A felemelkedő középosztály egyre többet költ luxustermékekre
Kína lesz a világ legnagyobb luxuspiaca
10 hozzászólás
Oroszvári Péter    2011.02.05

KĂ­na lesz a világ legnagyobb luxuspiaca 2020-ig a gazdaságának robbanásszerű növekedĂ©sĂ©nek köszönhetően – Ă©s mert a felemelkedő közĂ©posztály a pĂ©nzĂ©nek egyre nagyobb szeletĂ©t fordĂ­tja luxustermĂ©kekre. A következő Ă©vtized folyamán a kĂ­nai fogyasztĂłk – beleszámĂ­tva az egyre több milliárdost – a világpiac 44%-át fogják kitenni a táskák, autĂłk, Ăłrák, cipők Ă©s ruhák vásárlĂłi közĂĽl – jelentette ki a CLSA brĂłkerĂĽgynöksĂ©g.

A nemzet luxusszektora 25 milliárd USD-t Ă©rt 2009-ben (a világpiac 10%-át), a hong kong-i, makaĂłi, Ă©s taiwani fogyasztást is beleszámĂ­tva. „Ahogy a bevĂ©telek nőnek, KĂ­na rĂĽgyező közĂ©posztálya eddig nem látott Ă©letkörĂĽlmĂ©nyeket Ă©r el – a gyűjtögetĂ©s helyett vĂ©gre van miből költekezniĂĽk” – Ă­rja az „Aranyba mártva: LuxusĂ©let KĂ­nában Ă©s Hong Kongban” cĂ­mű jelentĂ©s. – „A kĂ­nai fogyasztĂłk szeretik megmutatni jĂłlĂ©tĂĽket Ă©s sikeressĂ©gĂĽket, de nem csak magukra gondolnak – a családjuk Ă©s barátaik számára is vásárolnak ajándĂ©kokat.”


A közvĂ©lemĂ©ny-kutatásban 340 vásárlĂł Ă©s 31 luxusbolt ĂĽzletvezetője vett rĂ©szt, KĂ­na több városábĂłl. A megkĂ©rdezettek több mint felĂ©nek volt már, vagy tervezi luxustermĂ©k vásárlását. A növekvő igĂ©nyek kielĂ©gĂ­tĂ©sĂ©re gyorsan jelennek meg az országban a luxustermĂ©kek. A Louis Vuitton legtöbb vásárlĂłja már most kĂ­nai; a Gucci 18%, a Bulgari 14%, a Hermes 11%-os vásárlĂłkörrel rendelkezik – áll a jelentĂ©sben –, mĂ­g az olasz Prada csak nemrĂ©giben vetette meg lábát.

KĂ­na a hazai luxuscĂ©gek felvirágzását is várja, főleg azokban az iparágakban ahol jelentős előnyĂĽk Ă©s tapasztalatuk van: ilyen pĂ©ldául a porcelán, jáde, vagy az Ă©rtĂ©kes fa, melyet Ă©kszerek Ă©s bĂştorok kĂ©szĂ­tĂ©sĂ©hez használhatnak fel.

A Hurun Rich List (a Forbes vagy Sunday Times gazdagsági listájának kĂ­nai megfelelője) szerint jelenleg 875 ezer kĂ­nai ember rendelkezik nagyobb vagyonal, mint 1 milliĂł dollár; ebből majdnem 200 fő milliárdos.

2,657,400 Huf / 8,600 Eur
Megszerveztük. Azaz elintéztük, hogy a hazai rajongói közösségek a Trendmagazin segítségével üzenhessenek kedvencüknek. 
Mivel az utĂłbbi időkben egyre gyakrabban esik szĂł ilyen-olyan mĂłdon a bulvármĂ©diárĂłl, ezĂ©rt Ăşgy döntöttĂĽnk, hogy egy asztalhoz ĂĽltetjĂĽk a Starity Ă©s a Trendmagazin vezetőjĂ©t.
A Twilight Saga óta világszerte ismerik a nevét, ám az így kialakult médiafigyelmet nem mindig viseli jól. Kristen Stewart idén április 9-én töltötte be a 21. életévét.
avatar
Andras74
-
2011.02.20. 11:34
10
Shadow88!

自由西藏 = Szabad Tibetet!

...sok ember csak Kina gazdasági sikereit látja, de az ott lévö nyomorral és elnyomással már nem foglalkoznak!
Csak Mao Ze Tung(kommunista pártja) \"uralma\" alat kb 70 millio ember halt meg eröszakos halállal a börtönökben és a munkatáborokban.
A mai napig ugyan ez a párt van egyeduralmon és vaskézzel irányítják az országot.
...söt még a pénzükön (yüan) is Mao képe található a mai napig...
avatar
Shadow88
-
2011.02.19. 18:18
9
Igen Andras én is így gondolom. :DD:P
avatar
Andras74
-
2011.02.19. 18:14
8
自由西藏!
avatar
DrFly
-
2011.02.19. 16:49
7
Nemrég látam egy dokumentumfilmet Kínáról, nagyon érdekes volt. Bemutatta a két végletet: szegény emberek tömegei bányákban meg gyárakban robotolnak és alig élnek meg - a kisebb réteg közül pedig egyre többen lesznek milliomosok Kína emelkedő gazdasága miatt. Bemutattak egy luxusautószalont is, ahol mondta a vezető hogy egyre jobban veszik az Aston Martinokat, Ferrarikat KP-re.
avatar
Tompi
-
2011.02.06. 16:01
6
Feltörnek a kis kínaiak :D
avatar
Szeki
-
2011.02.06. 14:39
5
Komoly!
avatar
Blue3y3
-
2011.02.06. 00:18
4
Kína lassan vezető szerepben lesz a világban, ezt el kell ismerni!
avatar
Emma
-
2011.02.05. 23:02
3
\"A következő évtized folyamán a kínai fogyasztók – beleszámítva az egyre több milliárdost – a világpiac 44%-át fogják kitenni a táskák, autók, órák, cipők és ruhák vásárlói közül – jelentette ki a CLSA brókerügynökség.\"

az szép!
avatar
Ricsiboy
-
2011.02.05. 22:04
2
Ez várható volt, Kína nagy ütemben fejlődik, több autógyártó is ott mutatkozik be az új kocsikkal először.
Ui: miért nem szerepel ez a cikk a főoldalon?
avatar
Csili
-
2011.02.05. 21:48
1
Ez a kép jóóó! Hosszú sor a Vuitton bolt előtt (na ilyen se lesz MO-n)
Alkalmi, feltűnő D&G zakó
Miért olyan népszerű világszerte a D&G? Mert a sok átlagos, a nagytestvér árnyéka alatt futó termék mellett minden kollekcióban megjelenik néhány elképesztően minőségi ruha, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni.

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
Hazánkban kikiáltották a Magyar Köztársaságot, az USA 41. elnökeként beiktatták George H. W. Bush-t, Tim Burton Batmanje pedig letarolta a mozikat.