Tbbsgk 35 vnl fiatalabb
Lengyelek szzezrei mennnek Nyugatra
0 hozzszls
MTI/TM    2014.12.03

Mintegy 700 ezer lengyel biztosra veszi, hogy munkavállalás céljából jövre kivándorol, csatlakozva így az utóbbi években már kiutazott 2,3 milliónyi honfitársához. Egy további, mintegy 2,8 milliónyi csoport pedig komolyan fontolgatja a kivándorlást - közölte kedden a wpolityce.pl lengyel hírportál.

A lap hírportálján közzétett anyag a Work Service nemzetközi munkaközvetít cég megrendelésére készült felmérést idézve azt írja, az emigrációra készen állók dönt többsége (84 százaléka) a jobb megélhetés érdekében hagyná el hazáját.

A Work Service számára készített felmérés szerint a kivándorolni készülk 75 százaléka 35 évnél fiatalabb, 31 százaléka végz diák. Ez megegyezik az idézett cikk észrevételével, miszerint Lengyelországot leginkább a fiatalok hagyják el. A 2,3 millió eddig kivándorolt lengyel közül 1,4 millióan 39 év alattiak, beleértve a 230 ezernyi, egész családjukkal együtt áttelepült - vagyis vélheten többé haza nem tér - 15 éven aluliakat.

A fenti cikk egy másik kutatást is idéz, melyet Krystyna Iglicka-Okolska migrációval foglalkozó professzor végzett. Eszerint a következ 5 évben 500-800 ezernyi fiatalember hagyhatja el véglegesen Lengyelországot. Ennek f oka, hogy a fiatalok többsége úgy látja, csak külföldön tudna megélni, családot alapítani, lakáshoz jutni.

A Work Service felmérése szerint a kivándorolni szándékozók többsége (83 százaléka) az uniós tagországokba menne ki, legnagyobb részük Németországba (26 százalék), az Egyesült Királyságba (24 százalék), illetve Hollandiába (23 százalék) vándorolna ki.

Modern Ungaro Homme ing
Remek döntés volt a YOOX részérl, hogy az Emanuel Ungaro által alapított Ungaro Homme márkát is elérhetvé tette a kínálatában. Túlzás nélkül mondhatom, hogy a néhány napja elérhet, 2012 spring/summer kollekciók egyik legszebb ingjét mutatom be számotokra.

Idén sem lesz hiány új karórákból, errl a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissül cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzésébl kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissül cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Március 21-én került megrendezésre a Trafóban az Áthallások címet visel konferencia és beszélgetés, melynek legfbb célja az volt, hogy bemutassa a Kádár-rendszer utolsó évtizedének kultúráját vagy ellenkultúráját.