Judith Leiber táskái státuszszimbólumnak számítanak külföldön
Magyar luxus a vörös szőnyegen
12 hozzászólás
Bánhidi Dóra    2011.09.21

Oscar gĂĄla, Grammy, Golden Globe ĂŠs MTV Music Awards, a vilĂĄg legnagyobb dĂ­jĂĄtadĂłi, amik ugyan teljesen kĂźlĂśnbĂśző rangos esemĂŠnyek, egy valami mĂŠgis kĂśzĂśs bennĂźk: Judith Leiber luxustĂĄskĂĄi. A legnagyobb sztĂĄrok egy tapodtat sem mozdulnak az elegĂĄns clutch retikĂźlĂśk nĂŠlkĂźl, ha ilyen nĂ­vĂłs alkalmakrĂłl van szĂł. ÖnmagĂĄban ez mĂŠg lehet, hogy nem nagy hĂ­r, de amikor megtudtam, hogy Judith Leiber valĂłjĂĄban Pető Judit nĂŠven szĂźletett Budapesten, mĂĄris bĂźszkesĂŠg tĂśltĂśtte el a szĂ­vemet.

Juditl Leiber és táskái
Juditl Leiber és táskái


A magyar tervező 1921-ben lĂĄtta meg a napvilĂĄgot a fővĂĄrosban, ĂŠs mĂĄr kislĂĄny korĂĄban rajongott a tĂĄskĂĄkĂŠrt, amiket ĂŠdesapja hozott haza az Ăźzleti ĂştjairĂłl. El is dĂśntĂśtte, hogy megtanulja a tĂĄskakĂŠszĂ­tĂŠs fortĂŠlyĂĄt, ĂŠs kemĂŠny munkĂĄval a szakma mesterĂŠvĂŠ vĂĄlt. A II. vilĂĄghĂĄborĂş alatt Budapesten megismerkedett kĂŠsőbbi, amerikai fĂŠrjĂŠvel, aki ĂŠpp katonai szolgĂĄlatĂĄt teljesĂ­tette hazĂĄnkban. A hĂĄzaspĂĄr 1948-ban New Yorkba emigrĂĄlt, ahol Gerson Leiber festőművĂŠszkĂŠnt, Judith pedig tĂĄskatervezőkĂŠnt vĂĄlt hĂ­ressĂŠ. Leiber asszony eleinte mĂĄs cĂŠgeknek tervezett tĂĄskĂĄkat, 1963-ban viszont mĂĄr megalapĂ­totta sajĂĄt vĂĄllalkozĂĄsĂĄt, ami azĂłta is tĂśretlen sikerrel bĂźszkĂŠlkedhet.



A luxusiparban Judith Leiber neve hamar egybeforrt az eleganciĂĄval, a stĂ­lussal ĂŠs a minősĂŠggel. TermĂŠkei kĂśvetik a legĂşjabb trendeket, ugyanakkor az időtlen, klasszikus vonalat is kĂŠpviselik. A tervező leghĂ­resebb darabjai a kristĂĄlyokkal dĂ­szĂ­tett clutch tĂĄskĂĄk, amik sokszor valamilyen gyĂźmĂślcs vagy ĂĄllatformĂĄt Ăśltenek, de kollekciĂłjĂĄba beletartoznak mĂŠg a borĂ­tĂŠktĂĄskĂĄk, szemĂźvegek, Ăśvek, ĂŠs az ĂŠkszerek is.

Heidi Klum
Heidi Klum

Selena Gomez
Selena Gomez

A munkafolyamat előtt Judith legtĂśbbszĂśr mĂşzeumokban, vagy a termĂŠszetben inspirĂĄlĂłdik. Legelső, ĂŠkszerkĂśves darabja pĂŠldĂĄul egy kĂśnnycsepp alakĂş pĂŠnztĂĄrca volt, de fĂŠrjĂŠnek egyik festmĂŠnyĂŠt is megalkotta mĂĄr kristĂĄlyokbĂłl. Minden egyes remekmű aprĂłlĂŠkos munkĂĄval, kĂŠzzel kĂŠszĂźl, Ă­gy nem csoda, hogy a tĂśbb ezer dollĂĄros tĂĄskĂĄk a sztĂĄrok kedvenc viselete.

Tervezett Kim Kardashian
számára is
Tervezett Kim Kardashian számára is

Ez a táska Katy Perry mellett
a Szex és New York filmben is feltűnt
Ez a táska Katy Perry mellett a Szex és New York filmben is feltűnt

Halle Berry
Halle Berry


LegutĂłbb Judith Leiber pĂŠldĂĄul a frissen hĂĄzasodott Kim Kardashian-nek tervezett egy eskĂźvői torta formĂĄjĂş tĂĄskĂĄt, de a koszorĂşslĂĄnyok is kaptak egy-egy monogramos darabot. Katy Perry is imĂĄdja a muffin alakĂş retikĂźljĂŠt, ami egyĂŠbkĂŠnt a Szex ĂŠs New York film első rĂŠszĂŠben is feltűnt. Ezeknek az egyedi formavilĂĄgĂş tĂĄskĂĄknak mĂŠg az elnĂśk felesĂŠgei, a First Lady-k sem tudtak ellenĂĄllni, tĂśbbek kĂśzĂśtt Barbara Bush ĂŠs Hillary Clinton is boldog tulajdonosa egynek. Sőt, Leiber 1892-es kollekciĂłjĂĄnak cica alakĂş ĂŠkszerdobozĂĄt a Clinton csalĂĄd kedvence, Socks inspirĂĄlta.

Táska Hillary Clinton cicája
kapcsán
Táska Hillary Clinton cicája kapcsán

Egy magyar Judith Leiber tĂĄska tehĂĄt igazi stĂĄtuszszimbĂłlumnak szĂĄmĂ­t mĂĄr a kĂźlfĂśldi sztĂĄrok kĂśrĂŠben, de ilyenkor mindig az ĂŠrdekelne, hogy mi lett volna, ha a tervező hazĂĄnkban marad, ĂŠs itthon dolgozik tovĂĄbb?! Ezt mĂĄr sajnos sosem fogjuk megtudni, mindenesetre ĂŠn ĂśrĂźlĂśk neki, hogy a hazĂĄnkban szerzett szakmai tudĂĄsĂĄra a mai napig bĂźszke a ma mĂĄr 90 ĂŠves művĂŠsznő.

1,900,350 Huf / 6,150 Eur
Rajongsz KristenĂŠrt? SzeretnĂŠl Ăźzenni neki? Rajtunk keresztĂźl Ă­rhatsz kedvencednek!
Hennel ÁdĂĄm a Fix HD magazin műsorĂĄban beszĂŠlt a TrendmagazinrĂłl, valamint a jĂśvőbeli tervekről.
A Trendmagazin tavaly mĂĄr bemutatta az AndrĂĄssy Ăşton talĂĄlhatĂł Zegna szalont. A cikk nagyon nagy visszhangot vĂĄltott ki, ĂŠppen ezĂŠrt Ăşgy lĂĄttuk, van ĂŠrtelme egy Ăşjabb interjĂşnak is ebben a tĂŠmakĂśrben. KolozsvĂĄri ZsuzsĂĄval, az Ermenegildo Zegna ĂźzletvezetőjĂŠvel Hennel ÁdĂĄm beszĂŠlgetett.
avatar
selena
-
2011.09.24. 14:10
12
A S&tCity táskára emlékszem a filmből, már akkor is néztem h milyen jó :)
avatar
Nora16
-
2011.09.23. 19:48
11
Ezek kis retikülök, hétköznapokon nem jók mert nem fér bele sok minden, inkább ilyen gálákra, de abból meg itthon nincs sok, meg elég kevés \"sztárunk\" tudná kifizetni :)
avatar
hottie
-
2011.09.22. 23:32
10
jaaj de szépek!!!
avatar
Dido
-
2011.09.22. 22:58
9
Igen, sajnos nagyon drágák ezek a táskák...itthon mondjuk nem is tudom milyen nagy eseményre tudná felvenni az ember...én is sajnálom, hogy nem hazánkban futott nagy karriert Judith, de azért így is jó érzéssel tölt el, hogy egy magyar tervező táskáit hordják a legnagyobb sztárok:)
avatar
petra19
-
2011.09.22. 21:27
8
Kimnek milyen szépet készített :) olyat én is elfogadnék..
avatar
Tissy
-
2011.09.22. 20:12
7
Árakról mit lehet tudni? Szerintem nagyon drága lehet és ezért sem annyira terjedt el itthon!
avatar
Kitti
-
2011.09.22. 16:59
6
Zoldalma én sem.... és ez elég kellemetlen, hogy egy magyar ilyen sikeres és itthon meg semmi hír róla :(
avatar
Szeki
-
2011.09.22. 14:53
5
A Szex és New Yorkos ötletes ;)
avatar
Zoldalma
-
2011.09.22. 10:40
4
Még nem is hallottam róla! Pedig külföldön ezek szerint nagyon híres... Nem hiába, gyönyörűek a táskák! :-)
avatar
Bellagirl
-
2011.09.21. 23:26
3
Dejó.. ezek milyen kis cuki táskák :)) főleg Selenáé tetszik!
avatar
Adrihanna
-
2011.09.21. 22:54
2
ez a nem mindegy.... a cím alapból mindent elárul... Judith Leiber táskái státuszszimbólumnak számítanak (!)KÜLFÖLDÖN(!).....
nagyon szomorú dolognak tartom, hogy itthon a divat haldoklik =((((
avatar
panna
-
2011.09.21. 22:30
1
szép táskákat tervez!
Anyagában kockás D&G zakó
Az itt látható fekete modell talán az idei D&G kollekciók eddigi legjobb ár/érték aránnyal rendelkező zakója.

IdĂŠn sem lesz hiĂĄny Ăşj karĂłrĂĄkbĂłl, erről a bĂĄzeli ĂłrakiĂĄllĂ­tĂĄs gondoskodik. Folyamatosan frissĂźlő cikkĂźnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂŠn ĂŠrkezett el 40. ĂŠvfordulĂłjĂĄhoz a Patek Philippe legnĂŠpszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂŠre kĂŠt kĂźlĂśnleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂŠ Weber elemzĂŠsĂŠből kiderĂźl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svĂĄjci luxusĂłrĂĄk toplistĂĄjĂĄt. A mĂĄsodik helyen az Omega ĂĄll.
Az idei Baselworld kiĂĄllĂ­tĂĄs is szĂĄmtalan ĂşjdonsĂĄgot tartogat a luxusĂłrĂĄk rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂźlő cikkĂźnkben a legĂŠrdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂźnk!
JavĂĄban dĂşlt a salvadori polgĂĄrhĂĄborĂş, a tovĂĄbbra is forrongĂł KĂśzel-Keleten az izraeli lĂŠgierő meglepetĂŠs csapĂĄst mĂŠrt az iraki atomerőműre, megalakult a Music Television ĂŠs az első Indiana Jones-film is mozikba kerĂźlt.