Mi is ott voltunk a megnyitón
Megnyílt a Szamos Gourmet Ház
3 hozzászólás
Kocsis Katica    2011.11.29

A mai napon nyitotta meg kapuit a Szamos új üzlete a Vörösmarty téren, mely már nemcsak a csokoládé és a marcipán rajongói számára nyújt örömet, hanem azok is élvezetet lelhetnek benne, akik különleges ételeket szeretnének elfogyasztani vagy egy kicsit bele akarnak kóstolni a bonbonkészítés rejtelmeibe.

Fotók: Szamos Gourmet Ház
Fotók: Szamos Gourmet Ház

Egy igazán grandiĂłzus Ă©pĂĽletben kapott helyett a Szamos Ăşj zászlĂłshajĂłja, a Gourmet Ház; belső tere is tökĂ©letesen illeszkedik a megĂşjulĂł tőzsdepalota elegáns környezetĂ©be. Az ajtĂłn belĂ©pve egy világos, otthonos fĂ©nyekkel átszőtt tĂ©rben találjuk magunkat. A falakat világos márványborĂ­tás fedi, a sötĂ©t szĂ­nű biedermeier bĂştorok pedig csak erősĂ­tik a terem meghitt hangulatát. Az ablakokkal áttört falrĂłl három, porcelánlapokbĂłl összeállĂ­tott nő tekint vissza ránk, akiket DomĂ© Eszter álmodott meg. Ezek a porcelánhölgyek egyszerre közvetĂ­tik Szamos Ă©s Herend hagyománytiszteletĂ©t Ă©s megĂşjulásra nyitott, modern lendĂĽletĂ©t. A dekoráciĂłban is fontos szerepet kap a kĂ©t vállalkozás barátsága: egyes polcokon herendi porcelán csĂ©szĂ©k, tányĂ©rok bĂşjnak meg, a porcelánhölgyek herendi “öltözĂ©keket” viselnek Ă©s nĂ©hány desszert ajándĂ©kdobozát is ezek a kincsek dĂ­szĂ­tik.


Az első Szamos marcipánrĂłzsa elkĂ©szĂĽlte Ăłta 75 Ă©v telt el, ebből a rĂłzsábĂłl pedig egy hatalmas vállalkozás bontakozott ki. A mai megnyitĂłn a család nĂ©gy generáciĂłja egyĂĽtt örĂĽlt a közös sikereknek Ă©s az Ăşj ĂĽzlet szĂ©psĂ©gĂ©nek: az alapĂ­tĂł 90 Ă©ves felesĂ©ge Ă©s dĂ©dunokái egyaránt jelen voltak e fontos esemĂ©nyen. A család tagjait Gundel-Takács Gábor faggatta, aki többek között arra is kĂ­váncsi volt, hogy miben jelent mást ez az ĂĽzlet a többihez kĂ©pest. Szamos Gabriella, az alapĂ­tĂł lánya elmondta, hogy valami igazán nagyszabásĂşt szerettek volna lĂ©trehozni: már nemcsak egy hagyományos cukrászdárĂłl van szĂł, hiszen az Ă©tlapon minden alkalomra találunk kedvĂĽnkre valĂłt. Itt elfogyaszthatjuk a reggelinket, legyen az egy egyszerű kávĂ©-sĂĽtemĂ©ny páros vagy akár egy tartalmas angol reggeli, de meg is ebĂ©delhetĂĽnk, hiszen a konyha dĂ©lben ebĂ©dmenĂĽt Ă©s bisztrĂł jellegű a'la carte fogásokat kĂ­nál. ĂŤgy már nemcsak a csokoládĂ© Ă©s a marcipán kap helyet ebben a csodás ĂĽzletben, hanem a saláták, bagettek Ă©s tradicionális magyar fogások is felkerĂĽltek az Ă©tlapra. EzenkĂ­vĂĽl ha igazán szenvedĂ©lyesek vagyunk, akkor be is iratkozhatunk a CsokoládĂ©iskolába, ahol a rĂ©sztvevőkĂ©nt eszközeivel, technolĂłgiájával Ă©s nĂ©hány mesterfogást is elsajátĂ­thatunk. belekĂłstolhatunk a bonbonkĂ©szĂ­tĂ©sbe, megismerkedhetĂĽnk a csokoládĂ©gyártás


A megnyitĂłn kerĂĽlt sor ArtĂşr ĂĽdvözlĂ©sĂ©re is. Ő egy bolygatĂłgĂ©p, aki igen intelligens, hiszen kĂ©pes arra, hogy ĂĽreget fĂşjjon a csokoládĂ©ba, Ă­gy kĂ©pes mikulást, bárányt, tojás Ă©s nyuszit is gyártani. A megnyitĂł alatt csak egy pillanatra lett lámpalázas, amikor egy sor mikulást dobott le magárĂłl, de ezt követően elĂ©ggĂ© higgadtan viselkedett. A hátsĂł teremben helyet foglalĂł csokoládĂ©s lány viszont mozdulatlanul tűrte a vizslatĂł tekinteteket: nyugalmát azoktĂłl az emberektől kölcsönözhette, akik 800 Ăłrányi munka során hatalmas tĂĽrelemmel formálták meg 70 kilogramm marcipánbĂłl. Miután megcsodáltuk az ĂĽzlet e kĂ©t figuráját, MáthĂ© Barnabást csokoládĂ©mestert kĂ­sĂ©rtĂĽk figyelemmel, aki kĂĽlönleges bonbonokat kĂ©szĂ­tett a számunkra. A megnyitĂł lezárásakĂ©nt egy nagyszerű ebĂ©dre invitáltak minket, ahol felvonultatták a Gourmet Ház fogásait, Ă­gy többek között megkĂłstolhattuk a ház egy kĂĽlönlegessĂ©gĂ©t is a csilis-csokis bĂ©lszĂ­nt, tökpĂĽrĂ©vel, mely Ă©tel tökĂ©letesen tĂĽkrözi a ház eleganciáját Ă©s magas minősĂ©gĂ©t.

4,356,900 Huf / 14,100 Eur
Az utĂłbbi időben számtalan kĂ©rdĂ©s merĂĽlt fel a Trendmagazinnal kapcsolatban, amikre most megĂ©rkeztek a válaszok!
Kristen Stewart megjelenĂ©sĂ©t igen erős kritikák szokták Ă©rni, lezser, könnyed, laza hĂ©tköznapi viseletei miatt. SzĂĽletĂ©snapja alkalmábĂłl egy rövid összeállĂ­tást olvashattok a legemlĂ©kezetesebb ruháirĂłl.
Mivel az utĂłbbi időkben egyre gyakrabban esik szĂł ilyen-olyan mĂłdon a bulvármĂ©diárĂłl, ezĂ©rt Ăşgy döntöttĂĽnk, hogy egy asztalhoz ĂĽltetjĂĽk a Starity Ă©s a Trendmagazin vezetőjĂ©t.
avatar
pongo
-
2011.11.30. 00:49
3
ez ott az új épületben van? oda is el kéne nézni egyszer :D
avatar
lacko
-
2011.11.29. 22:56
2
fullos lett!
avatar
annacska
-
2011.11.29. 18:34
1
Azokat a bonbonokat én is megkóstolnám! :-)
Dolce&Gabbana 'Martini' öltöny
Mi lehet jobb egy Dolce&Gabbana öltönynél? Egy Dolce&Gabbana 'Martini' öltöny!

IdĂ©n sem lesz hiány Ăşj karĂłrákbĂłl, erről a bázeli ĂłrakiállĂ­tás gondoskodik. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben bemutatjuk a legfontosabb modelleket.
IdĂ©n Ă©rkezett el 40. Ă©vfordulĂłjához a Patek Philippe legnĂ©pszerűbb modellje, a Nautilus, ennek tiszteletĂ©re kĂ©t kĂĽlönleges verziĂłt jelentettek be.
RenĂ© Weber elemzĂ©sĂ©ből kiderĂĽl, hogy a Rolex toronymagasan vezeti a svájci luxusĂłrák toplistáját. A második helyen az Omega áll.
Az idei Baselworld kiállĂ­tás is számtalan Ăşjdonságot tartogat a luxusĂłrák rajongĂłinak. Folyamatosan frissĂĽlő cikkĂĽnkben a legĂ©rdekesebb modelleket mutatjuk be, tartsatok velĂĽnk!
A nyolcvanas évek derekán a világ országai fokozatosan demokratizálódtak: Brunei elnyerte függetlenségét, és Uruguay-ban is demokráciát kiáltottak ki a diktatúra helyett.