Nem csupán boldogabbak, de a munkájukban is sikeresebbek
Kutatás igazolja a gazdagok boldogságát
2 hozzászólás
Munkatársunktól    2014.06.30

Gyakran halljuk, hogy a vagyon nem tesz boldogabbá­, ám egy most megjelent kutatás pontosan ennek ellenkezőjĂ©t bizonyĂ­tja, miszerint a boldogság hányadosa szignifikánsan nő, amennyiben valakinek a vagyona növekszik. A Spectrum csoport által kiadott rĂ©szletes felmĂ©rĂ©s kimutatta, hogy az olyan szemĂ©lyek, akiknek a nettĂł vagyona 5 milliĂł dollár felett van, sokkal eltökĂ©ltebbek a munkájukban, Ă©s az Ă©letben is, mint azok, akik nettĂł vagyona kevesebb, mint 100 ezer dollár.


Korábban már kutatások is - melyek a milliomosok munkáját vizsgálták - hasonlĂł következtetĂ©sre jutottak. Az 5 milliĂł dollár vagyonnal rendelkező emberek 53%­-a sokkal elĂ©gedettebb a munkájával, mint azok, akiknek csak 100 ezer dollárnyi vagyonuk van­ utĂłbbi esetben ugyanis csak 21%­-uk volt elĂ©gedett. Nem csupán a munkán látszik meg mindez, ugyanis a multimilliomosok a magánĂ©letben is sokkal boldogabbak. A dollármilliomosok mindegyike Ăşgy nyilatkozott, hogy tökĂ©letesen meg van elĂ©gedve a házasságával. Ez pedig jĂłval jobb eredmĂ©ny ahhoz kĂ©pest, hogy az Ă©ppen tehetőseknek csupán a 45%­-a Ă©rez ugyanĂ­gy a házasságával kapcsolatban. A gyermekekkel kapcsolatban is hasonlĂł a helyzet, 59%­-a kielĂ©gĂ­tő kapcsolatban áll a gyermekeivel, mĂ­g a kevĂ©sbĂ© tehetőseknek csupán az 52%­-a Ă©rtĂ©kel Ă­gy. A kutatások vĂ©gĂĽl azt is megállapĂ­tották, hogy a tehetősebbek jobban törődnek a gyermekeikkel valĂł kapcsolat ápolásával.

avatar
tSas
-
2014.08.19. 00:07
2
Micsoda meglepetés :D
avatar
ravidzsor
-
2014.08.17. 16:21
1
Ehhez kutatás kellett, hogy igazolja? Damn...
Tommy Hilfiger 'Ryder F09' farmer
A Tommy Hilfiger ezen farmere tökéletes választás a hétköznapokra. Sötétkék színe miatt szinte mindenhez viselhető, legyen az pulóver, póló vagy éppen ing.

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
Amikor mindenki kĂ©t számmal nagyobb felső ruhát, de szűk nadrágot hordott, amikor a fĂ©rfiak nagy rĂ©szĂ©nek is nőies frizurája volt, amikor egy mobiltelefon akkora volt, mint ma egy laptop, na akkor dĂşlt a huszadik század legnagyobb kulturális forradalma.