálloda a versenyzőket trendi és divatos menüivel is segíti a felkészülésben, melynek központi elemei lesznek a fehér húsok és a saláták: a lányok büféreggelivel nyitják, büfévacsorával zárják a napot és a két étkezés között még ebédet is biztosít az étterem számukra. A Buddha-Bár Hotelben az egyik napon pedig Bencze Zoltán készít majd a 12 döntősről egy fotósorozatot, melyek hangulatában magát a szállodát idézik meg: vöröses, romantikus, kissé pikáns, de abszolút mértékben elegáns képek fognak születni. A La Prima Fashion pedig egy ideális helyszínéül szolgál majd a középdöntőre, mivel modern, kifinomult és trendi külsejével jól passzol a lányokhoz és az eseményhez magához.


A lányok a MissQ, a Nelly Chole ruháit, valamint a Vivien Vance fürdőruháit fogják viselni a verseny során. E három márka jól passzol a versenyhez magas minőségű, divatos és elegáns ruháival. A MissQ arca, Bognár Niki, akit az Éden Hotel sztárjaként ismerhettünk meg elmondta, hogy ő azért szereti ezeket a ruhákat, mert tökéletesen engedik láttatni szépségét, valamint igen szerethetőek is ezek a darabok, hiszen sosem esnek túlzásba. Niki állandó modellje e ruháknak, jelenleg a MissQ őszi katalógusát készítették el közösen a céggel, így kiválóan ismeri ezeket a z öltözékeket. Niki a verseny egyik zsűrijeként is jelen lesz, hiszen 10 éves kora óta modellkedik, így sok hasznos tanáccsal tudja segíteni a résztvevőket. Elmondta, hogy a verseny során leginkább arra fog figyelni, hogy a lányok meg tudják-e mutatni, hogy mi lakozik bennük, valamint hogy harmóniában vannak-e önmagukkal.


Mártai Marianna a verseny vezető sminkmestere és a Zuii Organic disztribútora szerint igen nagy hiány volt eddig az ilyen szépségversenyekből, így különösen örömmel vette a felkérést, hogy legyen a zsűri egyik tagja. Ő 2009-ben hozta be az országba a Zuii Organic ausztrál biosminkmárkát, melynek termékei virágokból, virágalapanyagokból készülnek, így védenek és ápolnak, amellett, hogy kiváló pigmentáltságuknak köszönhetően rendkívül tartósak is. A lányokat is ezekkel a termékekkel sminkelik majd ki és egy szerencsés versenyző ezenfelül az idei Zuii Organic karácsonyi kollekciójának arca is lehet. A lányok frizuráját a Wella termékeivel Hoglmayer Attila alakítja majd ki, aki számára a természetesség lesz a fő vezérfonal a hajkreációk megalkotása során. A döntősöknek Pálmai Lucia 12 meglepetéscsokrot készít és az esemény virágdekorációit is neki köszönhetjük majd.


Ez a szépségverseny azért is lesz olyan egyedülálló, mert a zsűritagok kézenfogva vezetik majd a lányokat a döntő során, tanácsokkal látják el, különböző tippekkel segítik majd őket, valamint a verseny során sem engedik el a kezüket, hanem a későbbiekben is támogatják őket, hogy boldogulhassanak a divatszakmában. A Beauty Box szépségszalon vezetője, Nagy Judit a verseny után is igyekszik majd a lányokat a legjobb formájukban megtartani, de erre fog figyelni a verseny edzője, Barta Péter is. De már a táborban is komoly segítséget kapnak a döntőbe jutott lányok, hiszen Tóth Kata, a verseny mentora anyáskodik majd felettük. Kata a sajtótájékoztatón elmondta, hogy már most is igen bensőséges viszony alakult ki közte és a versenyzők között, így teljesen biztos lesz abban, hogy sokszor meg fogja könnyezni eredményeiket. Nagyon örül annak, hogy ilyen intimmé tették ezt a versenyt, hiszen így új színt vittek a szépségversenyek sorába és Adrival együtt remélik, hogy tartós barátságok alakulnak ki majd a versenyzők és a zsűritagok között.