Nem csupán boldogabbak, de a munkájukban is sikeresebbek
Kutatás igazolja a gazdagok boldogságát
2 hozzászólás
Munkatársunktól    2014.06.30

Gyakran halljuk, hogy a vagyon nem tesz boldogabbå­, ĂĄm egy most megjelent kutatĂĄs pontosan ennek ellenkezőjĂŠt bizonyĂ­tja, miszerint a boldogsĂĄg hĂĄnyadosa szignifikĂĄnsan nő, amennyiben valakinek a vagyona nĂśvekszik. A Spectrum csoport ĂĄltal kiadott rĂŠszletes felmĂŠrĂŠs kimutatta, hogy az olyan szemĂŠlyek, akiknek a nettĂł vagyona 5 milliĂł dollĂĄr felett van, sokkal eltĂśkĂŠltebbek a munkĂĄjukban, ĂŠs az ĂŠletben is, mint azok, akik nettĂł vagyona kevesebb, mint 100 ezer dollĂĄr.


KorĂĄbban mĂĄr kutatĂĄsok is - melyek a milliomosok munkĂĄjĂĄt vizsgĂĄltĂĄk - hasonlĂł kĂśvetkeztetĂŠsre jutottak. Az 5 milliĂł dollĂĄr vagyonnal rendelkező emberek 53%­-a sokkal elĂŠgedettebb a munkĂĄjĂĄval, mint azok, akiknek csak 100 ezer dollĂĄrnyi vagyonuk van­ utĂłbbi esetben ugyanis csak 21%­-uk volt elĂŠgedett. Nem csupĂĄn a munkĂĄn lĂĄtszik meg mindez, ugyanis a multimilliomosok a magĂĄnĂŠletben is sokkal boldogabbak. A dollĂĄrmilliomosok mindegyike Ăşgy nyilatkozott, hogy tĂśkĂŠletesen meg van elĂŠgedve a hĂĄzassĂĄgĂĄval. Ez pedig jĂłval jobb eredmĂŠny ahhoz kĂŠpest, hogy az ĂŠppen tehetőseknek csupĂĄn a 45%­-a ĂŠrez ugyanĂ­gy a hĂĄzassĂĄgĂĄval kapcsolatban. A gyermekekkel kapcsolatban is hasonlĂł a helyzet, 59%­-a kielĂŠgĂ­tő kapcsolatban ĂĄll a gyermekeivel, mĂ­g a kevĂŠsbĂŠ tehetőseknek csupĂĄn az 52%­-a ĂŠrtĂŠkel Ă­gy. A kutatĂĄsok vĂŠgĂźl azt is megĂĄllapĂ­tottĂĄk, hogy a tehetősebbek jobban tĂśrődnek a gyermekeikkel valĂł kapcsolat ĂĄpolĂĄsĂĄval.

avatar
tSas
-
2014.08.19. 00:07
2
Micsoda meglepetés :D
avatar
ravidzsor
-
2014.08.17. 16:21
1
Ehhez kutatás kellett, hogy igazolja? Damn...
Fekete Emporio Armani gyűrű
Folytatva az előbbi ajánlást, íme az Emporio Aarmani másik, szerintem még menőbb gyűrűje.

IdĂŠn sem lesz hiĂĄny Ăşj karĂłrĂĄkbĂłl, erről a bĂĄzeli ĂłrakiĂĄllĂ­tĂĄs gondoskodik. Folyamatosan frissĂźlő cikkĂźnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂŠn ĂŠrkezett el 40. ĂŠvfordulĂłjĂĄhoz a Patek Philippe legnĂŠpszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂŠre kĂŠt kĂźlĂśnleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂŠ Weber elemzĂŠsĂŠből kiderĂźl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svĂĄjci luxusĂłrĂĄk toplistĂĄjĂĄt. A mĂĄsodik helyen az Omega ĂĄll.
Az idei Baselworld kiĂĄllĂ­tĂĄs is szĂĄmtalan ĂşjdonsĂĄgot tartogat a luxusĂłrĂĄk rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂźlő cikkĂźnkben a legĂŠrdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂźnk!
MĂĄrcius 21-ĂŠn kerĂźlt megrendezĂŠsre a TrafĂłban az ÁthallĂĄsok cĂ­met viselő konferencia ĂŠs beszĂŠlgetĂŠs, melynek legfőbb cĂŠlja az volt, hogy bemutassa a KĂĄdĂĄr-rendszer utolsĂł ĂŠvtizedĂŠnek kultĂşrĂĄjĂĄt vagy ellenkultĂşrĂĄjĂĄt.