A Prologue rózsa arany és fehér arany változatban is elérhető
Marc Jenni Prologue - Egy új időszak előszava?
2 hozzászólás
Kirschner Dávid    2010.09.25

Az idei Baselworld megannyi meglepetést tartogatott, sok-sok technikai innovációt vonultatott fel az óra-világban. Amik viszont a leginkább meghatározóak voltak idén, azok a technikai újítások, melyek valójában egy már működő megoldás leegyszerűsítései, újragondolásai voltak. Ilyen a friss AHCI-tag (a független órakészítő mestereket tömörítő szervezet), Marc Jenni két változatban megalkotott Prologue nevű kreációja.


A zürichi fiatalember nagyapja, és édesapja is órásmesterséggel foglalkozott, így ő is hamar magába szippantotta az órák iránti rajongást. Tanuló éveit a szakmai legenda, Paul Gerbernél töltötte el, majd 10 éven át a Tiffany & Co.-nál vett részt meghatározó karórák elkészítésében.


A címben feltett kérdés azért állja meg a helyét, mert a fiatalember egy egyszerű, mégis merőben új megoldással alkotta meg 18 karátos fehér és rozé arany tokba öltöztetett darabjait: az időmérőnek nincs koronája, vagyis a műszer funkcióit nem az óra oldalán elhelyezett gombok nyomkodásával hozzuk működésbe. Hanem annál sokkal egyszerűbben. A tok oldalát körülölelő fekete gumi gyűrű helyettesti a funkciókat, mellyel el lehet végezni a szerkezet beállításait. A mindkét irányba forgatható gyűrű mozgásának funkcióját a 4 óránál elhelyezkedő gombbal tudjuk változtatni. Minden gombnyomással a számlapon, ugyancsak 4 óránál fekvő háromszög jelzi ki az aktuális módot: óra, dátum, felhúzás. Ez úgy történik, hogy megnyomva a gombot pl. "felhúzásra" állítjuk a funkciót (ez az alap állás): ekkor a tárcsa forgatásával az időt állítjuk be, "idő" illetve "dátum" állásnál pedig ezek beállítása történhet. A számlapon 9 óránál megtaláljuk a 42 órás járástartalék kijelzőjét.

A kétféle arany tok átmérője 44mm, súlyuk hozzávetőleg 100 gramm, és 30 méterig vízállóak. Az átlátszó hátlapon keresztül megcsodálhatjuk a 2010 jelű, 22 köves szerkezet működését, a számlapot karcálló zafírkristály védi. A szíj fekete, kézzel varrott alligátor bőr. A különleges újdonság rózsa arany kivitelben 36.000 svájci frankért, fehér arany változatban 39.000 frankért kapható.

avatar
Shadow88
-
2010.10.21. 11:28
2
Nem hiszem épp ezért ilyen egyedi :D
avatar
PaulShark
-
2010.10.19. 23:14
1
Fú... ilyet még nem láttam... Létezett egyátalán ezelőtt ilyen óra, mit így állítanak be?
Csíkos Diesel garbó
Bizonyára sokan meglepődtök, de a YOOX új kínálatának eddigi legütősebb garbóját a Diesel hozta!

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
A nyolcvanas évek derekán a világ országai fokozatosan demokratizálódtak: Brunei elnyerte függetlenségét, és Uruguay-ban is demokráciát kiáltottak ki a diktatúra helyett.