A kényelmesebb érdeklődők fotókon is megtekinthetik
Kiállítás a víz alatt
4 hozzászólás
Oroszvári Péter    2012.06.02

Minden művĂŠsz leghőbb vĂĄgya, hogy alkotĂĄsai lĂĄthatĂłak legyenek valahol, legyen az egy mĂşzeum, egy park, vagy akĂĄr egy utca. Jason deCaires Taylor nem elĂŠgedett meg ezekkel: ő a tenger fenekĂŠn keltette ĂŠletre szobrait.


Taylor EurĂłpĂĄban ĂŠs ÁzsiĂĄban nőtt fel, gyerekkĂŠnt rengeteget bĂşvĂĄrkodott Malajzia korallzĂĄtonyainĂĄl. Londonban tanult szobrĂĄszatot, de a vĂ­z szeretete megmaradt, 20 ĂŠvnyi tapasztalatĂĄval bĂşvĂĄroktatĂłkĂŠnt foglalkozott, ĂŠs fotĂłzta is a mĂŠlysĂŠget, mellyel tĂśbb dĂ­jat is elnyert.


Első kiĂĄllĂ­tĂĄsa a KĂśzĂŠp-amerikai Grenada partjai mellett nyĂ­lt meg 2006-ban, melyet a National Geographic bevĂĄlogatott a vilĂĄg 25 csodĂĄja kĂśzĂŠ. Legfrissebb művei a mexikĂłi Cancun vĂ­zĂŠben lĂĄtogathatĂłak szabadon, de termĂŠszetesen Ă­gy nem sok ember gyĂśnyĂśrkĂśdhetne bennĂźk: itt jĂśn kĂŠpbe a fotĂłzĂĄs. MĂĄr magĂĄban a szobrai is felfoghatĂłak műalkotĂĄsnak, de a vĂ­zi kĂśrnyezetben teljesen mĂĄs ĂŠrtelmet nyer minden. Elhelyezi, majd lefotĂłzza őket, ĂŠs ezeket is kiĂĄllĂ­tja neves galĂŠriĂĄkban. TermĂŠszetes velejĂĄrĂłja a nedves helynek az is, hogy idővel az ĂŠlőlĂŠnyek belakjĂĄk, Ă­gy ezt a folyamatot is jĂłl tudja ĂĄbrĂĄzolni fotĂłival.


LĂĄtvĂĄnynak sem utolsĂł, de a fĂŠrfi nem titkolt cĂŠlja, hogy felhĂ­vja a figyelmet a kĂśrnyezetszennyezĂŠs visszaszorĂ­tĂĄsĂĄra is. TovĂĄbbi informĂĄciĂł, kĂŠpek ĂŠs videĂłk elĂŠrhetőek a honlapjĂĄn.

3,908,850 Huf / 12,650 Eur
9,733,500 Huf / 31,500 Eur
avatar
monti
-
2012.06.08. 15:49
4
fúh na ne :SS ijesztő..
avatar
tofi
-
2012.06.03. 14:46
3
hűűűha :) szuper
avatar
Alex89
-
2012.06.03. 01:20
2
Utolsó fotó!! :O
avatar
regi17
-
2012.06.02. 20:34
1
egyedi, félelmetes, látni kell! :)
Halszálkamintás Thomas Pink ing
Van két olyan márka, mely szerintem a legjobb minőségben, a leginnovatívabb módon készít elegáns ingeket. Az egyik a Robert Graham, a másik pedig a Thomas Pink.

IdĂŠn sem lesz hiĂĄny Ăşj karĂłrĂĄkbĂłl, erről a bĂĄzeli ĂłrakiĂĄllĂ­tĂĄs gondoskodik. Folyamatosan frissĂźlő cikkĂźnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂŠn ĂŠrkezett el 40. ĂŠvfordulĂłjĂĄhoz a Patek Philippe legnĂŠpszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂŠre kĂŠt kĂźlĂśnleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂŠ Weber elemzĂŠsĂŠből kiderĂźl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svĂĄjci luxusĂłrĂĄk toplistĂĄjĂĄt. A mĂĄsodik helyen az Omega ĂĄll.
Az idei Baselworld kiĂĄllĂ­tĂĄs is szĂĄmtalan ĂşjdonsĂĄgot tartogat a luxusĂłrĂĄk rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂźlő cikkĂźnkben a legĂŠrdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂźnk!
1987-ben Jasszer Arafat vezetĂŠsĂŠvel megindult az első palesztin intifĂĄda, a FĂśld elĂŠrte az ĂśtmilliĂĄrdos nĂŠpessĂŠget, a mozikat pedig meghĂłdĂ­totta Gordon Gekko.