A németek mindenkit megelőztek
Kik adják a világon a legtöbb borravalót?
0 hozzászólás
Munkatársunktól    2013.06.26

A Tripadvisor utazási közösségi portál újabb listát állított össze a weboldal látogatóinak szavazatai alapján. Ezúttal a világ legtöbb borravalót adó nemzeteit keresték.


Több mint 9000 megkĂ©rdezett válaszai alapján kĂ©szĂĽlt el a lista. Az Ă©len a nĂ©metek vannak, náluk az utazĂłk 69%-a mondta, hogy minden esetben ad borravalĂłt, amikor a világot járja. A nyolc nemzetből összeállĂ­tott rangsort az olaszok zárják, akiknek kevesebb, mint a negyedĂĽk hálálkodik a kiszolgálásĂ©rt. A második helyen az Amerikaiak állnak, akiknek a kultĂşrájuk rĂ©sze a borravalĂł fizetĂ©se. KözĂĽlĂĽk sokan a kĂĽlönböző fĂłrumokon Ă©s az utazási irodákban Ă©rdeklődnek a nyaralás előtt, hogy az adott országban milyen szokásoknak kell megfelelni. A harmadik helyen az oroszok vannak, akiket a Brazilok követnek. Az utĂłbbiaknak már kevesebb, mint a fele Ă©rtĂ©keli a szolgáltatásokat borravalĂłval.

A teljes lista Ă­gy alakul:

1. Németek – 69%
2. Amerikaiak – 57%
3. Oroszok – 53%
4. Brazilok – 40%
5. Franciák – 39%
6. Britek – 39%
7. Spanyolok – 36%
8. Olaszok – 23%

Cimkék: étterem, pénz, utazás,
A.P.C. kockás zakó
Az A.P.C. új kollekciójának egyik legmodernebb és legfiatalosabb zakója most megvásárolható a Saks Fifth Avenue segítségével.

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
1986-ot egy negatĂ­v szimbĂłlummá vált katasztrĂłfa, a Csernobil-i atomreaktor robbanása árnyĂ©kolta be, az Ă©v egyik legnagyobb slágere a 'Rock me Amadeus' volt, Tom Cruise főszereplĂ©sĂ©vel pedig a Top Gun hĂłdĂ­totta a mozikat.