Kínában veszik a legtöbbet, Svájcban viszont a legnagyobb értékben
Kínai igény hajtja a svájci órapiacot
4 hozzászólás
Oroszvári Péter    2011.12.17

Mosolyoghat Svájc 600 ĂłrakĂ©szĂ­tője, hiszen szárnyal a svájci luxusĂłrák exportja: hatalmasat ugrottak az eladások a kĂ­nai vásárlĂłknak köszönhetően.


A gazdasági világválság ellenĂ©re rekordmennyisĂ©gű, 2 milliárd dollár Ă©rtĂ©kű növekedĂ©st produkáltak az oktĂłberben exportált Ăłrák – ez 19%-kal több, mint előző hĂłnapban. A feltörekvĂ©s folyamatos mĂ©rtĂ©kű, Ă©s nyoma sincs a visszaesĂ©snek.

A világpiacon megvásárolt Ăłrák 50%-a SvájcbĂłl Ă©rkezik, a hazai eladások ehhez kĂ©pest mindösszesen 2%-ot tesznek ki, ami 26 milliĂł darab eladott Ăłrát jelent. Ez eltörpĂĽl KĂ­na 671 milliĂłs, Ă©s Hong Kong 419 milliĂł darabos Ă©rtĂ©kesĂ­tĂ©sĂ©vel szemben. Ami viszont nagyon Ă©rdekes, hogy ezeknek összĂ©rtĂ©ke Svájcban több mint 15 milliárd dollár, mĂ­g KĂ­nában csak 3, Hong Kongban pedig 7,5 milliárd dollár. A világ legkedveltebb Ăłramárkáinak dobogĂłján is svájci mind a három helyezett: az első a Swatch Ăłrák, 18%-kal, ezt követi a Rolex 15%-kal Ă©s a Richemont tulajdonĂş Ăłrák 14%-kal, ezt is elősegĂ­tettĂ©k az oktĂłberi eredmĂ©nyek.


„A feltörekvő KĂ­nában az emberek kezdik felismerni a státuszjelző luxusszimbĂłlumokat, Ă­gy a minősĂ©gi Ăłrákat is – Ă©s lĂ©nyegĂ©ben ez hajtja a piacot.” – állĂ­tja a Cygnus Business Consulting cĂ©g, ami szerint KĂ­na hamarosan „megvásárolja”, átveszi az első helyet a luxuspiacon JapántĂłl.

Svájcnak pedig több se kell, nagy mennyisĂ©gű pĂ©nzt fektetnek be az országba. A Swatch csoport (Omega, Tissot) pĂ©ldául Shanghaiban nyit hamarosan egy hotelt, ahol folyamatosan ki lesznek állĂ­tva a legjobb Ăłráik is, Ă­gy megismertetve magukat az ott megszállĂłkkal.

Kapcsolódó cikkek
Unjátok már az Hublot Formula-1 sorozatát? Még nem? Akkor itt a King Power Abu Dhabi, az Egyesült Arab Emírségekben megtalálható pálya tiszteletére. 
A svájci FrĂ©dĂ©rique Constant 2009 Ăłta tiszteleg modelljeivel a 20-as Ă©vek legendás Runabout csĂłnakjai előtt. Ugyanilyen nevű Ăłrái minden Ă©vben limitált szĂ©riában kerĂĽlnek kiadásra. 
Több mint 200 film-, divat-, sport-, és zenesztár vett részt a Roger Dubuis legújabb kollekciójának bemutatóján. Az új Monégasque szériáról egy Monte Carlóban tartott rendezvény keretein belül rántották le a leplet.
1,900,350 Huf / 6,150 Eur
avatar
kantorjozsef
-
2011.12.26. 20:03
4
\"Ami viszont nagyon érdekes, hogy ezeknek összértéke Svájcban több mint 15 milliárd dollár, míg Kínában csak 3, Hong Kongban pedig 7,5 milliárd dollár.\"

Ez hogyan lehetséges? Svájcban ennyivel drágább órákat vesz a lakosság, hogy ilyen aránytalanság jön létre?
avatar
tywin
-
2011.12.19. 21:34
3
Ez jó hír!
avatar
Oliv3r
-
2011.12.19. 14:56
2
örülhetnek az óragyártók :D
avatar
Marci20
-
2011.12.18. 23:00
1
Döbbenetes számok.
Címeres Key Largo pulcsi
Miért érdemes a német Key Largo termékeit választani? Mert fiatalosak, trendik és mérsékelt árakkal jönnek piacra.

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
1986-ot egy negatĂ­v szimbĂłlummá vált katasztrĂłfa, a Csernobil-i atomreaktor robbanása árnyĂ©kolta be, az Ă©v egyik legnagyobb slágere a 'Rock me Amadeus' volt, Tom Cruise főszereplĂ©sĂ©vel pedig a Top Gun hĂłdĂ­totta a mozikat.