Mérnöki pontosság és művészi kivitelezés
Két új modell az Ulysse Nardintól
6 hozzászólás
Oroszvári Péter    2012.05.22

Az Ulysse Nardin volt az első Ăłragyár, ami öröknaptáras modellt alkotott meg, ráadásul Ăşgy, hogy egy korona elĂ©g volt az összes naptárfunkciĂł kezelĂ©sĂ©hez – akármelyik irányba. Nem csoda hát, hogy ez az egyszerű állĂ­thatĂłság hamar etalonná vált az ĂłrakĂ©szĂ­tĂ©sben.

Ulysse Nardin El Toro
Perpetual Calendar
Ulysse Nardin El Toro Perpetual Calendar

Az El toro ennek az öröknaptáras modellnek az egyenes ági leszármazottja. Maradt a csodálatos naptárszerkezet, kibővĂ­tve azzal, hogy az ĂłramutatĂłt a percmutatĂł állĂ­tása nĂ©lkĂĽl állĂ­thatjuk előre-hátra egy másik időzĂłna beállĂ­tásához.

Ulysse Nardin El Toro
Perpetual Calendar
Ulysse Nardin El Toro Perpetual Calendar

A 18 karátos tokot szĂ©pen kiegĂ©szĂ­ti a kĂ©k lĂĽnetta, az ezĂĽst számlap, Ă©s a minősĂ©gi kerámia gombok. KĂ©tfĂ©le szĂ­j rendelhető hozzá: választhatjuk a sportosabb kaucsukot, vagy az elegánsabb bőrt. Az Ăłra 45 Ăłrás járástartalĂ©kkal bĂ­r, Ă©s 100 mĂ©terig vĂ­zállĂł.

Ulysse Nardin Classico Santa
Maria
Ulysse Nardin Classico Santa Maria

Teljesen más stĂ­lust kĂ©pvisel a 30 darabos limitált szĂ©riában kĂ©szĂĽlő Santa Maria - ez volt Kolumbusz KristĂłf zászlĂłshajĂłja, mellyel 1492-ben felfedezte Amerikát. Nagyobb volt testvĂ©reinĂ©l, a Ninánál Ă©s a Pintánál, Ă©s fĂ©lelmetes viharokat bĂ­rt ki, joggal tiszteleghet hát előtte az Ăłra.

Ulysse Nardin Classico Santa
Maria
Ulysse Nardin Classico Santa Maria

A művĂ©szi kialakĂ­tást mĂ©rnöki precizitás kĂ­sĂ©ri. A zománcozott számlapon bĂĽszkĂ©n halad a tengeren a nagy hajĂł, Ă©s ebben egy dátumjelző vagy kronográf-mutatĂł sem akadályozhatja meg – az Ăłra csakis a pontos időt mutatja az egyszerűsĂ©g jegyĂ©ben. Az Ulysse Nardin művĂ©szeinek több, mint 50 munkaĂłrájába kerĂĽl egy számlap megalkotása, Ă©s ez alatt 26-szor kerĂĽl kemencĂ©be a kĂĽlönböző felvitt szĂ­nrĂ©tegek megszilárdĂ­tása miatt. A 42 Ăłrás járástartalĂ©kkal rendelkező Ăłra 40mm-es, 18 karátos aranytokot kapott, Ă©s 50 mĂ©terig vĂ­zállĂł.

Kapcsolódó cikkek
Az Hublot az utĂłbbi idők számos szĂ­nes, feltűnő Ăłrája után most egy Ăşj, sokkal visszafogottabb modellt mutatott be.
Kis tĂşlzással egĂ©sz New York arrĂłl az ĂłraĂĽzletről beszĂ©l, ami a napokban nyitott meg a vásárlĂłk számára a Madison Avenue frekventált rĂ©szĂ©n. Az IWC Ăşj központi butikja hatalmas mĂ©retĂ©vel Ă©s pazar kialakĂ­tásával világos ĂĽzenetet kĂĽldött a konkurenseknek: Az IWC mĂ©g mindig az Ă©lvonalban van.
avatar
Chris
-
2012.05.28. 23:46
6
Mestermunka. Tetszik hogy a kéket is gyakran használják fő színként.
avatar
Alex89
-
2012.05.24. 21:23
5
Árakat meg se kérdezem :D
avatar
costa
-
2012.05.23. 20:30
4
\"Az Ulysse Nardin művészeinek több, mint 50 munkaórájába kerül egy számlap megalkotása, és ez alatt 26-szor kerül kemencébe a különböző felvitt színrétegek megszilárdítása miatt.\"

OMG!
avatar
Balumsn
-
2012.05.23. 15:12
3
Klassz mindkettő!
avatar
tywin
-
2012.05.22. 21:26
2
Az also tokeletes mestermunka.. Minden dijat odaadnek nekik ezert.
avatar
urbanjoco
-
2012.05.22. 19:37
1
El Toro - ilyen szép órát még nem láttam!
'Nézd-a-hátam' HUMÖR kardigán
Valami ultra-különleges pulcsira vágysz? Szeretnéd, ha mindenki megbámulna, még akkor is, ha háttal állsz nekik? Nos, akkor számodra talán beválhat a HUMÖR egyik igen érdekes kardigánja, melyhez a YOOX segítségével hozzájuthatsz.

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
A folyamatosan kiĂşjulĂł izraeli-arab konfliktus 1982-ben egy Ăşjabb fordulĂłponthoz Ă©rkezett, közben Michael Jackson Thriller cĂ­mű albuma világsikert Ă©rt el, Steven Spielberg E.T.-je pedig Golden Globe-ot nyert.