Kristen Idn prilis 9-n tlttte be a 21. letvt
Kristen Stewart s az t krlvev vilg
Hennel dm rsa    2011.04.09    973 hozzszls

A Twilight Saga óta világszerte ismerik a nevét, ám az így kialakult médiafigyelmet nem mindig viseli jól. Számtalan alkalommal állt már a bulvárújságírók és az internetes fórumozók célkeresztjében, de mindezek ellenére mit sem vesztett önmagából, természetességébl. Kristen Stewart idén április 9-én tölti be a 21. életévét.


Kristen Jaymes Stewart 1990. április 9-én született az Egyesült Államokban, Los Angelesben. Szülei révén hamar belecsöppent a média világába, hiszen édesapja különféle televíziós msorok színpadi irányítója, édesanyja pedig forgatókönyvíró. Kristen karrierjének kezdete igazi Hollywoodi sztori: egy iskolai rendezvényen lépett fel osztályával, ahol egy producer felfigyelt rá és leszerzdtette. Els komolyabb filmszerepét 13 évesen kapta meg – a Pánikszoba cím thrillerben játszotta Jodie Foster cukorbeteg lányát. A közönség dönt többsége azonban mégsem ebbl a filmbl ismeri, hanem Stephenie Meyer világsikert aratott tinivámpír könyvsorozatának filmprodukciójából, a Twilight Sagából.

Minden bizonnyal nincs olyan fiatal, aki ne hallott volna már a halandó Bella Swan és a vámpír Edward Cullen szerelmi történetérl, az Alkonyatról. Ez az a film, melyrl már a forgatás kezdetekor sejteni lehetett: bombasiker lesz. Stephenie Meyer könyveiben ugyanis egy olyan világot épített fel, amely magával ragadta a szerelemrl, romantikáról álmodozó tinilányok tömegeit. Az pedig nyilvánvaló volt, hogy a legtöbb kritika a fszerepl lányt fogja érni, aki körül szerelmi háromszög alakul ki a történet során, lesz az akire irigykedve, vagy éppen utálattal fog nézni sok-sok fiatal néz. Kristen saját elmondása szerint sem mérte fel ezt a helyzetet, maga nem is gondolta volna hogy a Twilight ekkora siker lesz.

A film megjelenése után Kristennel megfordult a világ. A Twilight elvakult rajongói, valamint a bulvármédia is kipécézte magának, amivel a mai napig sem tud igazán mit kezdeni. “Ha valaki kiszúr, azonnal el kell tnnöm onnan ahol vagyok, bárhol is legyek! Már nincs kedvem csak úgy össze-vissza mászkálni, pedig régen nagyon szerettem” - meséli az egyik interjúban. nem tartozik azon ismert emberek közé, akik örömmel veszik, ha fotózzák ket, vagy ha velük foglalkoznak. Kristen számára minden bizonnyal a a munkájának legnehezebb része a nyilvánossággal járó terhek kezelése.


Ez a fajta távolságtartás a nyilvánosságtól a médiával való kapcsolatát is meghatározza. Egyáltalán nem szeret magáról nyilatkozni, érzdik hogy tart az újságíróktól. Nyilvános szerepléseken, televíziós beszélgetéseken nem a leghálásabb interjúalany, igyekszik gyorsan a mondandója végére érni, és látszik rajta hogy zavarban van. Ettl aztán sokszor belekeveredik a mondandójába, beszéd közben idrl-idre újrafogalmazza, újrakezdi mondatait, ami rendkívül sok negatív kritikát eredményez számára. A különféle internetes blogokban rendszeresen gúnyt znek megnyilvánulásaiból, egy-egy rosszul sikerült nyilatkozatából. “Ha egy n nem boldog, csinos, nincs hosszú haja, és nincs mindenrl határozott véleménye, akkor nem tudják t hova tenni, ezért furcsának bélyegzik és csúnyának tartják” - mondja lemondóan az Elle által készített interjúban.

Kristen számára minden egyes tévés megjelenés egy új feladat, ahol teljesítenie kell. Az egyik alkalommal David Letterman msorának a vendége volt, amirl a következket nyilatkozta: “Kétségtelenül speedeztem, vagy ilyesmi... Úgy érzem, hogyha kimentem volna oda és leültem volna a fotelbe úgy, hogy 'Hé, hogy vagy? Mit akarsz tudni rólam?', akkor az emberek kikapcsolták volna a televíziót, és azt mondták volna, hogy 'Szabaduljatok meg ettl a lánytól...' Minden arról a tíz percrl szól, ott viccesnek és aranyosnak kell lenned, promótálnod kell a filmet.”


Emlékezetes továbbá az MTV Movie Awards 2009-es díjátadója is, ahol átvette a legjobb színésznnek járó díjat, majd miután mondott néhány köszönt mondatot, távozásakor elejtette az arany popcorn szobrot a színpad kells közepén. Idegességében nem tett mást, mint megvonta a vállát, majd a következket mondta a közönségnek: “Éppen annyira voltam gáz, mint ahogy ti azt gondoltátok! Viszlát! ” - majd gyorsan levirharzott a színpadról. Errl a kínos jelenetrl megszámolhatatlan sok blogbejegyzés, fórumhozzászólás született, mondhatni a webes blogszféra célkeresztjében találta magát a fiatal színészn. Ezért nincs jó véleménye az újságírókról, paparazzikról, bloggerekrl, és ezért nem szeretne nyitni az internetes tartalmak felé sem. A mai világban már nagyítóval kell keresni azon hírességek névsorát, akiknek nincsen hivatalos közösségi profiljuk, akik nem használják a Twittert – nos Kristen ezen kisebbség közé tartozik. “Nem is értem, hogy az emberek miért pazarolják az idejüket különféle fórumokra, vagy a Facebookra” - válaszolta az Instyle riporterének arra a megjegyzésére, miszerint sok rajongót rosszul érintett, amikor az internetes Twilight-rületet kritizálta. “Nekem vannak fontosabb dolgaim is, mint hogy a számítógép eltt üljek” - tette hozzá, ám egy másik beszélgetésben azt is elárulta, sokszor képtelen megállni, hogy beüsse a nevét a keresbe és végigböngéssze a találatokat.

A bloggerek mellett Kristen a paparazzikat szokta elszeretettel negatív jelzkkel illetni. Az Egyesült Államokban ugyanis hatalmas harc folyik a bulvárlapok között, ezért a fotósok egymásra licitálva próbálnak minél jobb – azaz a valóságban minél rosszabb, elnytelenebb – képet készíteni az éppen aktuálisan követett sztárról. “A normális 19 évesek elcsesznek dolgokat és hibáznak is – folyton elkésnek, vagy éppenhogy elkerülnek egy autóbalesetet... Ez elfordul, ezzel nincs is semmi gond, mert ilyenkor lehúzódnak egy parkolóba és túlteszik magukat rajta. De ha én lehúzódok egy parkolóba, ki sem bírok jönni onnan, mert zsúfolásig lesz emberekkel.” És ez tényleg igaz. Kristen bárhová megy is, ott azonnal megjelennek a fotósok, akik mindamellett hogy néhány másodperc alatt képesek több tucat képet készíteni, még közben kérdezgetik, szólongatják is áldozatukat.

Mindezt a fejetlenséget ami az élete körül forog, az Allure újságírója fogalmazza meg a legjobban a Kristenrl szóló írásában. A cikk azzal indul, hogy a színészn másfél órát késik a megbeszélt interjúról, majd végre beviharzik a Bel Air hotel kávézójába “mintha egy utcai lázadás ell menekülne, és ez bizonyos fokig így is van” - írja le a helyzetet Meghan Daum. Majd a szerz folytatja az élménybeszámolót, mint aki pontos és tökéletes képet akarna adni azokról a pillanatokról: “Beül egy bokszba, a telefonját és egy doboz Parliamentet feltesz az asztalra, és majdnem vígasztalhatatlanul idegesnek tnik. Eltévedt, magyarázta. Miközben megpróbálta megtalálni a hotelt, reménytelenül összezavarták.” Kristen pedig elmondja, hogy mivel nem találta a szállodát, ezért útbaigazítást kért a fotósoktól, akik terepjárókkal követték. “Szó szerint félre húzódtam, és megkérdeztem a kib****tt paparazziktól az útvonalat. Nem akarom elhinni ezt az rütséget, ami az életem!”


Kristen, vagy ahogy az interneten legtöbben szólíják “KStew” már gyermekként is megosztó, különc személyiség volt, aki nem tudott megbékélni az iskolába járással sem. “ Szörny volt, mindig utáltam az órán ülni. Egyáltalán nem találtam meg a közös hangot a korombeli gyerekekkel. Gonoszak, rosszindulatúak voltak azokkal, akik nem tudtak rögtön beilleszkedni” - emlékszik vissza tanulóként eltöltött éveire. Ezért amint tehette, magántanulóvá vált, és úgy végezte el a középiskolát, persze ehhez az is kellett, hogy szülei is támogassák ebben. Az iskolarendszerrl továbbá elmondta, egyáltalán nem bánja, hogy otthagyta a sulit, mert így tud igazán kibontakozni, és olyan dolgokat tanulni, amik hasznosak is lesznek a karrierje szempontjából. “Ha kilépsz a nagybets életbe, akkor láthatod, hogy az iskola csak egy kicsinyített, gyenge másolata az életnek.”

Ahogy az iskolát is egyedi módon végezte el, úgy az öltözködési stílusa sem hétköznapi. Az a fajta lazaság, természetesség ami a személyiségét jellemzi, megfigyelhet a ruházatán is. Kristen kedvenc ruhadarabjai nem a méregdrága magassarkú cipk, az elegáns kosztümök, hanem ezek helyett inkább szaggatott farmert, tornacipt, feliratos pólókat, vagy éppen b kapucnis felsket hord a hétköznapokon. “Ilyen vagyok b***ki, nem hordok neon szín cstopot vagy rószaszínt!” - mondja büszkén. És tényleg nem, de valljuk be, nem is állna jól neki. KStew éppen így lesz emberi és szerethet: a kócos, rendezetlen hajával, a koszos Mini Cooperjével, az idnként elejtett szitkozódásaival, a folytonos zavarával, nyugtalanságával. Akik szeretik t, elfogadják ilyennek, vagy éppen ezen tulajdonságai miatt kedvelték meg – mert talán emlékezteti ket saját magukra.

Ám valahogy a szimpatizánsok hangja az esetében mindig halkabb, mint a gúnyos megjegyzéseket tev kritikusoké, akik a legtöbb esetben összetévesztik a személyiségébl fakadó külsségeket a színészi tehetséggel. Ugyanis csak azért, mert valakinek nem szimpatikus, hogy Kristen a filmjeiben rendszeresen a haját birizgálja, vagy a száját harapdálja, még nem lehet kijelenteni, hogy tehetségtelen. Mert nem az, csak mindig könnyebb valakit negatívan illetni, mint megismerni és megérteni. Szerencsére vannak olyan személyek, akik megpróbálnak küzdeni ez ellen, és igyekszenek a valóságot tárni az érdekldk elé Kristennel kapcsolatban. Ilyen például hazánkban a JustKstew nev blog is, melynek szerkesztje eleinte nem szimpatizált a Bellát alakító színésznvel. “Azt gondoltam róla, hogy egy újabb üresfej színészncske, aki valószínleg teljesen el van szállva a színészi képességeitl és nagy ívben tesz mindenkire. Aztán amennyire idegesített, annál inkább az volt bennem, hogy egye fene, nézzük meg más filmben is. Ez volt a Speak, amit a Twilight után láttam tle, és akkor nagyon megváltozott róla a véleményem. Ugyanis kiderült, hogy remek színészn” - mesélte magazinunknak Annie, aki már évek óta szolgáltatja a friss híreket Kristennel kapcsolatban a hazai rajongóknak. Szerinte Kristen csak óvni akarja a magánéletét, és ezért tartja meg a távolságot a sajtóval, de ezt sokan inkább beképzeltségnek veszik. A JustKstew ezért igyekszik inkább Kristen filmes munkásságára koncentrálni, mint például forgatási információk, filmes jelenetek, kiadott interjúk bemutatása, a magánélettel kapcsolatban pedig a lehet legkevesebb hír jelenik meg az oldalon.


Ha eltekintünk hazánktól, akkor megállapíthatjuk, számtalan Kristen Stewart rajongói oldal mködik világszerte. Azonban van egy, amely minden tekintetben kimagasló eredményekkel rendelkezik, ez pedig a kstewartfan.org, amelynek a szerkeszti a weboldal mellett még egy Facebook közösségi oldalt is létrehoztak kedvencüknek, mely mára már elérte a 690.000 tagot! Magazinunk megkereste az oldal egyik vezetjét, akit a sikerekrl kérdeztünk. Lis elmondta, hogy az oldal 2009-ben alakult, jelenleg három adminisztrátor vezeti, egy amerikai, egy norvég és egy görög lányból áll a csapat. “Mi folyamatosan kapcsolatban vagyunk egymással, mindig ötletelünk csoportosan, még így is hogy teljesen máshol élünk. Nagyon fontos számunkra, hogy amennyire lehetséges, elérjük a rajongókat is; válaszoljunk Kristenrl minden kérdésre, és a lehet leggyorsabban lehozzuk a legújabb híreket. Szóval talán elmondhatjuk, hogy a „sikerünk titka” a kommunikáció. Soha nem közlünk pletykákat, és megvédjük Kristent az esetlegesen érkez támadóktól.” Lis lapunknak elmondta továbbá, hogy az egyik szerkesztjük egy online boltot is létrehozott, ahol Kristenes pólók és táskák kaphatók. Az ide beérkezett összegeket pedig felajánlják olyan helyekre, amelyek kapcsolatban állnak Kristen filmjeivel.

Kristen az Alkonyaton kívül szinte kivétel nélkül kisebb költségvetés, független filmekben szerepelt. Elmondása szerint egy szerepet csak akkor vállal el, ha úgy érzi, csak tudná hitelesen megformálni az adott karaktert. Eddigi filmjeiben rendszerint problémás kamaszt játszott, ami véleménye szerint is testhez álló feladat számára.

A 2004-es Speak cím film sok tekintetben hozott változást az akkor még 14 éves színészn életében. Több interjúban is megemlítette, hogy ez volt az a film, amiben igazán sokat tudott tanulni a szakmáról, illetve a forgatások alatt ismerkedett meg Michael Angaranoval, akivel több mint négy éven keresztül egy párt alkottak. A Laurie Halse Anderson díjnyertes könyvének történetét bemutató film fszereplje Melinda Sordino, egy középiskolás lány, akit egy házibulin megerszakol egy fölötte járó fiú. Az eset után a lány nem igazán beszél, nem kommunikál az emberekkel, undok és rossz kedv, társai, tanárai, de szülei sem értik, hogy mi történhetett vele. Egyedül a rajztanára tud rá hatni, és a történet elrehaladtával Melinda képes magát túltenni a szörnységeken, és elmondani mindazt ami felgyülemlett benne. A páratlanul jól megírt “Hadd mondjam el...” cím könyv alapján készült film számos elismerést kapott az elmúlt években, talán ez az a produkció, amelyet még Kristen legnagyobb kritikusai is pozitív módon ítélnek meg vele kapcsolatban.

A Greg Mottola által írt és rendezett Kalandpark cím filmben pedig Kristen egy olyan lányt alakít, aki azért megy el nyári munkára a helyi vidámparkba, mert nem képes otthon maradni ügyvédként dolgozó apjával és annak új barátnjével. Az 1987-ben játszódó romantikus filmdráma egyébként is közel áll hozzá, hiszen a zenei stílusa is inkább a 70-es, 80-as évekre tehet, egyik nagy kedvence Led Zeppelin, ám kedveli még az 1965-ben alapított The Velvet Undergroundot is, melynek egyik száma a Kalandparkban is helyet kapott. Kristen nem csak zenében, de könyvekben is a klasszikusokra esküszik. Kedvenc írója John Steinbeck, kedvenc könyve a szerztl pedig az Édentl Keletre cím regény.


Kristen minden egyes projektre nagy odafigyeléssel készül fel, és idnként komoly árat fizet egy-egy szerepért. A The Runaways cím film az els komoly sikereket elért lányok alkotta rockbanda karrierjének beindulását dolgozza fel, ebben alakította Joan Jettet, akivel személyesen is találkozott a forgatások alatt, majd képes volt levágatni, valamint feketére festeni a haját produkció kedvéért. Egy másik, 2010-es filmjében, a Welcome to the Riley's-ban pedig egy 16 éves sztriptíztáncosnt formált meg. A szerep minél pontosabb eljátszása érdekében Kristen ellátogatott egy sztriptízbárba, ahol megpróbált minél több tapasztalatot szerezni, beszélt az ott dolgozó lányokkal is. A forgatások ideje alatt csak és kizárólag gyorséttermekben evett, egészségtelen ételeket fogyasztott, szándékosan éjszakázott és rengeteget dohányzott, hogy külsleg is hiteles legyen. Amanda Fortini az Elle számára készült cikkében a következket írja ezzel kapcsolatban: “A kemény idszaknak meg is lett a hatása, nyomot hagyott a külsején: a lába csupa seb és zúzódás, vékony bre tele van pattanással. Az korosztályában nem is tudnék még egy színésznt említeni, aki ennyire teljes mértékben hajlandó alárendelni külsejét egy alakításnak.”

Kristen Stewartban tehát megvan a kell tehetség, ami megfelel mérték alázattal is párosul. A személyisége, természetessége, olykor megmutatkozó vadabb oldala pedig még egyedibbé és különlegesebbé teszi a mai világban oly sokat látott szirupos, elre megmunkált sztárok mellett. Hogy merre megy KStew élete az elkövetkezend idben? Nem tudjuk, de az immáron 21 éves színészn talán megérti majd: neki nem kell megváltoznia, elég ha nem keres magára az interneten.

avatar
regi17
-
2015.05.05. 20:10
2476
? azt krdezed mi a kedvenc szne?
ez j krds, szerintem a szrke
avatar
hanna222
-
2015.05.05. 19:43
2475
sziasztok!
az problma hogy mijen sznt szeret kristen stewart

kszi!
avatar
Regi18
-
2012.10.14. 19:27
2274
zynga: egyetrtek!!! Kristen a legvagnyabb :)
avatar
hottie
-
2012.10.12. 21:49
2273
canga amire te gondolsz az a zathura
avatar
zynga
-
2012.10.10. 21:11
2272
Vgre egy j rszletes cikk Kristenrl!

Nekem szimpi a kiscsaj :D

a szvege meg minden tk vagny... :)
avatar
lottix
-
2012.09.24. 20:58
2268
webber: nzd meg a tbbit is nyugodtan :)
avatar
miley16
-
2012.08.09. 22:00
2237
ohh ne :( remlem hamar tl lesz rajta
avatar
lilia
-
2012.08.05. 19:11
2236
Kristen Stewart retteg s sszeomlott

Kristen Stewart kifordult magbl, napok ta nem zuhanyzott, jgkrmen kvl egy falatot sem eszik, s nem tud tllpni a Pattinsonnal val szaktson.

Ismersei aggdnak Kristen Stewartrt, a lny ugyanis rnyka nmagnak, mita kitrt krltte a botrny s sztkltztek prjval, Robert Pattinsonnal. A krnyezet elmondsa alapjn napok ta nem zuhanyzott vagy fslkdtt meg, nem ll szba senkivel, enni nem eszik, legfeljebb nhny jgkrmet. Igazn el akarja hinni, hogy helyrehozhatk kzte s Pattinson kzt a dolgok, de a lelke mlyn is sejti, hogy ez valsznleg nem gy lesz, s retteg attl, hogy vgleg elvesztette a sznszt.

http://www.nlcafe.hu/sztarok/20120805/kristen-stewart-osszeomlas/
avatar
sophie
-
2012.08.03. 20:54
2235
steffy: azt n se rtem mrt nem gondoltak r hogy lefotzzk ket.. de ahogy olvastam Rupert felesge mr megbocstott viszont Robert nem fog!
avatar
Canga
-
2012.08.01. 14:36
2234
Zsani16: mr bocsi de az Alkonyat rajongk eleve nem kedveltk Kristent mr az elejn, mert Robbal sszejtt!
avatar
Csili
-
2012.07.31. 13:09
2233
pont ezaz nmelyek annyira lszentek h az fj!! Kristen 22 ves lny ne vrjuk mr h mindent tkletesen csinljon! igen ez nagy hiba volt de nem kne ezrt megkvezni
avatar
Adrihanna
-
2012.07.31. 10:18
2232
jahj emberek..... ez vicc =) menjetek rgjtok fel a szomszdot is ha flrelp =) annyi, hogy errl beszl a mdia a tbbirl nem n cikket rhatnk rla, hogy a csaldomban l frfiak letbe hny n akart belpni csak ppen nem hagytk ez vicc ami megy kit rdekel mit csinlt???? jtsszon rendesen a kamerk eltt...
avatar
zsani16
-
2012.07.30. 20:52
2231
Amikor meglttam a hrt hogy Kristen megcsalta Robot hirtelen nem hittem el! De aztn megjelentek a kpek s a beismers!

Szerintem ezzel Kristen tbbmilli Alkonyat rajongt srtett meg S persze Robot is! Nem csodlkoznk ha soha tbb nem beszlne vele!
Akik vditek hogy jaj ez nem olyan nagy dolog ez a showbiznisz, abba gondoljatok bele hogy mi trtnt volna ha titeket csal meg a frjetek? s ott maradtok kt gyerekkel...????
avatar
petra19
-
2012.07.30. 13:00
2230
Vicky: el se tudom kpzelni ez milyen csalds lehet a Robsten fanoknak :S
avatar
Nora16
-
2012.05.05. 15:04
2121
biropeti: Milyen Kristenes tovbbkpzs? :)
avatar
Zelda
-
2012.04.08. 17:12
2058
Petra j hogy mondod.. pr 9 holnap lesz el is felejtettem volna :)
avatar
petra19
-
2012.04.08. 16:49
2057
holnap Kristen szletsnap!! vrom dm posztjt :))
avatar
xoxo
-
2012.04.06. 20:49
2056
kristennek van hzillata?
avatar
Kristenfan
-
2012.04.04. 02:09
2055
mesme: A fanok ppen csak annyira elvakultak mint te :) Senki se gondolja hogy rtatlan kislny, egyltaln nem az a tpus s igen vannak hibi de mutass egy hressget akinek nincsenek? gy knny hogy te mindig csak olyan tmt dobsz fel amiben Kristen alulmarad vagy leszlhat. Az ernyeirl meg mintha mindig elfeledkeznl!
avatar
flashy2
-
2012.04.01. 23:34
2054
azzal h dohnyzik n se rtek egyet de ez nem a mi dolgunk.. majd leszokik remlem :)) Rob is dohnyzik?
avatar
mesme
-
2012.03.31. 22:56
2053
one_girl: Nekem hidd el desmindegy, csak arra prbltam rvilgtani hogy a szerintetek kis rtatlan kislny Kristen a valsgban lehet hogy egsz ms s ha tallkoznl vele, meglepdnl. Azrt rok, mert mg mindig nem rtem mit esztek rajta s n legalbb ellenplust kpviselek itt a sok elvakult fan kztt.
avatar
Roxygirl
-
2012.03.29. 19:02
2052
azrt tled el mert dohnyzik? j fej lehetsz!
avatar
ihatekristen
-
2012.03.28. 22:03
2051
ez a kp is mennyire j ugye?? kristen 1 stt parkolban fstl. mint 1 gyrkmny..

avatar
panna
-
2012.03.27. 20:51
2050
Kvncsian vrom a fejlemnyeket a szlinappal kapcs :) szerintetek mikor kapjk meg az rtestt akiket bevlogattak?
avatar
cukorka
-
2012.03.26. 18:07
2049
A dzsekije szuper :)
avatar
Canga
-
2012.03.23. 23:39
2048
monti mit rajzoltl?
avatar
hottie
-
2012.03.18. 21:16
2043
mr rom a levelem s azon rgdok h mit tegyek bele h biztosan bevlogassk? ha nem kerlk be n kikszlk :S
avatar
tSas
-
2012.03.18. 00:07
2042
J tlet volt nyeremnyjtkot is rszervezni :D n mondtam hogy dm maradni fog Kristennl s idn is vele lesz ilyen szlinapi zenet-lehetsg!.
avatar
mesme
-
2012.03.17. 18:26
2041
Na ez Kristen.. Inkbb rlne hogy Rob mellette marad, pedig 1000 kiscsaj ldzi llandan. Ehelyett mg megjegyzseket tesz r.. Nem fog gy sokig tartani ez az \"lompr\" sem..
avatar
Bellagirl
-
2012.03.16. 20:26
2040
Ezen a kpen nem tnnek jkedvnek, de ez lehet a hossz replt miatt is. n nem tudom elkpzelni hogy Kristen ilyen beszlogats lenne..
Prmium Valentino lakkcip
Párizs egyik legpatinásabb butikjában, a L’Eclaireurben vásárolhatjuk meg ezt a nem akármilyen minség cipt a Farfetch segítségével.

Idén sem lesz hiány új karórákból, errl a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissül cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzésébl kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissül cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Március 21-én került megrendezésre a Trafóban az Áthallások címet visel konferencia és beszélgetés, melynek legfbb célja az volt, hogy bemutassa a Kádár-rendszer utolsó évtizedének kultúráját vagy ellenkultúráját.