Az orosz kormányzat a gyermekek születését pénzügyi támogatással ösztönzi
Lakást kap, mert megszületett
3 hozzászólás
Kegyes Csilla/MTI    2012.09.25

Négyszobás lakást kap Szentpétervár ötmilliomodik lakosa - jelentette be hétfőn az orosz nagyváros kormányzó-helyettese. A kislány, akinek a Ljudmilla nevet adták, szombaton született meg a Sarkov család negyedik gyermekeként. Két fiútestvére és egy nővére van.

Az ötmilliomodik szentpétervári lakos születése alkalmából eldördültek a Péter-Pál-erőd ágyúi is. A büszke édesapa pedig emlékül hazavihette a lövedéket. Az édesanya viszont babonából nem mutatta meg a fotósoknak az újszülöttet. Az ortodox vallási hagyományok szerint a keresztelőig kívülálló nem láthatja a gyermeket, mivel addig védtelen mindentől és mindenkitől. Szentpéterváron a múlt szombaton 179 gyermek jött a világra. A Szmolnij épületében lévő városvezetés adatai szerint a település lélekszáma a múlt pénteken még 21 fővel volt csak kevesebb az ötmilliónál. Az északi orosz nagyváros lakossága egyszer, 1988-ban már elérte ezt a számot.


Oroszországban, amelynek lakossága a 2010 január elsejei hivatalos adatok szerint 141 millió 900 ezer főből állt, 1999-ben érte el mélypontját a születések száma. 2004-től lényegesen javult a helyzet, de még mindig nem éri el az egy évre jutó halálozások számát.

Az idén július végéig 1 millió 77 ezer gyermek született Oroszországban, ugyanakkor 1 millió 120 ezren haltak meg ebben az időszakban. Az orosz kormányzat a gyermekek születését pénzügyi támogatással ösztönzi. A munkaügyi és szociális minisztérium adatai szerint az állami program végrehajtásának öt éve alatt 21,2 százalékkal több gyermek született a korábbi éveknél.

Cimkék: lakás, pénz,
avatar
Csili
-
2012.09.27. 16:18
3
ohh milyen mázli!!
avatar
tmz
-
2012.09.25. 20:45
2
Jó neki, bár még nem tudja felfogni.
avatar
tommygtc
-
2012.09.25. 16:08
1
Mázlista :D
Barna D&G nyakkendő
Ugyan a Dress for Less nem éppen a legmegfelelőbb hely, ha Dolce&Gabbana cuccokat keresünk, de azért néha még ott is felbukkan néhány érdekes darab.

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
Javában dĂşlt a salvadori polgárháborĂş, a továbbra is forrongĂł Közel-Keleten az izraeli lĂ©gierő meglepetĂ©s csapást mĂ©rt az iraki atomerőműre, megalakult a Music Television Ă©s az első Indiana Jones-film is mozikba kerĂĽlt.