Cahuzacot kedden délután hallgatta ki az ügyészség
Lebukott a pénzét rejtegető miniszter
MTI/TM    2013.04.03    0 hozzászólás

Több hónapi tagadás és rágalmazási perek után kedden közleményben ismerte el Jérome Cahuzac, volt francia költségvetési miniszter, hogy rendelkezett eltitkolt külföldi bankszámlákkal.

Az adĂłcsalás elleni kĂĽzdelemĂ©rt felelős tárcavezető március 19-Ă©n azt követően mondott le, hogy a párizsi ĂĽgyĂ©szsĂ©g adĂłcsalás Ă©s pĂ©nzmosás gyanĂşjával ismeretlen tettes ellen eljárást indĂ­tott állĂ­tĂłlagos svájci Ă©s szingapĂşri bankszámlák ĂĽgyĂ©ben. Cahuzacot kedden dĂ©lután hallgatta ki az ĂĽgyĂ©szsĂ©g, amely adĂłcsalás Ă©s pĂ©nzmosás gyanĂşjával vádat emelt ellene - közölte a volt miniszter ĂĽgyvĂ©dje. "Ma találkoztam a vizsgálĂłbĂ­rĂłkkal. MegerősĂ­tettem, hogy lĂ©tezik a (kĂĽlföldi) számla, Ă©s arrĂłl is tájĂ©koztattam őket, hogy megtettem a szĂĽksĂ©ges intĂ©zkedĂ©seket annak Ă©rdekĂ©ben, hogy a számlán lĂ©vő teljes összeg, megközelĂ­tőleg 600 ezer eurĂł, amely az elmĂşlt 12 Ă©vben nem szaporodott, átkerĂĽljön a párizsi bankszámlámra" - Ă­rta a volt miniszter. Cahuzac ezt követően elnĂ©zĂ©st kĂ©rt a köztársasági elnöktől, a miniszterelnöktől, a kormány tagjaitĂłl, parlamenti munkatársaitĂłl, választĂłitĂłl, valamint a franciáktĂłl.


Az ĂĽgyet a Mediapart tĂ©nyfeltárĂł internetes Ăşjság robbantotta ki 2012 decemberĂ©ben, amikor azt Ă­rta, hogy a korábban plasztikai sebĂ©szkĂ©nt tevĂ©kenykedő Cahuzac Ă©veken át titkos svájci bankszámlával rendelkezett. Miután a miniszter a sajtĂłban Ă©s a parlamentben is cáfolta, hogy valaha is lett volna kĂĽlföldi bankszámlája, az oknyomozĂł portál közzĂ©tett egy 2000-ben kĂ©szĂĽlt felvĂ©telt egy telefonbeszĂ©lgetĂ©sről, amelyben Cahuzac a titkos számlárĂłl beszĂ©l. Az ĂĽgyĂ©szsĂ©g szakĂ©rtői megállapĂ­tották, hogy a felvĂ©telen valĂłban a tárcavezető beszĂ©l, majd márciusban megindult az előzetes eljárás. A Mediapart "számos tanĂşvallomásra Ă©s meggyőző dokumentumra" hivatkozva azt állĂ­totta, hogy a miniszter 2010 elejĂ©n, nĂ©hány nappal az előtt zárta le az adĂłhatĂłságnál be nem jelentett számláját a genfi UBS banknál, hogy a nemzetgyűlĂ©s pĂ©nzĂĽgyi bizottságának elnöke lett. A számlárĂłl az összeget Cahuzac akkor SzingapĂşrba helyezte át a lap szerint.

A portál 24 Ăłrával kĂ©sőbb közzĂ©tett egy másfĂ©l perces hangfelvĂ©telt, amelyben egy fĂ©rfi egy svájci számlárĂłl beszĂ©l, aggĂłdva amiatt, hogy egy eltitkolt számla negatĂ­v hatással lehet a 2001 márciusában esedĂ©kes önkormányzati választás előtti kampányra. Cahuzac 2001-ben lett Villeneuve-sur-Lot polgármestere. A felvĂ©telt 12 Ă©ve őrizte Michel Gonelle ĂĽgyvĂ©d, aki Cahuzac politikai riválisa volt a dĂ©lnyugat-franciaországi rĂ©giĂłban.

Alkalmi, feltűnő D&G zakó
Miért olyan népszerű világszerte a D&G? Mert a sok átlagos, a nagytestvér árnyéka alatt futó termék mellett minden kollekcióban megjelenik néhány elképesztően minőségi ruha, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni.

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
SzerkesztősĂ©gĂĽnk Ăşgy döntött, hogy egy egĂ©sz rovatot szentel a 20. század egyik legemlĂ©kezetesebb Ă©vtizedĂ©nek, a legendás nyolcvanas Ă©veknek.