A bűnszervezettel és pénzmosással vádolt Megaupload vezére új portált indít
Kim Dotcom zeneszolgáltatóval támadna
7 hozzászólás
Horváth Tamás    2012.08.14

Nagy dobásra kĂ©szĂĽl a Megaupload kĂ©tes hĂ­rű vezĂ©re: Kim Dotkom saját zeneszolgáltatĂł szájtot indĂ­tana az idei Ă©v vĂ©gĂ©n. A polgári nevĂ©n Kim Schmitz-kĂ©nt ismert nĂ©met ĂĽzletember nem akármilyen birodalmat Ă©pĂ­tett ki az internet teljes adatforgalmának 5%-át kitermelő fájlcserĂ©lős weboldalával, amit idĂ©n januárban botrányos körĂĽlmĂ©nyek között záratott be az FBI. A többszáz milliĂł dollárt kaszálĂł, fejedelmi Ă©letet Ă©lő Dotkomot rajtaĂĽtĂ©sszerűen, kommandĂłsokkal vettĂ©k őrizetbe Ăşj-zĂ©landi kastĂ©lyában, majd tetemes ĂłvadĂ©k ellenĂ©ben engedtĂ©k szabadlábra.

A kastély a Megaupload
segítségével terjesztett tartalmak bevételeiből épült
A kastély a Megaupload segítségével terjesztett tartalmak bevételeiből épült

Kim Dotcom továbbra is ártatlannak vallja magát, ĂĽgyvĂ©dei szerint őt nem lehet felelőssĂ©gre vonni azĂ©rt, mert oldalán egyesek illegális tartalmakat futtattak. A valĂłság közben az, hogy a Megaupload bezárása után a legnagyobb felzĂşdulás a kĂĽlönfĂ©le filmek, sorozatok Ă©s zenei albumok ingyenes megosztására szakosodott warezoldalak felől Ă©rkeztek.

Az FBI lefoglalta Dotcom
luxusautóit
Az FBI lefoglalta Dotcom luxusautóit

Közben a Megaupload bezárásának botránya egĂ©szen a FehĂ©r Házig jutott, amikor Dotcom azzal vádolta meg Joe Biden amerikai alelnököt, hogy közvetlenĂĽl az ő utasĂ­tására csapott le rá az FBI (a rajtaĂĽtĂ©sről kĂ©szĂĽlt videĂł itt megtekinthető). Szerinte ugyanis az Obama-kormányzat ezzel a lĂ©pĂ©ssel prĂłbálja kiengesztelni Hollywoodot Ă©s a nagy hatalommal bĂ­rĂł kiadĂłvállalatokat, akiknek vezetői egyre többször mutatkoznak Mitt Romney körĂĽl.

A Dotcomot vĂ©dő ĂĽgyvĂ©dek a teĂłriát erősĂ­tendő utaltak arra a nĂ©hány hĂłnapja törtĂ©nt kĂ­nos csörtĂ©re, amikor az amerikai filmkiadĂłk szövetsĂ©ge burkoltan megfenyegette Obamát, hogy ha nem áll ki a szĂłrakoztatĂłipar mellett Ă©s nem tesz komoly lĂ©pĂ©seket az illegális tartalmak megfĂ©kezĂ©sĂ©re, akkor majd ők is meggondolják, mennyire szeretnĂ©k az Ăşjraválasztási kampányát támogatni. Közben az Ăşj-zĂ©landi bĂ­rĂłság határozatot hozott, miszerint aránytalan Ă©s törvĂ©nytelen volt a Dotcom kastĂ©lyát megszállĂł FBI akciĂłja.

Kim Dotcom ezúttal egy saját
zeneszolgáltatóval támadna
Kim Dotcom ezúttal egy saját zeneszolgáltatóval támadna

A nĂ©met webguru azonban Ăşgy látszik mit sem törődik az ellene felhozott vádakkal (melyek szerint cirka fĂ©lmilliárd dolláros kárt okozott a valĂłdi jogtulajdonosoknak), sem azzal, hogy bűnszövetkezetben elkövetett szerzői jogsĂ©rtĂ©ssel Ă©s pĂ©nzmosással is vádolják, amikĂ©rt akár 60 Ă©vet is kaphat. Ehelyett egy Ăşj gigaportál bevezetĂ©sĂ©re kĂ©szĂĽl, amit Megabox nĂ©vre keresztelt el. A Megabox egy fĂĽggetlen zeneszolgáltatĂłkĂ©nt ĂĽzemelne, ahol a művĂ©szek, előadĂłk kihagyva a nagy cĂ©geket, közvetlenĂĽl a rajongĂłiknak tudnák Ă©rtĂ©kesĂ­teni a műveiket, Ă­gy az alapĂ­tĂł szerint a bevĂ©tel 90%-a a szerzőknĂ©l maradna. Vagyis Dotcom ezĂşttal is a nagy angolszász kiadĂłk Ă©s lemezvállalatok ellen indĂ­tana offenzĂ­vát, kĂ©rdĂ©s mekkora sikerrel.

avatar
webber
-
2012.08.30. 01:02
7
Én szurkolok neki! a lemezcégek így is megsarcolják a fogyasztót.
avatar
Walther
-
2012.08.19. 19:02
6
gunbro: úgy lehetne megoldani, ha a net szolgáltatónál lenne forgalom limit és azután fizetni kéne.
avatar
gunbro
-
2012.08.18. 02:07
5
de ez baromság! ha nincs megaupload akk lesz más.. mindent nem lehet lelőni ott a torrent stbstb.. nem mondom hogy helyes de ez van. nincs ötletem rá hogy lehetne megoldani hogy a kiadók se menjenek csődbe a sok warez miatt.
avatar
Tompi
-
2012.08.16. 14:40
4
Jaj minden warezoldal azzal védekezik amikor lekapcsolják őket, hogy ők csak a tárhelyet adják és nem tudnak semmiről se... VICC!
avatar
somoslaci
-
2012.08.15. 23:15
3
A nagy kiadók kezdték unni hogy ez az ember multimilliomos lett az ő kárukra és elkezdték puhítani a kormányt hogy lépjen!
avatar
donvito
-
2012.08.15. 19:49
2
Ez a zenés oldal hülyeség.. Ott az Itunes meg a rendes lemezek, amik csak kiadóval mennek..
avatar
gabesz21
-
2012.08.15. 16:14
1
nekem azért párszor jól jött a mega :D
Paolo Pecora kabát bőrdíszítéssel
Az itt látható Paolo Pecora szövetkabát már első ránézésre is magával ragadó, hiszen a szürke színt barna bőrdíszítésekkel dobták fel a tervezők.

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
A nyolcvanas Ă©vek derekán több terror támadás is törtĂ©nt, de elindult a világsztárokat tömörĂ­tő USA for Africa project is.