Új karórákal rukkolt elő a Louis Vuitton
LV Tambour Mysterieuse - a rejtélyes dob
6 hozzászólás
Kirschner Dávid    2010.07.19

A tavaly a világ legnagyobb márkájának tartott Louis Vuitton mindössze 7-8 éve szerepel az óra piacon. A legismertebb a Tambour nevű kollekció, melyet most kibővítettek egy igazi kuriózummal, a Tambour Mysterieuse-el.


A Louis Vuitton minden egyes órája tejes egészében saját gyártásban készül, a cég svájci La Chaux de Fonds nevű gyárában, így a most megjelent 58 millió forintos mechanikus műszer is, melyből csupán egy darab készül havonta. A saját gyártás ritkaság a divatpiac ezen szegmensében, ugyanis minden nagyobb brand valamely ismert órás céggel működik együtt, hogy "saját" órákat alkossanak, nyílvánvalóan az óragyártás költséges és összetett módszere miatt. A nagy múltú cég órái leginkább kerek tokkal jelennek meg (a 'tambour' franciául dobot jelent), fő jellemzőjük a letisztult, egyszerű forma, legyen szó akár quartz vagy automata, idő- és dátum kijelzős vagy éppen kronográf modellekról. A Tambour modellek között csak a számlap elrendezése és formája jelent különbséget. Az "essentials" a klasszikusabb, egyszerű darabok kategóriája, az "in Black" szintén letisztult, mégis masszív, design-órák csoportja. A hölgyeknek szánt "Lovely cup" kollekció kronográfokat, a "Hologram Monogram" egyszerű, aprótokos darabokat vonultat fel. A "diving" modellek nem régen jelentek meg, s mint a nevük is mutatja, a búvár órák palettáját színesítik, amihez társul a 300m-es vízállóság is. A szögletes tokú "Emprise" férfi és női modelljei csupán méretükben különböznek egymástól, egyébként a két nemnek szánt modellek láthatóan megkülönböztethetőek a Vuittonnál.


Mint a korábbi kollekciók fenti áttekintéséből is kitűnik, a Louis Vuitton időmérői először ruha kiegészítőként jelentek meg, de a komplexebb mechanikus szerkezetű darabok megjelenésével ez megváltozott. A most berobbant Tambour Mysterieuse hirtelen dobta a Louis Vuittont a manufaktúrákban előállított - hiszen a modellek kézzel, egyedileg készülnek - forradalmas modellek piacára, ugyanis egy-egy ilyen kreációra kerek egy évet kell várnia a 265 ezer dollárt fizető vásárlónak. A türelem rózsát terem - ezért az összegért akár a monogramunkat is belegravírozzák a kronométerbe, de az is kiválasztható, hogy fehér, sárga, vagy rózsa arany legyen a háza, sőt, hogy milyen drágakő díszítse (gyémánt, rubin, zafír, briliáns vagy baguette-re alakított kő). A most megjelent átlátszó óra szerkezetét alulról és felülről is zafírkristály zárja össze, így olyan, mintha az lebegne. Két zafír lap tartja magában az óra mutatóit is, amik úgy mutatják az időt, ahogy a zafír lapok körkörösen mozognak. Mivel automata óráról van szó, a szerkezet járástartaléka 8 nap és ugyanennyi óra, a szerkezet mozgatása nélkül is, ami hatalmas intervallum, tekintve hogy egy mechanikus szerkezet átlagosan 42 órát bír. Ennek állapotát a 12-es szám alatt elhelyezett járástartalék-kijelzőn olvashatjuk le. A szerkezet a Louis Vuitton sajtája, a Calibre LV115 - a 115-ös szám azt mutatja, hogy ennyi darabból áll egy szerkezet. A szerkezet oszcillációs része látható a számlapon keresztül is. A modellt a híres magyar származású illiúzionista, Harry Houdini (Jean-Eugene Robert Houdin) ihlette. Tervezője uniszexnek szánta a darabot, vagyis a felhasznált anyagok, és azok színe dönti el, férfi, vagy női darab készül-e, bár van három fő csoportja a modellnek.


Egy letisztult, az óra mechanikus jellegére apelláló darab, egy klasszikusságot és kifinomultságot hangsúlyozó darab, illetve egy igazi női modell, mely ékkövekkel van tele.. Az óra exkluzívitását mutatja nem csak az, hogy nem minden egyes LV-boltban lehet majd kapni, hanem az is, hogy az óra egy személyre szabott "kincses ládában" lesz megvásárolható. Ez a klasszikus LV-jegyek alapján, a megrendelő kívánsága szerinti borítással, béléssel, a zár választható formájával készül el. A kollekció olcsóbb kreációkat is tartalmaz majd, hozzávetőleg 1,8 - 2,3 millió forint közötti áron.

Kapcsolódó cikkek
A budapesti Louis Vuitton szalonban jártunk, az Andrássy út 24 szám alatt, az Opera mellett. Bármiről is dalolnak az Operában és bármely darabot is játszanak, olyan csodás szólamokban nem tudnak megszólalni, mint a Louis Vuitton előkelő polcain helyet foglaló csodás darabok. 
1835-ben az ifjú Louis Vuitton 14 évesen elhagyta a Svájc közelében található kis szülőfaluját, Anchay-t, hogy szerencsét próbáljon a nagy párizsi forgatagban. Így kezdődött a Louis Vuitton brand története.
Mivel az utóbbi időkben egyre gyakrabban esik szó ilyen-olyan módon a bulvármédiáról, ezért úgy döntöttünk, hogy egy asztalhoz ültetjük a Starity és a Trendmagazin vezetőjét.
Oldalunkon hamarosan egy nagyobb összefoglaló írás jelenik meg az idén április 9-én 21. életévét betöltő Kristen Stewartról. Ennek kapcsán a Trendmagazin a hazai rajongói közösségekkel együttműködve születésnapi ajándékcsomagot küld Kristennek!
Kristen Stewart megjelenését igen erős kritikák szokták érni, lezser, könnyed, laza hétköznapi viseletei miatt. Születésnapja alkalmából egy rövid összeállítást olvashattok a legemlékezetesebb ruháiról.
avatar
Adrihanna
-
2010.07.20. 15:27
6
lehet lemondok a maybachról és átrakom ide a pénzt =P
avatar
Marci20
-
2010.07.20. 12:59
5
\"A kollekció olcsóbb kreációkat is tartalmaz majd, hozzávetőleg 1,8 - 2,3 millió forint közötti áron. \"

:-)))))))))))
avatar
Matthaus
-
2010.07.20. 12:25
4
Nagyon jó cikk lett! A LV igencsak egyedi órákat gyárt, elképesztő szépek, sőt futuriszrikusak. Talán ezért is olyan ritkán látni?
avatar
cukorka
-
2010.07.19. 22:19
3
gyönyörű óra, sőt ez már nem is óra! :-)
avatar
Adrihanna
-
2010.07.19. 21:57
2
huh az a finom kis mályvás elfér az óráim közt pont.. pont annyi hely van az órák ékszeres dobozában =)
remélem hamarosan megtekinthetem élőben a budapesti szalonban..
avatar
Szeki
-
2010.07.19. 20:43
1
Egyedi óra az biztos! Na de 8 nap járástartalékot hogy oldották meg? Az rengeteg.
Elegáns Prada cipő
A YOOX feltöltötte az új őszi/téli kollekciójának legelső darabjait webáruházába, többek között ezt az elegáns Prada cipőt is.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
Ebben az évben jelent meg a nagy sikert aratott Ford Thunderbird, valamint ekkor dobták piacra Madonna első önálló lemezét is.