New Yorkban található a különleges lakás
Medence a nappaliban
6 hozzászólás
Oroszvári Péter    2011.06.19

Nem gyakran találkozni egy úszómedencével a nappaliban. Manhattanben van egy ilyen lakás - ez New York egyetlen lakása, ahol épületen belül megtalálható egy teljes méretű medence.


A tulaj, Evelyn McMurray Van-Zeller állítása szerint egy ilyen különlegesség az otthona közepén azt az érzést adja, mintha folyamatosan nyaralna. A medence fenntartása sok munkát igényel, ám a szauna és edzőterem triójával nem is igazán kell elhagyni a lakást ha a sportról van szó. A medencét körülölelő nappali barlangszerű, középkori, marokkói stílusban lett kialakítva, festményekkel, antik tárgyakkal és fegyverekkel díszítve.


A 4,5x9 méteres medence 2 és fél méter mély , és 1975-ben lett beépítve az előző tulajdonos által, de akkor még egy kis téglafallal körbevéve. Mrs McMurray és háziállatai nagyon élvezik a víz közelségét, a teknősei és Yorkshire terrierje néha meg is mártóznak benne. Mrs McMurray Európában élt egészen 1995-ig, ekkor örökölte meg az ingatlant testvérétől, azóta tartózkodik itt férjével, Joăo Van-Zellerrel együtt.


Az ingatlan három részre van osztva, két apartmannal a felsőbb szinteken, melyeket havi 4000 és 5000 dollárért adnak bérbe. Összesen 6 hálószoba, 5 fürdőszoba, és 5 kandalló található meg az épületben, valamint egy kert egy kis tóval, Mrs McMurray teknősei számára.


Ez a New York-i ingatlan a tökéletes egyveleg azok számára, akik szeretik a természetet és a mozgást de mégis szükséges számukra a nagyvárosi élet is. Az árcédulán 11 millió dollár szerepel.


Kapcsolódó cikkek
Az okostelefonok, a táblagépek és megannyi más számítástechnikai cikk piacának nagyágyúja, Steve Jobs új, gömb alakú, csészealjra emlékeztető hi-tech központot álmodott meg cége számára.
Hazánkban egy colourful kezdeményezés ütötte fel a fejét, a Világ-Kép Kulturális Egyesület jóvoltából.
A jól ismert Reszkessetek betörők! családi vígjáték helyszíneként elhíresült háztól most valódi tulajdonosa 23 év után megválni készül.
avatar
encsii
-
2011.06.29. 20:57
6
én itt egésznap úsznék :)
avatar
Fire
-
2011.06.29. 20:09
5
Michael Phelpsnek lenne szerintem a legideálisabb ez a medence, a többi szobát azt meg ki lehetne adni, Phelpsnek meg napi háromszor haltápot szórni a vízbe. Legalábbis a Showder klubba azt mondták Phelps kétéltű, és verseny elött a vízben beetetik. Biztos úgy is van. :)
avatar
alawa
-
2011.06.24. 14:48
4
hát ez csúcs :)))
avatar
Fire
-
2011.06.24. 11:42
3
Nem rossz kialakítás.
Úszás közben biztos nagy élmény a kutyaszőrt kiszedni az embernek a szájából :)
Az a kutya addig élne, amely az én medencémben merne megmártózni.
avatar
mandark
-
2011.06.23. 22:52
2
biztos mindig összevizez mindent a kutya :)
avatar
Chris
-
2011.06.23. 22:29
1
ha jól értem 11 millió dollárért akarja eladni a néni? why?
A.P.C. kockás zakó
Az A.P.C. új kollekciójának egyik legmodernebb és legfiatalosabb zakója most megvásárolható a Saks Fifth Avenue segítségével.

Idén sem lesz hiány új karórákból, erről a bázeli órakiállítás gondoskodik. Folyamatosan frissülő cikkünkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
Idén érkezett el 40. évfordulójához a Patek Philippe legnépszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletére két különleges verziót jelentettek be.
René Weber elemzéséből kiderül, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusórák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállítás is számtalan újdonságot tartogat a luxusórák rajongóinak. Folyamatosan frissülő cikkünkben a legérdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velünk!
A rendszerváltás előtti utolsó évtizedben járunk Magyarországon, már nem diktatúra, még nem demokrácia. De ennek ellenére, vagy éppen ezért, számos emlékezetes film készült ebben az időszakban.