Egy haznkban mg ismeretlen divatmrka
Kate Spade, kicsiny vilgunk sznfoltja
12 hozzszls
Bork Anna    2011.05.12

Dolce&Gabbana, Gucci, Dior, Louis Vuitton, Armani, Bvlgari, Roberto Cavalli, Chanel, Versace, Burberry és persze napestig sorolhatnám. Mindet ismerjük itthon. Ha terítéken van az új kollekciójuk, elemzések, kritikák hada ostromolja ket. Ruhadarabjaik, kiegészítik egyediek, állandóak a vörös sznyegeken, áraik pedig a csillagos ég határait súrolják.


Viszont mi a helyzet azokkal a tervezkkel, cégekkel, akik sikeresek, de Magyarországon még nem elég ismertek? Alkotnak vajon új dolgokat? Tetszenének ezek nekünk? Örömmel mutatom be Nektek a Kate Spade-et, egyenesen a színek tömkelegébl.

A cég névadója, leánykori nevén Kate Brosnahan, a Mademoiselle magazinnál dolgozott, a kiegészítk rovatának szerkesztjeként egészen 1991-ig, amikor is kilépett állásából. Azonban a kiegészítk szakértje véletlenül sem szakított a divattal. Mi mással állhatott volna kedvese, Andy Spade elé 1991-ben, mint, hogy táskákat szeretne tervezni. Méghozzá olyanokat, amelyek egyszerek, praktikusak és nem kerülnek milliókba.


A cég végül 1993-ban alakult meg. Andy akkoriban egy reklámügynökségnél dolgozott és volt pár ötlete, hogyan lehetne eladni Kate táskáit. Elsként Kate Spade-re keresztelte az üzletet, holott akkor még nem is volt a felesége Kate. Aztán teljesen kimerítette saját bankszámláját: így Kate egy 35 ezer dolláros tkérl indult, párja jóvoltából. A „Kate Spade Handbags” névvel törtek be k ketten a divatvilágba. 1996-ban nyílt meg az els üzletük New Yorkban. Sikert sikerre halmozott a Spade brand. Kate-et 1996-ban az Amerikai Divattervezk Szövetsége „Amerika új felfedezettje a kiegészítkben” díjjal ünnepelte, 1998-ban pedig „az év legjobb kiegészít tervezje” címet kapta meg. Lakáskollekcióját is számos díjjal jutalmazta többek között az Elle Decor, a House Beautiful és a Bon Apetite magazin is.

1999-ben a Neiman Marcus Csoport vásárolta fel a cég jelents részét. Majd 2006-ban úgy döntött a Spade család és a Neiman Marcus is, hogy túlad rajta. Spade-ékhez még 2005-ben megérkezett a baba, Bea, és Kate nem szeretett volna lemaradni az anyaság egyetlen percérl sem. Saját bevallása szerint, azóta, hogy eladták cégüket, egyetlen Kate Spade üzletbe sem tette be a lábát. Így a Kate Spade azóta is a híres-neves Liz Claiborne csoport leányvállalatait gyarapítja, úgy, ahogyan a Mexx vagy a DKNY.


A Kate Spade irányelve nem éppen az, hogy az adott év legtrendibb színeit, formáit valósítsák meg. Idtálló, örök darabokat alkotnak, amiket bármikor-bármihez felvehetsz Te is, én is. Egy pici betekintést nyerhettek az összeállításomból abba, hogy a darabjaik mennyire barátságosak, bohókásak, azonban mégsem néznek teljesen hülyének az utcán, ha felveszed ket. Gyönyör színek, csíkok, pöttyök, masnik, szalagok...és még csupa-csupa olyan dolog, amit minden hölgy örömmel visel.


Figyelemre méltó és rohanó világunkban példaérték az, amit a Kate Spade csinál. A „Women for women”, azaz „Nk a nkért” akcióban a háborús övezetekben dolgozó ntársainkat segítik, oktatják ket, munkát adnak nekik korrekt fizetésért. A Kate Spade els ilyen kollekciója a rwandai nk keze nyomán készült. Színesek és természetesen egyediek.


A Kate Spade azóta elég széleskör. Árulnak még a fentieken kívül, irodaszereket, parfümöket, kozmetikai cuccokat, pizsamákat, ágynemket, fürdszobai dolgokat, tapétát és még iPhone, iPad, Blackberry tokokat is.


A Kate Spade nem is oly régen kezdte a munkáját, de máris gyönyör pályát futott be a divatvilágban. Több, mint 90 üzlete nyílt már meg világszerte. Sajnos Európában csak az úgynevezett „pop-up” shop, azaz néha felbukkanó üzlet található meg, az is Londonban. Ráadásul a Kate Spade sem tartozik az igazán olcsó kategóriába, persze magyarországi viszonylatban. De az is biztos, hogy nem fog veled szembejönni egyhamar, de talán soha az a darab, amit megvettél.


Természetesen ti is kedvetekre válogathattok a Kate Spade oldalán. ;)

5,963,700 Huf / 19,300 Eur
4,140,600 Huf / 13,400 Eur
Az utóbbi idben számtalan kérdés merült fel a Trendmagazinnal kapcsolatban, amikre most megérkeztek a válaszok!
A Trendmagazin tavaly már bemutatta az Andrássy úton található Zegna szalont. A cikk nagyon nagy visszhangot váltott ki, éppen ezért úgy láttuk, van értelme egy újabb interjúnak is ebben a témakörben. Kolozsvári Zsuzsával, az Ermenegildo Zegna üzletvezetjével Hennel Ádám beszélgetett.
Hennel Ádám a Fix HD magazin msorában beszélt a Trendmagazinról, valamint a jövbeli tervekrl.
avatar
Bellagirl
-
2011.05.16. 19:06
12
n biztos nem adtam volna el egy ilyen j cget :)
avatar
Zelda
-
2011.05.16. 00:33
11
Aha. Az mg nem is olyan rossz, csak kr hogy nincs itthon zletk :(
avatar
flashy2
-
2011.05.15. 17:08
10
ahh azok a tskk.. szerelmes lettem ^.^
avatar
andy
-
2011.05.13. 12:34
9
azok a tskk!!!!! mennyire szpek!:o
avatar
Angelina
-
2011.05.13. 00:13
8
Tnyleg j cikk lett, nekem is tetszenek a Kate Spade ruhi. Mennyi klassz mrka lehet mg amirl itthon nem is tudunk :(
avatar
banannie
-
2011.05.12. 22:41
7
@Zelda rkategria: 10 ezertl 150 ezerig. (apr kiegsztktl tskkig, ruhkig)
@noncsika Magyarorszgrl rendelni, nem igazn lehet. a kate spade oldalt ajnlom figyelmedbe.
@Adrihanna: ksznm szpen a gratulcit! :)))
avatar
Adrihanna
-
2011.05.12. 21:45
6
Annaaaaa!!! =) Gratullok! Szupi vagy.. s ez a KS meg nagyon cscs =))))
avatar
noncsika
-
2011.05.12. 20:39
5
hell! nekem is megtetszettek ezek a ruhk, hol juthatok hozz magyarorszgon?
avatar
Csili
-
2011.05.12. 19:30
4
lomszp!!!
avatar
Fannika13
-
2011.05.12. 16:25
3
nagyon cukik :)
avatar
Zelda
-
2011.05.12. 15:19
2
Nagyon tetszenek, fleg a tskk:) Milyen rkategriba tartozik?
avatar
alawa
-
2011.05.12. 14:52
1
sosem hallottam mg errl a mrkrl, de a ruhk nagyon tetszenek :))) unom mr a sok szntelen, fak ruht, sokkal jobbak az lnken sznesek :)
Barna lencss Prada napszemveg
Ha új napszemüvegben gondolkodtok, íme egy igazán jó választás! A férfiak általában szeretik a fekete, sötétszürke változatokat, de szerintem egy barna, illetve aranyszín szemüveg is elfér ezek mellett.

Idén sem lesz hiány új karórákból, errl a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissül cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzésébl kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissül cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
1986-ot egy negatív szimbólummá vált katasztrófa, a Csernobil-i atomreaktor robbanása árnyékolta be, az év egyik legnagyobb slágere a 'Rock me Amadeus' volt, Tom Cruise fszereplésével pedig a Top Gun hódította a mozikat.