A bűnszervezettel és pénzmosással vádolt Megaupload vezére új portált indít
Kim Dotcom zeneszolgáltatóval támadna
7 hozzászólás
Horváth Tamás    2012.08.14

Nagy dobásra készül a Megaupload kétes hírű vezére: Kim Dotkom saját zeneszolgáltató szájtot indítana az idei év végén. A polgári nevén Kim Schmitz-ként ismert német üzletember nem akármilyen birodalmat épített ki az internet teljes adatforgalmának 5%-át kitermelő fájlcserélős weboldalával, amit idén januárban botrányos körülmények között záratott be az FBI. A többszáz millió dollárt kaszáló, fejedelmi életet élő Dotkomot rajtaütésszerűen, kommandósokkal vették őrizetbe új-zélandi kastélyában, majd tetemes óvadék ellenében engedték szabadlábra.

A kastély a Megaupload
segítségével terjesztett tartalmak bevételeiből épült
A kastély a Megaupload segítségével terjesztett tartalmak bevételeiből épült

Kim Dotcom továbbra is ártatlannak vallja magát, ügyvédei szerint őt nem lehet felelősségre vonni azért, mert oldalán egyesek illegális tartalmakat futtattak. A valóság közben az, hogy a Megaupload bezárása után a legnagyobb felzúdulás a különféle filmek, sorozatok és zenei albumok ingyenes megosztására szakosodott warezoldalak felől érkeztek.

Az FBI lefoglalta Dotcom
luxusautóit
Az FBI lefoglalta Dotcom luxusautóit

Közben a Megaupload bezárásának botránya egészen a Fehér Házig jutott, amikor Dotcom azzal vádolta meg Joe Biden amerikai alelnököt, hogy közvetlenül az ő utasítására csapott le rá az FBI (a rajtaütésről készült videó itt megtekinthető). Szerinte ugyanis az Obama-kormányzat ezzel a lépéssel próbálja kiengesztelni Hollywoodot és a nagy hatalommal bíró kiadóvállalatokat, akiknek vezetői egyre többször mutatkoznak Mitt Romney körül.

A Dotcomot védő ügyvédek a teóriát erősítendő utaltak arra a néhány hónapja történt kínos csörtére, amikor az amerikai filmkiadók szövetsége burkoltan megfenyegette Obamát, hogy ha nem áll ki a szórakoztatóipar mellett és nem tesz komoly lépéseket az illegális tartalmak megfékezésére, akkor majd ők is meggondolják, mennyire szeretnék az újraválasztási kampányát támogatni. Közben az új-zélandi bíróság határozatot hozott, miszerint aránytalan és törvénytelen volt a Dotcom kastélyát megszálló FBI akciója.

Kim Dotcom ezúttal egy saját
zeneszolgáltatóval támadna
Kim Dotcom ezúttal egy saját zeneszolgáltatóval támadna

A német webguru azonban úgy látszik mit sem törődik az ellene felhozott vádakkal (melyek szerint cirka félmilliárd dolláros kárt okozott a valódi jogtulajdonosoknak), sem azzal, hogy bűnszövetkezetben elkövetett szerzői jogsértéssel és pénzmosással is vádolják, amikért akár 60 évet is kaphat. Ehelyett egy új gigaportál bevezetésére készül, amit Megabox névre keresztelt el. A Megabox egy független zeneszolgáltatóként üzemelne, ahol a művészek, előadók kihagyva a nagy cégeket, közvetlenül a rajongóiknak tudnák értékesíteni a műveiket, így az alapító szerint a bevétel 90%-a a szerzőknél maradna. Vagyis Dotcom ezúttal is a nagy angolszász kiadók és lemezvállalatok ellen indítana offenzívát, kérdés mekkora sikerrel.

avatar
webber
-
2012.08.30. 01:02
7
Én szurkolok neki! a lemezcégek így is megsarcolják a fogyasztót.
avatar
Walther
-
2012.08.19. 19:02
6
gunbro: úgy lehetne megoldani, ha a net szolgáltatónál lenne forgalom limit és azután fizetni kéne.
avatar
gunbro
-
2012.08.18. 02:07
5
de ez baromság! ha nincs megaupload akk lesz más.. mindent nem lehet lelőni ott a torrent stbstb.. nem mondom hogy helyes de ez van. nincs ötletem rá hogy lehetne megoldani hogy a kiadók se menjenek csődbe a sok warez miatt.
avatar
Tompi
-
2012.08.16. 14:40
4
Jaj minden warezoldal azzal védekezik amikor lekapcsolják őket, hogy ők csak a tárhelyet adják és nem tudnak semmiről se... VICC!
avatar
somoslaci
-
2012.08.15. 23:15
3
A nagy kiadók kezdték unni hogy ez az ember multimilliomos lett az ő kárukra és elkezdték puhítani a kormányt hogy lépjen!
avatar
donvito
-
2012.08.15. 19:49
2
Ez a zenés oldal hülyeség.. Ott az Itunes meg a rendes lemezek, amik csak kiadóval mennek..
avatar
gabesz21
-
2012.08.15. 16:14
1
nekem azért párszor jól jött a mega :D
Calvin Klein aktatáska
Mit tegyünk, ha szükségünk van egy elegáns táskára, de sajnálatos módon nem tudunk kifizetni egy 200 ezres Guccit? Ilyenkor a Calvin Klein siet segítségünkre...

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
1986-ot egy negatív szimbólummá vált katasztrófa, a Csernobil-i atomreaktor robbanása árnyékolta be, az év egyik legnagyobb slágere a 'Rock me Amadeus' volt, Tom Cruise főszereplésével pedig a Top Gun hódította a mozikat.