New Yorkból is komoly adóbevételek érkeznek
Kaliforniában adóznak a legtöbbet
0 hozzászólás
Munkatársunktól    2015.02.12

Egy friss tanulmĂĄny azt ĂĄllapĂ­totta meg, hogy Kalifornia a legdrĂĄgĂĄbb ĂĄllam az egĂŠsz EgyesĂźlt Államokban, elsősorban ha az ĂĄllami, ĂŠs a helyi adĂłkat vesszĂźk figyelembe.


A kutatĂĄs azt a kĂśvetkeztetĂŠst is megĂĄllapĂ­totta, hogy a keresők felső 1%-­a KaliforniĂĄban a helyi adĂłkra jelentős Ăśsszeget kĂślt rendszeresen. A legjobban kereső lakosok ĂĄltalĂĄban 8,8% adĂłt fizetnek. KaliforniĂĄn kĂ­vĂźl Hawaii, Vermont, New Jersey, ĂŠs Oregon is olyan jĂłl kereső ĂĄllamok, melyek nagymĂŠrtĂŠkben hozzĂĄjĂĄrulnak az ĂĄllami ĂŠs a helyi adĂłkhoz is. Ezek kĂśzĂźl, mĂ­g Hawaii ĂŠs Vermont hozzĂĄjĂĄrulĂĄsa 8%-­os, addig New Jersey ĂŠs Oregon hozzĂĄjĂĄrulĂĄsa kĂśrĂźlbelĂźl 7%­-os.

Érdekes feltĂŠtelezĂŠssel ĂĄllt elő a tanulmĂĄny, miszerint ĂĄltalĂĄnossĂĄgban az Amerikai EgyesĂźlt Államokban a felső 1% a jĂśvedelemadĂł 5,6%­-ĂĄt fizeti. HabĂĄr a tanulmĂĄnyban azt is megĂĄllapĂ­tottĂĄk, hogy az alsĂł 20% a listĂĄn orszĂĄgszerte is 11% adĂłt fizet. Az Ă­rĂĄs rendkĂ­vĂźl kritikus az EgyesĂźlt Államokban elterjedt adĂłrendszerrel kapcsolatban. RĂĄmutatott arra, hogy az adĂłrendszer jelenlegi formĂĄjĂĄban nem a legmegfelelőbb, hiszen az alacsony, ĂŠs a kĂśzepes jĂśvedelmű csalĂĄdoktĂłl veszi el a nagyobb Ăśsszegeket inkĂĄbb, mint a gazdagabb csalĂĄdoktĂłl. HabĂĄr a valĂłsĂĄg az, hogy az Államok adĂłjĂĄnak a zĂśme KaliforniĂĄbĂłl, ĂŠs New YorkbĂłl szĂĄrmazik, ami szintĂŠn nem hagyhatĂł figyelmen kĂ­vĂźl. A nĂŠpessĂŠg felső 1%­-a ezekben az ĂĄllamokban tĂśbb mint 40% adĂłt fizet.

Szürke Calvin Klein pulóver
A Calvin Klein ismét egy remek pulóverrel jelentkezett, amit a Dress for Lessnek hála most mi is megvásárolhatunk.

IdĂŠn sem lesz hiĂĄny Ăşj karĂłrĂĄkbĂłl, erről a bĂĄzeli ĂłrakiĂĄllĂ­tĂĄs gondoskodik. Folyamatosan frissĂźlő cikkĂźnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂŠn ĂŠrkezett el 40. ĂŠvfordulĂłjĂĄhoz a Patek Philippe legnĂŠpszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂŠre kĂŠt kĂźlĂśnleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂŠ Weber elemzĂŠsĂŠből kiderĂźl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svĂĄjci luxusĂłrĂĄk toplistĂĄjĂĄt. A mĂĄsodik helyen az Omega ĂĄll.
Az idei Baselworld kiĂĄllĂ­tĂĄs is szĂĄmtalan ĂşjdonsĂĄgot tartogat a luxusĂłrĂĄk rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂźlő cikkĂźnkben a legĂŠrdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂźnk!
1988-ban vĂŠget ĂŠrtek az iraki-irĂĄni harcok az ÖbĂśl-hĂĄborĂşban, SzÜßlban megkezdődtek a huszonnegyedik nyĂĄri olimpiai jĂĄtĂŠkok, a Die Hard pedig ĂłriĂĄsi sikert ĂŠrt el a mozikban.