Csökken a gazdaságuk, kell a plusz pénz
Kína keményen adóztatná a luxust
1 hozzászólás
Munkatársunktól    2013.06.28

Az új gazdaságpolitikai reformok részeként lehetséges, hogy Kína az eddigieknél is több luxustermékre vet ki extra adót. A tervek szerint a fogyasztási adók mértékében és szerkezetében is változások várhatók.

Sok olyan termĂ©k van, amelyek korábban luxusnak számĂ­tottak, mostanra viszont a mindennapi Ă©let nĂ©lkĂĽlözhetetlen rĂ©szeivĂ© váltak - ezek a fogyasztási cikkek mentesĂĽlnek az adĂłemelĂ©s alĂłl. Viszont az olyan luxuscikkek, amelyek bár egyre nagyobb kereslettel rendelkeznek az utĂłbbi Ă©vekben, de nem "szĂĽksĂ©ges" termĂ©kek, mint a luxusautĂłk Ă©s egyĂ©b drága holmik, nem kerĂĽlhetik el ezt az adĂłt. Nagyobb adĂłkkal fogják sĂşjtani a nagyon környezetszennyező vagy nagy energiafogyasztásĂş termĂ©keket is.


A hĂ­rek szerint az 1.7 milliĂł yuan (kb. 277 000 USD) Ă©rtĂ©kű autĂłkra 20%-os extra luxusadĂł kivetĂ©sĂ©t fontolgatják. KĂ­na luxuscikkek iránti kereslete idĂ©n várhatĂłan 20%-kal fog növekedni, Ă©s Ăşgy számolnak, hogy a világon vĂ©gigfutĂł prĂ©mium kategĂłriás kereskedelmĂ©nek negyede KĂ­nában fog lecsapĂłdni. Ezek után nem meglepő, hogy a kĂ­nai kormány a luxuscikkek adĂłztatásában látja az állami bevĂ©telek növelĂ©sĂ©nek lehetősĂ©gĂ©t, amivel a kĂ­nai gazdaság egyre csökkenő ĂĽtemĂ©t kĂ­vánnák ellensĂşlyozni.

avatar
Palma
-
2013.07.15. 21:46
1
aki ott gazdag azt nem fogja hátbavágni, de így a szegényebb rétegeket jobban támogathatnák, ezért én jó megoldásnak tartom.
Fekete Tommy Hilfiger sneaker
A fiatalabb korosztály tagjai nincsenek könnyű helyzetben, amikor minőségi utcai cipőt keresnek maguknak.

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
Javában dĂşlt a salvadori polgárháborĂş, a továbbra is forrongĂł Közel-Keleten az izraeli lĂ©gierő meglepetĂ©s csapást mĂ©rt az iraki atomerőműre, megalakult a Music Television Ă©s az első Indiana Jones-film is mozikba kerĂĽlt.