Konceptuális hotel megújuló energiákkal
Környezetbarát lenne a lebegő szálloda
7 hozzászólás
Kocsis Katica    2012.06.13

Egy olasz ipari formatervező, Michele Puzzolante alkotása az a luxusszálloda, ami nemcsak azért különleges, mert a víz tetején lebegne, hanem nagy fényérzékenységű napelemeinek köszönhetően képes lenne előállítani a számára szükséges energiát is. Puzzolate azt állítja, hogy az ő napelemes „Lebegő Szállodája” egzotikus partvonalak mentén közlekedhetne, így a vendégek nemcsak állandóan más és más helyen pihenhetnének, hanem az út során megfigyelhetnék a víz alatti élővilágot is.


Bár a számok nem támasztják alá, hogy a Lebegő Szálloda valóban önellátó lenne energiáját tekintve, Puzzolante koncepciója szerint sok minden múlik a festékkel érzékenyebbé tett napelemek beépítési módján és anyagán is. A szálloda magába foglalna két 15 mm vastag üvegszálas réteget, amit balsafával erősítenének meg. Közöttük így egy 30 centiméter széles vákuum képződne. Érdekes Puzzolante javaslata, mely szerint a napelemeket nemcsak a külső rétegekre kellene ráhelyezni, hanem a belsőkre is, így nemcsak a természetes fényt, hanem a mesterségeset is fel lehetne használni.


A 20 méter hosszú hotelt úgy tervezték, hogy 6 ember aludhasson kétágyas és kettő egyágyas szobákban. A szobák mindegyikéhez természetesen saját fürdőszoba tartozik. A 110 négyzetméteres belső tér a hálószobákon kívül tartalmazna még egy nagy közös étkezőt, egy konyhát, egy társalgót és egy hidat is. A külső faborítású fedélzetről nem hiányozhatna a forró vizes jakuzzi sem. Puzzolante állítása szerint a hotel legfontosabb megkülönböztető jegye egy víz alatt kapszula lenne, ami elég tágas 6 kanapé számára. E kapszulából 360 fokban körültekinthetünk és gyönyörködhetünk a tengeri élőlényekben.


A hajtómű működését és szerkezetét illetően, ami a legfontosabb része lenne az önellátásról szóló terveknek, még elég kevés részletről beszélhetünk. Az egyetlen biztos pont a tervben, hogy ezt a hotelt egy tengerparti járműnek és nem óceánjárónak tervezik. Ez az egy dolog már most bizonyos. Ez pedig egy alapvető fontosságú dolog az energiatermelésben.


A technológiai valóság kontinuumában a konceptuális dolgok nem mindig valósíthatóak meg és csupán a képzelet egy-egy szárnyalásai maradnak. Mégis Puzzolante úgy gondolja, hogy megéri időt áldozni a Lebegő Hotel megvalósítására: a látványtervek megmutatják, hogy a belső tervek már majdnem teljesen megvalósultak, a lakóegységek tökéletesen kialakítottak. Mindenesetre jó volna, ha valósággá válhatna a terv, mert nemcsak izgalmas és látványos épület lenne, de még hihetetlen módon környezetbarát is.

Kapcsolódó cikkek
Minden művĂŠsz leghőbb vĂĄgya, hogy alkotĂĄsai lĂĄthatĂłak legyenek valahol, legyen az egy mĂşzeum, egy park, vagy akĂĄr egy utca. Jason deCaires Taylor nem elĂŠgedett meg ezekkel: ő a tenger fenekĂŠn keltette ĂŠletre szobrait.
Mindannyian lĂĄttunk mĂĄr jĂł nĂŠhĂĄny furcsa alakĂş tengeralattjĂĄrĂłt, de most valami olyasmiről van szĂł, amire bizonyĂĄra mĂŠg a legtapasztaltabbak is rĂĄcsodĂĄlkoznak.
Megszerveztßk. Azaz elintÊztßk, hogy a hazai rajongói kÜzÜssÊgek a Trendmagazin segítsÊgÊvel ßzenhessenek kedvencßknek. 
Rajongsz KristenĂŠrt? SzeretnĂŠl Ăźzenni neki? Rajtunk keresztĂźl Ă­rhatsz kedvencednek!
Kristen Stewart megjelenĂŠsĂŠt igen erős kritikĂĄk szoktĂĄk ĂŠrni, lezser, kĂśnnyed, laza hĂŠtkĂśznapi viseletei miatt. SzĂźletĂŠsnapja alkalmĂĄbĂłl egy rĂśvid ĂśsszeĂĄllĂ­tĂĄst olvashattok a legemlĂŠkezetesebb ruhĂĄirĂłl.
avatar
Csili
-
2012.06.18. 18:28
7
na ezt kipróbálnám szivesen :)
avatar
Corall
-
2012.06.17. 19:48
6
tetszik!
avatar
Chris
-
2012.06.16. 18:42
5
Jó ötlet a napkollektor, mindenhol azt kéne használni, mert hosszútávon sokkal kifizetődőbb.
avatar
Florahh
-
2012.06.15. 19:25
4
Ez nagyon tetszik! Remélem megvalósul!
avatar
csegei
-
2012.06.14. 19:58
3
Szép! Csak kérdés megvalósul e!
avatar
Blue3y3
-
2012.06.14. 18:12
2
Ez tényleg jól néz ki! Főleg a vízalatti része :)
avatar
Athos
-
2012.06.14. 14:28
1
Klassz :O
Jimmy Choo 'Holborn' bőrcipő
A Jimmy Choo mostanság már az elegáns férfiak számára is ajánl minőségi, alkalmi cipőket. Ilyen az itt látható fekete bőrcipő is.

IdĂŠn sem lesz hiĂĄny Ăşj karĂłrĂĄkbĂłl, erről a bĂĄzeli ĂłrakiĂĄllĂ­tĂĄs gondoskodik. Folyamatosan frissĂźlő cikkĂźnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂŠn ĂŠrkezett el 40. ĂŠvfordulĂłjĂĄhoz a Patek Philippe legnĂŠpszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂŠre kĂŠt kĂźlĂśnleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂŠ Weber elemzĂŠsĂŠből kiderĂźl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svĂĄjci luxusĂłrĂĄk toplistĂĄjĂĄt. A mĂĄsodik helyen az Omega ĂĄll.
Az idei Baselworld kiĂĄllĂ­tĂĄs is szĂĄmtalan ĂşjdonsĂĄgot tartogat a luxusĂłrĂĄk rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂźlő cikkĂźnkben a legĂŠrdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂźnk!
MĂĄrcius 21-ĂŠn kerĂźlt megrendezĂŠsre a TrafĂłban az ÁthallĂĄsok cĂ­met viselő konferencia ĂŠs beszĂŠlgetĂŠs, melynek legfőbb cĂŠlja az volt, hogy bemutassa a KĂĄdĂĄr-rendszer utolsĂł ĂŠvtizedĂŠnek kultĂşrĂĄjĂĄt vagy ellenkultĂşrĂĄjĂĄt.