A jelenlegi még mindig jól bírja a strapát
Készül az új Bestia Obamának?
0 hozzászólás
Munkatársunktól    2013.10.29

Habár az amerikai kormány már eldöntötte, hogy új elnöki limuzinokat fog vásárolni, addig a jelenleg is használatos járgány - a „Bestia“, még mindig a legbiztonságosabb elnöki jármű a világon, benne a legkorszerűbb egyedi kiegészítőkkel.


De a helyzet az, hogy senkinek - kivéve néhány bennfentest a titkos szolgálattól-, nincs a leghalványabb fogalma sem a járműben található biztonsági kiegészítőkről, azonban az Autoweek-nek sikerült kicsikarnia néhány szigorúan titkos információt a Bestiáról. A jelenlegi elnöki limuzin 2009-ben tért újra vissza, és az előző verziójához képest komoly fejlesztésen ment keresztül. A legnagyobb különbség az, hogy a régi limuzin alapja egy Cadillac volt, mely köré nehéz páncélt építettek, míg a Bestia önmagában egy Cadillac-nek álcázott tank. A felfüggesztés teljesen eltér egy szokásos Cadillac-étől, sokkal inkább egy GM alvázához hasonlít.


A Bestia speciális katonai páncélzattal rendelkezik, ami az ajtóknál 20 cm vastag, ezen kívül kevlár borítású, ami teljes mértékben ellenáll egy kisebb bombatámadásnak, és bármilyen gránáttal okozott robbanásnak. Az autó 6800 kg súlyú, ami azt eredményezi, hogy egy erős, V8-as motor kell a meghajtásához. A limuzin árát 1,5 millió dollárra (kb. 330 millió forintra) becsülik, ami körülbelül 12 darab alap felszereltségű limuzin árának felel meg.

Cimkék: autó, Barack Obama, luxus,
Aviator stílusú Gucci napszemüveg
Szerintem egy barna lencsés aviator stílusú napszemüveg egyetlen férfi kelléktárából sem hiányozhat.

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
Amikor mindenki kĂ©t számmal nagyobb felső ruhát, de szűk nadrágot hordott, amikor a fĂ©rfiak nagy rĂ©szĂ©nek is nőies frizurája volt, amikor egy mobiltelefon akkora volt, mint ma egy laptop, na akkor dĂşlt a huszadik század legnagyobb kulturális forradalma.